OMF’s Eetoverzicht week 13

Als jullie eetweek net zo fijn is geweest als die van mij dan ben ik blij voor jullie. Vorige week gaf ik al dat ik heel graag de lente wilde doorvoeren in de keuken en dat het weer dit weekend ook heeft meegewerkt is helemaal fijn. Tim en ik zijn weer even klaar met slechte en vullende maaltijden dus afgelopen week koos ik voor veel lichte gerechten vol groente. Ik spotte onder andere de witte asperges in de supermarkt en dus stonden die voor het eerst dit jaar op tafel en ik maakte, heel spannend, voor het eerst inktvis schoon. Kijk je mee naar een nieuw OMF’s Eetoverzicht?

spareribs

Zondag

Zondag en maandag was het natuurlijk Pasen. Ik kreeg vorige week een verspakket binnen van Joan’s Ribs met daarin twee soorten kalfsspareribs, knakworstjes en stoofvlees. Die spareribs toverde ik zondag op tafel, met frietjes uit de Airfryer. Ik had zóveel zin in patat, dat heb je soms he. Pasen is bij ons overigens nooit bijzonder, het enige dat we dan anders doen is uitgebreid ontbijten. Meer is het niet. Geen gourmet, geen uitgebreide diners, gewoon lekker makkelijk.

pasen

Maandag

Aangezien we van beide Paasontbijtjes nog lekkers overhadden en we kaasjes op de markt hadden gehaald, besloten we maandag lekker makkelijk te dineren met een vers stokbroodje, kaasjes, grillworst en wat salades. Blijft fijn hoor, op vrije dagen.

calamaris

Dinsdag

Maar dinsdag ging de zweep er wel weer over, tijd om fatsoenlijk te gaan doen. Via DirectlyFrom had ik inktvisjes besteld en die wilde ik klaarmaken. Ware het niet dat ik hele calamaris geleverd kreeg, waaah. Met behulp van een YouTube-filmpje is het me inmiddels gelukt om ze netjes schoon te maken. Weer een ervaring rijker haha. Ik vulde de inktvisjes en stoofde ze gaar in tomatensaus. Serveren deed ik ze met polenta waar ik de restant van de vulling doorheen had geroerd. Lékker! Recept volgt snel.

quiche

Woensdag

Jaaaa, witte asperges in de winkel! Ik ben dól op witte asperges en probeer ze zodra ze in het seizoen zijn zoveel mogelijk te eten. Deze keer toverde ik de klassieke asperges om tot een quiche. Lekker met een frisse salade. Lente op je bord wederom. Het recept voor de quiche volgt natuurlijk ook gauw.

borrel

Donderdag

Donderdag vond de jaarlijkse Adfactor borrel plaats. Aangezien ik vorig jaar heb gemist omdat ik Vietnam zat, was ik er dit jaar weer gewoon bij. Naast de nodige drankjes werden er ook diverse hapjes uitgeserveerd, waaronder deze mini kerriequiche met kerrie, noten en prei. Echt avondeten deed ik dus niet en daar had ik om 21.00 uur toen ik thuis kwam ook geen zin meer in. Ah well, dan maar een dagje niet.

quesadillas

Vrijdag

Het avondeten van vrijdag ziet er heel kaal uit maar het was zó lekker! Voor het eerst sinds ik mijn boek af heb maakte ik weer eens Quesadilla’s (in het boek staan 5 verschillende recepten hiervoor!). Het werden Caprese quesadilla’s met kip en avocado. Zo jummie. Sowieso kunnen quesadilla’s bij mij niet stuk. Het recept deel ik gauw met jullie.

zaterdag

Zaterdag

Van een ingeplande maaltijdsalade eindigden we uiteindelijk bij dit. Aardappeltjes uit de oven met kalfsribeye, gamba’s en salade. Een echte weekendmaaltijd als je het mij vraagt. We hebben er echt van genoten maar iets in dit eten is bij mij niet goed gevallen want de rest van de avond heb ik onwijs last van mijn buik gehad. Ik heb PDS (spastische darm) en weet na 13 jaar wel zo’n beetje wat ik wel en niet kan eten, maar af en toe is het echt een raadsel. Zoals ook hierbij. Altijd zo balen als iets dat zo lekker is achteraf zo verkeerd valt. Bah.

Ik zou vandaag met mijn foodievriendinnetjes gaan koken en eten bij Miljuschka (die je kunt kennen van 24Kitchen) maar mijn buikpijn gooit flink roet in het eten. Alles wat ik eet resulteert direct in heftige buikpijn of het komt er weer uit. Geen succes, dus ik blijf veilig thuis vandaag en houd het bij thee, water en kippensoep. Blegh. Zo balen.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. PDS is echt balen, ik heb het zelf ook al jaren. Een glas lauwe cola heeft me al vaak goed geholpen bij buikloop/buikpijn/misselijkheid. Ik heb ook een tijdlang extra magnesium geslikt. Dat zou ook helpen tegen spastische darm, maar dat was toch een te mooi verhaal uit de bladen.

 2. Cheese and Chinese says:

  Ben nu al benieuwd naar het inktvisrecept, klinkt in ieder geval heel bijzonder!

 3. MARIJKE says:

  Wat balen dat je niet mee kon gaan om te koken. Klinkt namelijk super tof! Eetweekje ziet er trouwens weer heerlijk uit!

 4. jaimyskitchen says:

  Het ziet er echt héérlijk uit allemaal!

  Ik heb zelf ook enorm veel last van PDS, al gaat het de laatste tijd heel goed, omdat ik erg op mijn voeding let. Zo eet ik altijd alleen groenten + eiwitrijke producten óf groenten + zetmeelrijk. Best lastig, maar het werkt wel, dat heeft met het verteringsproces van die verschillende groepen te maken. Misschien moet je dat een paar dagen doen? Dan krijgen je darmen wat meer rust. Maar het klinkt alsof je het normaal wel onder controle hebt toch?

  Leuk dagboek in ieder geval, lekker die inktvis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close