Wat stond er op tafel week 14

Afgelopen week was mijn allereerste week volgens het nieuwe boek-blog schema! Ik heb de recepten voor mijn boek zo proberen in te delen dat we het af en toe ook gewoon als avondeten kunnen eten. Niet te vaak natuurlijk, het blijft een Guilty Pleasures boek en als ik iedere avond slecht zou eten kun je me wegrollen aan het eind van het boekproces. We aten relatief simpel afgelopen week, geen culinaire hoogstandjes maar ik bracht dan ook al genoeg tijd door in de keuken. Hoogtepunt? Die was er eigenlijk niet, ik vond alles erg lekker deze week. Kijk je mee naar een nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

pizza

Er stond niets op de planning afgelopen zondag. We waren de hele middag en een deel van de avond bij de opnames van Life4You en zowel Tim als ik waren kapot toen we thuiskwamen. Snel pizzaatje dan maar.

Maandag

zwitserse_aardappelschotel

Op maandag mocht er wel weer zelf gekookt worden! Ik bakte hamburgers die ik nog had liggen van Koop een Koe, maakte daarbij de champignons op die ook nog in de koelkast lagen en ik vond ook nog een zak sla. Echt een scharrelmaaltje dus. Wel maakte ik zelf een waanzinnig lekkere Zwitserse Aardappelschotel waarvan ik sowieso het recept nog ga delen. Die schotel wil je eten namelijk.

Dinsdag

tomatenrijst

Ik was dinsdag vrij laat thuis in verband met een workshop in Den Haag, dus ik had niet al te moeilijk eten ingepland. Ik maakte heerlijke tomatenrijs waarvan ik het recept nog ga delen en daarbij een maiskolf en kippakketjes die ik op de markt had gekocht. Ik wilde in eerste instantie iets anders dan deze kippakketjes, maar eenmaal thuis kwam ik erachter dat dit in mijn tasje zat. Oops. Ah well, het was op zich wel lekker. Maar kip in bladerdeeg (wat het was) vind ik zo zonde om te kopen. Dat maak je zo makkelijk zelf.. Ze zien er wel gek uit op de foto, vind je niet?

Woensdag

zoete_aardappelsalade

“Sab, wat eten we vandaag?” – “Ik gebruik de gehaktballen voor het boek en bak daarbij zoete aardappelblokjes. En verder eten we er sla bij… Oh wacht, ik kan daar natuurlijk ook een zoete aardappelsalade van maken…” Zodoende dus, Zoete aardappelsalade (iedere keer eten we hem anders maar de basis blijft altijd hetzelfde) met de allerlekkerste gehaktballen. En op die gehaktballen moeten jullie toch echt tot november wachten. Sorry!

Donderdag

maaltijd_groentesoep

Bij het maken van de eetplanning had ik zin in soep en dus zette ik soep op de planning voor afgelopen week. Wel een maaltijdsoep, want ik had niet zo’n zin om er nog een ingewikkeld gerecht bij te moeten maken. Uiteindelijk aten we dus de Maaltijd Groentesoep (recept volgt) met verse zelfgemaakte Flammkuchen. Ook hiervan komt het recept binnenkort nog voorbij. Ik hou van Flammkuchen, zo lekker makkelijk!

Vrijdag

kip_met_puntpaprika

Vrijdag was voor mij weer een boekdag en ’s avonds aten we deels wat ik overdag maakte. Ik maakte een hele kip op een speciale manier klaar in de oven, hierop moeten jullie dus nog tot november wachten – sorry!, en daar aten we met Parelcouscous gevulde puntpaprika’s bij. Die laatste waren trouwens verrassend lekker, ik ben echt fan van parelcouscous geworden! Vele malen lekkerder dan gewone couscous als je het mij vraagt. Ik zal het recept nog met jullie delen binnenkort!

Zaterdag

risotto

Gisteren waren we ’s middags te vinden op het Culy Foodfestival waar we de nodige dingen snoepten. Toen we thuiskwamen hadden we dus niet direct trek, maar om 20.30 uur had ik toch zin om iets te eten. Ik flanste even een snelle risotto in elkaar die ik nog had liggen van een kerstpakket van Lidl. Het was een risotto met paddenstoelen en truffel, al was de truffel wel érg ver te zoeken. Geeft verder niet, het was een prima maaltje om even snel te eten.

Volgende week een editie die bomvol staat met Vietnamese gerechten. Dinsdagavond vlieg ik samen met een aantal foodvriendinnetjes naar Vietnam voor een bliksembezoek en de dagen dat ik er ben ga ik optimaal benutten door vooral veel Vietnamees te eten, haha! Ik ben zaterdagmiddag alweer thuis dus er zit niets anders op dan de hele dag door te eten vrees ik. Maar ach, iemand moet het doen. En het is natuurlijk perfecte content voor OMF ;)

Fijn Pasen!

Join the Conversation

 1. Linda Delichef says:

  Hmm ziet eruit als een lekker weekje. Je maakt me wel erg nieuwsgierig naar je boek op deze manier! Ik zie de laatste tijd vaak parelcouscous langs komen. Het lijkt me erg lekker. Snel een keer proberen!

 2. Marieke says:

  Ik zag die kippakketjes even aan voor een lap gerookte kip :’D Ik vond het al zo raar, maar ach, ieder zijn smaak.. tot ik de tekst er bij las :P

  1. Sabine Author says:

   Echt he! Ik dacht toen ik het thuis uitpakte ook ‘eeeuhhh, wat is dat?’ :’)

 3. Margot says:

  Nu heb ik wel trek in risotto!

 4. Simone says:

  Oh wat lekker allemaal! Vooral de tomatenrijst ben ik erg benieuwd naar. Bij Griekse gerechten vind ik die heerlijk smaken.

 5. Manouk says:

  De zoeteaardappel salade ga ik even checken hmm!

 6. Roxanne says:

  Oeh, ik ben wel erg nieuwsgierig naar je boek! Af en toe zien we dus een sneek peak langskomen ;) Parel couscous? Dat ken ik nog niet!

 7. Kimber - Reisgenie says:

  Jaaaa, parelcouscous is echt zó lekker. Ik eet dat ook heel graag met paprika, dus ben benieuwd naar je recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close