OMF’s Eetoverzicht week 23

Ik vind het altijd lastig om te bepalen of ik wel of niet een OMF’s Eetoverzicht publiceer wanneer een werkweek doormidden wordt gehakt door een persreis. Op het moment dat ik dit artikel schrijf zit ik met mijn billen in een zonovergoten Spanje te genieten van het prachtige (warme!) weer en de briljante omgeving. Uiteraard komt er na afloop van deze reis een Foodie in Benidorm zoals jullie van me gewend zijn. Verwacht een hoop lekkers want ze weten wel wat lekker eten is hier in Spanje. Maar goed, ik vind de zondagmiddag zo onwijs kaal als er geen eetoverzicht is en daarom deel ik hem vandaag toch met jullie. Het begin van de week was lekker rommelig. Restjes eten, simpele maaltijden want tijd om te koken was er bijna niet. Vanaf donderdag dompelde ik me onder in de Spaanse keuken en man oh man, wat ben ik blij dat ik nog een avond en een dag tegoed heb hier. Kijk je mee naar alvast een sneak peek en de rest van het eetoverzicht?

bbq

Zondag

Na Tim zijn deelname aan de clubkampioenschappen bij CrossFit Apeldoorn zondag had hij zijn verjaardagsdiner nog tegoed. Meneer moest zich zo inhouden de dag ervoor dat een geschikt avondmaal wel op zijn plaats was. Al maanden keek hij er naar uit: Picanha van de barbecue met truffel/parmezaanfriet. En dus kreeg hij dat. Vergezeld met zure komkommer en couscoussalade. Jummie jummie.

picanha

Maandag

Een stuk vlees van 4 kilo krijg je met drie personen niet op dus we hadden nog aardig iets over. Maandag konden we er dus nog een keer van genieten en serieus, het vlees is een dag na bereiding eigenlijk nog lekkerder. Ik warmde de Picanha op in de pan en we aten er gebakken aardappeltjes bij. Zelf maakte ik een mixje van alle restjes groenten die we nog hadden liggen: paprika, champignons en ui.

fajitas

Dinsdag

Dinsdag was wel zo’n ontiegelijk drukke dag. Pas om 16.00 uur was ik thuis van mijn afspraken en om 16.45 uur had ik nog een telefonische afspraak. Ik moest wel gewoon om 18.30 uur richting Tobias om te trainen dus ik flanste met mijn telefoon tussen mijn oor en schouder geklemd een simpele maaltijd in elkaar. Die overigens wel heel lekker was dus het recept komt nog online binnenkort. We aten Fajita’s met kip. Jummie!

trofie

Woensdag

Op zo’n avond voorafgaand aan een perstrip probeer ik altijd zo eenvoudig mogelijk te koken. Niet de koelkast vol proppen want Tim gebruikt het toch niet, niet teveel afwas maken want dan zitten we daar weer mee, etc. Kortom: er stond weer een restjes maaltijd op tafel. Ik dook de (koel)kast in en toverde trofie pasta (binnenkort komt daar een recept mee online, erg lekker!) met drie soorten vis – ik zei toch, restjes – op tafel en daarbij aten we brood met gezouten boter.

villa_venecia

Donderdag

De eerste maaltijd in Benidorm! Het jammere is dat tijdens zulke perstrips de mensen van de tourism boards altijd willen laten zien hoe culinair je kunt eten op hun bestemming. Leuk, maar ik heb véél liever het echte authentieke Spanje op mijn bord. Dit was donderdag nog niet helemaal het geval. We aten in het restaurant van Villa Venecia in het oude gedeelte van Benidorm. Ik ga jullie in Foodie in Benidorm uiteraard uitgebreid laten zien wat we allemaal aten, maar dit is in ieder geval vast één van de gerechtjes: runderwang met couscous en pompoen.

solotula

Vrijdag

Ook op vrijdagavond niet authentiek Spaans helaas, maar wel bijzonder. We aten (pas om 22.00 uur begonnen we, ik kan daar echt niet aan wennen) bij Solotúla gastrobar, een klein restaurantje dat gerund wordt door een jonge meid die tevens de bediening doet. Dat kan hier in Spanje, haha. We kregen meerdere kleine hapjes voorgeschoteld vrijdag. Ook deze ga ik jullie nog uitgebreid laten zien maar dit is er alvast één: ‘Norwegian Lobster’ (let wel: ik kreeg een zéér verontwaardigde blik toegeworpen toen ik vroeg of het langoustines waren, dus nee) ceviche.

pulpo

Zaterdag

Gisteravond aten we in een super leuk deel van het oude Benidorm, bij restaurant La Cava Aragonesa. De afgelopen dagen kregen we bij het diner vooral kleine hapjes voorgeschoteld om te delen, hier werden de kleine hapjes nog gevolgd door een volwaardig hoofdgerecht. Haha! Eén van mijn favoriete ‘snacks’ was deze. Ik geloof dat het pulpo is, inktvis. Ik vond het zo onwijs lekker bereid! De plakjes ernaast zijn aardappel. Heel appetijtelijk ziet het er op het bord niet uit maar de smaak, jum. Ik had hier nog veel meer van kunnen eten.

Zoals ik zojuist al zei mag ik vanavond nog genieten van een een maaltijd hier in Benidorm. Morgen aan het eind van de middag vliegen we terug naar Rotterdam en vanaf daar moet ik nog naar huis rijden. Geen idee wat er dan gegeten gaat worden maar dat merken we dan wel. Voor de rest van de week weet ik het ook nog even niet. Dinsdag, woensdag en donderdag kan ik zelf koken. Vrijdag staat er weer een foodie date op de planning met mijn vriendinnetjes en zaterdag ga ik alweer op reis! Vakantie naar Frankrijk deze keer, woohooo. Het volgende eetoverzicht zal dus vast net zo rommelig en gevarieerd zijn als deze.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Danielle says:

  Weer een week vol heerlijk eten! Leuk! Geniet nog eventjes in Benidorm, ik ben nu al benieuwd naar je “Foodie in Benidorm” blog.

 2. Ziet er allemaal weer erg lekker uit!
  Is er ook een recept van de truffel/parmezaanfriet?

  1. Sabine Author says:

   Friet bakken, zout erbij en vervolgens husselen met truffelolie en geraspte Parmezaanse kaas ;)

 3. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

  Hmmmm wat een lekker leventje, m’n maag knorde even bij het zien van dat mooi bereide stuk vlees. En ik snap dat je graag wat authentieker spaans had gegeten. Vond ik juist een van de leukste dingen, al waren wij in Valencia. Leuk om te lezen, fijne week alvast!

 4. Florence Vlogt says:

  Goede reis terug!
  Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close