Wat stond er op tafel week 8 – 2014

Normaal heb ik er geen moeite mee, maar deze keer vind ik het toch lastig om de afgelopen eetweek te omschrijven. De planning werd hier en daar op het laatste moment aangepast, ik stond soms al erg vroeg in de keuken om mijn eten voor op het werk te preppen en tja… over het algemeen kan ik zeggen dat deze week een week was waarin enorm gezond werd gegeten maar ook enorm slecht. Hoewel het slechte eten heerlijk was ben ik toch meer een voorstander van gezond eten dat in een week overheerst, maar ach. We hadden wat te vieren dus dan mag het. Kijk mee naar Wat stond er op tafel week 8.

sushiZondag
Als de mister tegen mij zegt ‘ik heb zin in sushi’, dan kun je er de donder op zeggen dat we dit heel gauw gaan eten. Ik ben namelijk verzot op sushi en als de mister ook zover is dan doen we dat meestal heel snel. Vorige week zondag aten we dus sushi, bij Shabu Shabu deze keer. Het restaurant heeft tegenwoordig ook en dessertbar waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. Score! Normaal kan ik geen desserts nemen (lactose enzo), maar nu wel. Fijn!

Bulgursalade met halloumiMaandag
Maandag draaide ik een avonddienst in het hotel en dus nam ik mijn eigen eten weer mee. Ik maakte een bulgursalade met halloumi waar jullie vanochtend het recept van hebben kunnen zien. Als ik eerder had geweten dat halloumi zo ontzettend lekker was dan had ik het veel véél eerder gegeten. Nomm!

healthy ww pizzaDinsdag
Pizzaaaaaa! Eigenlijk zouden we deze Healthy (Weight Watchers proof) pizza vorige week zondag al eten, maar dankzij de spontane sushidate kwam dat er niet van. Aangezien Tim verzot is op deze gezonde pizza mocht ik ‘em absoluut niet overslaan deze week, vandaar dat ik hem dinsdag alsnog maakte. Helemaal niet erg om zo lekker te eten op een doordeweekse dag.

salade met gerookte kipWoensdag
En weer op naar het werk voor een avonddienst. Ik had erg weinig tijd overdag en moest dus een vrij snelle maaltijd in elkaar flansen voor ’s avonds. Uit de supermarkt nam ik gerookte kip, avocado en mango mee en daar maakte ik een heerlijk (bijna zomerse!) salade mee. Bomvol groentjes, een lekkere honing-mosterddressing… nom, deze salade wordt denk ik een nieuwe favoriet om mee te nemen naar het werk. Lekker fris en voor een salade zonder pasta/rijst toch vullend genoeg.

eieren in tomatensausDonderdag
Wow, begint het op te vallen dat donderdag al de derde keer in een week was dat ik geen vlees at? Het is helemaal niet bewust zo gepland, maar ik moet bekennen dat ik het vlees totaal niet heb gemist. Op de een of andere manier zijn gerechten zonder vlees altijd veel lichter, zowel qua smaak als hoe het valt, en dat bevalt me prima. Een vegetariër zal ik nooit worden, maar blijkbaar is het voor mij heel makkelijk om te minderen. In ieder geval, donderdag aten we dit gerecht van Bill Granger weer eens. Ik roosterde er wat brood bij om te dippen in saus, jum!

PizzaVrijdag
Vrijdag werden de plannen even helemaal omgegooid, we hadden namelijk wat te vieren! Als je mij op social media volgt heb je het allemaal al kunnen zien, anders lees je het morgen. Het was een lange, zenuwslopende dag en daarom gooiden we even al onze principes over boord en bestelden we ons favoriete fastfood eten: pizza! Tim en ik delen altijd onze pizza’s en dus aten we Gamberi E Rucola, die je ook heel makkelijk zelf kunt maken, en de Buffalo Chicken pizza.

broodje kebabZaterdag
Gisteren zoals vrijwel iedere zaterdag ging ik weer aan de slag voor Fastfood Friday. Op Instagram plaatste ik een foto van alleen maar gezonde ingrediënten, maar uiteindelijk werd het gerecht niet zo gezond hoor. We reden er ’s middags speciaal voor naar de Turk om brood te halen, een echt broodje Kebab moet natuurlijk wel op het juiste brood worden geserveerd. Het recept komt binnenkort online op OMF.

Hoewel aankomende week/weken voor ons alles behalve normaal worden, is het wel de bedoeling dat qua avondeten alles normaal blijft gaan. Weinig avonddiensten in het hotel op de planning en dus kan ik veel zelf aan de slag met gezonde maaltijden. We hebben onze energie de komende tijd hard nodig en dus moeten we proberen zo min mogelijk te cheaten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat een heerlijke dingen allemaal! Ik heb ook echt weer zin in sushi!

 2. Jaimy en Laura says:

  Dat ziet er erg lekker uit allemaal!

 3. Annemie says:

  Ziet er heerlijk uit allemaal. .. alleen die sushi! Die blijft nu in mn hoofd zitten…. misschien wil mijn mister ook wel sushi van de week.

 4. SUsanne says:

  Yumyum! Met dit weertje en deze temperaturen in deze tijd krijg je ook gewoon zin in (bijna) zomerse salades. Lekker hoor!

 5. Hester says:

  Sushi, pizza, kebab én salades, zooo lekker!

 6. Roxanne says:

  Lekkere week! Enne, dat feestje mocht ook wel gevierd worden ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close