Foodie in Jersey

Hoewel ik afgelopen dinsdagochtend pas ben teruggekomen van een perstrip naar Gambia, was ik een week daarvoor natuurlijk nog in Jersey en daar hebben jullie nog een foodjournal van tegoed: Foodie in Jersey! Het was voor mij al even geleden dat ik op grondgebied van Groot-Brittannië was geweest en dus moest ik weer even wennen dat er zoveel friet in het land wordt gegeten. Ook tijdens onze dagen op  Jersey kwamen we daar maar moeilijk onderuit. In deze foodjournal zie je zowel mijn maaltijden als die van Tim voorbij komen, zo kan ik jullie lekker veel foodfoto’s laten zien!

The Ocean Restaurant

The Ocean Restaurant

The Ocean Restaurant

The Ocean Restaurant

Op onze eerste avond in Jersey aten we bij The Ocean Restaurant, een michelinrestaurant met één ster dat onderdeel was van het hotel waar we verbleven: The Atlantic Hotel. Het restaurant bood op de avond dat we er waren een dagmenu aan dat losstond van het traditionele a la carte menu. Om een goede indruk te krijgen bestelde Tim gerechten van het dagmenu en ik van de reguliere menu kaart.

 • Voorgerechten: Garnalentempura met kreeft en mangosaus (ik wilde eigenlijk inktvisrisotto maar de inktvis was helaas op) / Garnalencocktail. De garnalencocktail viel echt tegen, mijn eigengemaakte smaakt beter. Zonde!
 • Hoofdgerechten: Jersey beef met huisgemaakte friet / Jersey beef met kreeftenravioli en gelei van ossenstaart. Valt het jullie al op dat het a la carte menu  een stuk verfijnder is dan het dagmenu? Best apart dat er zoveel verschil tussen zit.
 • Spoom: Mangosorbet met mangogelei.
 • Desserts: Vanille crème brûlée met frambozen sorbetijs / kaasplankje. Tim mocht voor zijn kaasplankje zelf de kazen uitkiezen die gepresenteerd werden op een kar. Check de vlog uit Jersey hiervoor!

De hele avond heb ik me een beetje afgevraagd of de standaarden om een Michelinster te mogen dragen in Engeland anders zijn dan bij ons. Hoewel het eten prima en lekker was, was ik niet blown away en dat heb ik normaliter toch wel als ik diner bij een sterrenrestaurant.

Seymour Inn

Seymour Inn

Op zondag lunchten we bij Seymour Inn, een echte Engelse kroeg met ouderwets meubilair en een beperkte kaart. We kwamen er voor de oesters die nergens zo lekker schijnen te zijn als op Jersey. We aten ze rauw (ze zijn vooral bijzonder lekker met wat sjalotjes) en gegrild, mijn favoriete manier van oesters eten. Wel moet ik bekennen dat ik de ophef rondom oesters niet zo begrijp, daar vind ik ze denk ik niet lekker genoeg voor. Ik zou uit mezelf dan ook nooit oesters bestellen wanneer ik ze zie staan op de kaart.

La Pulente

La Pulente

La Pulente

Dineren deden we op de tweede dag op eigen houtje. Omdat ons hotel vrij afgelegen lag was het geen optie om ’s avonds laat nog naar Saint Helier te gaan en dus besloten we gebruik te maken van het Tennerfest menu bij een restaurant om de hoek. Bij La Pulente aten we allebei wat anders en ik kon het dessert niet overslaan.

 • Voorgerechten: Varkensterrine met toast / Gebakken champignons met gepocheerd ei. De champignons waren wel ok, maar ik bestelde in eerste instantie de mosselen en die waren op. Ik had wel een beetje pech met mijn voorgerechten deze reis! Smaken waren prima, niets bijzonders maar daar was de prijs dan ook naar.
 • Hoofdgerechten: Eendenbout met groenten en geroosterde aardappeltjes / Steak met Engelse frieten en gebakken champignons.
 • Dessert: Sticky toffee pudding met hazelnootijs. Een woord: DELISH! Mega zwaar, dat wel.

Voor het bovenstaande menu betaalden we £ 12.50 voor twee gangen en £ 15.00 voor drie gangen.

Hectors Fish & Chips Restaurant

Hectors Fish & Chips

Natuurlijk konden we Jersey niet verlaten zonder een keer de echte Fish & Chips te eten. En dit deden we dan ook bij Hectors Fish & Chips Restaurant in Saint Helier. Gepaard met een Liberation Ale smulden we van de huisgemaakte frieten en de gefrituurde kabeljauw met tartaarsaus. Ook proefden we hier Cheese Fries, frieten uit de oven die voorzien zijn van een laag gesmolten kaas. Lekker!

The Hungry Man

The Hungry Man

Tijdens onze tour over het eiland bracht onze gids ons naar een superleuke foodtruck: The Hungry Man. Bij The Hungry Man kun je terrecht voor fantastische (en gigantische) burgers, maar omdat wij nog vol zaten van de lunch gingen we voor een ijsje. Tim at het grootste deel op (ik wilde geen buikpijn riskeren) maar ik heb natuurlijk wel geproefd van het heerlijke Jersey ijs. Het is voor ons meer een heerlijke versie van vanille-ijs, maar the Hungry Man staat echt bekend om dit lokale ijs. Aanradertje.

El Tico

El Tico

El Tico

Op onze laatste avond werden we meegenomen naar El Tico, een fusion restaurant waarvan je echt moet weten dat het er is, maar dat zo’n dikke aanrader is dat ik er binnenkort nog een apart artikel aan wijd. De kaart is enorm uitgebreid en voor iedereen is er wel wat wils.

 • Voorgerechten: we deelden met zijn drieën de Nacho’s (met verse guacamole!) en een Grazing Platter met daarop chorizo, sticky spareribs, gefrituurde gamba’s en inktvisringen. Alles smaakte erg goed.
 • Hoofdgerechten: de gids nam een dagspecial – Nasi Goreng Risotto, klinkt apart en zo smaakte het ook. Maar wel bomvol smaak! Tim ging voor een Surf & Turf met gamba’s en steak en daarbij waanzinnige knoflookolie. Zelf koos ik voor de Jersey Beef Burger die zonder saus werd geserveerd en die uiteindelijk ook niet nodig bleek te zijn. Heerlijk van smaak!
 • Dessert: de heren zaten propjevol maar Dave drong aan dat ik absoluut de Malteser cheesecake moest proberen als ze die hadden (stond namelijk niet op de kaart). Thank god I did, een van de lekkerste cheesecakes die ik ooit heb geproef. Daar moet ik zelf nog eens mee aan de slag.

Zoals je ziet was het eten in Jersey niet al te gezond en het viel me op dat dit ook lastig te verkrijgen was. Hier nog geen smoothiebars en vegan restaurants maar vooral veel vlees, vis en friet. Zorg er in ieder geval voor dat je met een lege maag naar het Kanaaleiland vertrekt, de porties zijn namelijk groot en het eten is machtig.

Van de bovenstaande restaurants was El Tico absolute favoriet maar hier volgt zoals beloofd nog een apart artikel over.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Gezond is het inderdaad niet, maar het ziet er wel heerlijk uit!

 2. Mirne says:

  Die eerste ziet en klinkt niet echt als een sterrenzaak. Zonde.

 3. Eline says:

  Het ziet er allemaal overheerlijk uit~!

 4. Hester says:

  Mooie foto’s en heerlijk eten! Toch een van de leukere dingen van weg zijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close