Foodie in NYC – 2015

Oh lordie lord, dit is zo’n eetdagboek dat ik eigenlijk niet wil delen. Maar ik doe het toch, want ik heb vanuit verschillende hoeken al gehoord dat jullie erop zaten te wachten. Vandaag, godzijdank ben ik alweer eventjes bezig met een gezond eetschema en lifestyle, deel ik mijn Foodie in NYC artikel. In de week voor Kerst waren Tim en ik zes dagen naar New York en gezond eten in New York, tja… dat is lastig. Tenzij je bereid bent om grof geld te betalen, dan vind je hier en daar wel gezonde stekkies. Dit eetdagboek uit New York bevat dan ook een overdaad aan slecht eten en als ik het nu allemaal zo terug zie kan ik alleen maar mijn handen voor mijn ogen houden. MAAR! Genoten hebben we wel van New York. Gelukkig hebben we héél veel kilometers gelopen en hebben we buiten het drie keer per dag eten om niet/nauwelijks gesnackt dus de schade op de weegschaal viel mee. Al moet ik zeggen dat we direct na Kerst de broekriem hebben aangetrokken. Voorlopig even geen calorie-rijke maaltijden. Ik heb het eetdagboek gewoon opgedeeld in de dagen dat wij er waren, dat leek me het makkelijkst voor het overzicht.

Vrijdag

TGI Friday's

Vrijdag halverwege de middag kwamen we aan en we besloten ’s avonds te eten bij TGI Friday’s. Dit zat namelijk om de hoek van ons hotel, we hadden honger en wilden op tijd naar bed ’s avonds. Een GROTE beginnersfout want TGI Friday’s is niet meer dan een fastfoodrestaurant in een meer oldschool-restaurant sfeertje. En het eten is schreeuwend duur. Maar het smaakte wel. Als voorgerecht deelden we Loaded Potato Skins (hiervan vind je ook een recept in mijn Guilty Pleasures Kookboek!) en als hoofdgerecht had ik de Chicken Cajun Pasta (waar de foto op mysterieuze wijze van is verdwenen).

Zaterdag

Theater Row Diner

De vorige keer dat we in New York waren ontbeten we eigenlijk altijd bij hetzelfde tentje, maar dat besloten we nu anders te doen. Onze eerste volle dag begonnen we bij Theater Row Diner. We aten allebei de helft van de Blueberry Pancakes en een Creamcheese Bagel (mijn favoriet in New York) en Tim nam nog een Blueberry Muffin.

Heartland Brewery

Heartland Brewery

’s Avonds hadden we afgesproken met Linda! Zij was toevallig ook in New York en welke plek is nou beter om elkaar voor het eerst te meeten dan die stad. We aten met z’n drieën bij Heartland Brewery aan 5th Avenue. Ik kreeg in Nederland al de tip dat ik daar heen moest dus dat kwam mooi uit. Vooraf deelden we Nacho’s, als hoofdgerecht koos ik voor de Pulled Pork. Die kan ik écht niet weerstaan als het op de kaart staat. Linda en ik deelden nog een (GIGANTISCH) dessert.

Zondag

Carve Cafe

Ontbijten bij ons favoriete stekkie van drie jaar geleden: het Carve Cafe. Lekker goedkoop en zo vers allemaal. We namen allebei een Creamcheese Bagel.

eataly

Die dag gingen we iets meer richting het zuiden van Manhatten en onderweg kregen we honger. We hadden geen zin in mega fastfood en ook niet zoveel trek om uitgebreid in een restaurant te zitten. We hopten dus even bij Eataly naar binnen (ja, dat zit ook in New York!) en ik koos daar voor Focaccia met aubergine en tomaat. We aten onze lunch in het zonnetje in Madison Square Park.

lobster_roll

Eenmaal op de terugweg richting het hotel haalden we bij een streetfoodkraampje een hotdog en een lobster roll. Hotdog was heerlijk vers, lobster roll vond ik tegenvallen. Meh… Veel bleekselderij en de lobster was naar mijn smaak iets te fijn gemalen.

five_guys

Omdat zóveel mensen er lyrisch over waren besloten we voor het avondeten iets te halen bij Five Guys Burgers and Fries. Je kiest daar een basisburger en kunt vervolgens zoveel toppings kiezen als je wilt. Ik ging voor de Bacon Cheeseburger all the way (met alle toppings dus) met daarbij friet en een peanutbutter milkshake. Ik vond het mwah… wel lekker, maar ik heb betere burgers gegeten. Heel eerlijk? Ik snap de hype niet zo. Ik verkies dan toch Shake Shack boven Five Guys.

Maandag

sbarro

Drie jaar geleden deden we eens een ontbijtbuffet bij Sbarro en daar hadden we nu wel weer zin. Groot pluspunt: VERS FRUIT! Yeeeeesss. Ik had er een Iced Latte bij.

Industry Kitchen

Maandag gingen we richting het zuiden en oosten, Wallstreet, Brooklyn Bridge, Love Hate Social Club (tattooshop) etc. Na een aantal kilometers hadden we dorst. We streken neer bij Industry Kitchen aan de Hudson River met uitzicht op de Brooklyn Bridge. Ik nam water, Tim thee en we namen er een borrelplankje bij.

Tre

Tre

Tre

We wilden die dag lunchen bij Katz’s maar daar stond ZO’N achterlijk lange rij dat we dit hebben overgeslagen. Op zoek naar een andere eetgelegenheid stuitten we op Tre aan 173 Ludlow Street. Vondst van de eeuw, wat hebben we daar heerlijk Italiaans geluncht! Ik koos voor pasta met gehaktballetjes (allemaal vers, zo lekker) en we deelden een portie truffelfriet (lekkerste patat ooit, moet ik thuis ook eens maken). En van een echte Italiaan kan ik natuurlijk de Tiramisu niet overslaan, dus die deelden we als afsluiter. Een zeer onverwachte uitgebreide en verrukkelijke lunch. Als je in de buurt bent: zeker eens heengaan.

johns_pizza

’s Avonds hadden we nog geen genoeg van Italiaans eten en dus zochten we via Tripadvisor een pizzeria op in de buurt van het hotel. John’s Pizza stond goed aangeschreven en na een halfuurtje te moeten wachten deelden we een heerlijke pizza. We kregen de pizza niet op, onze leftover slices gaven we aan een dakloze die we tegenkwamen.

Dinsdag

Evergreen diner

Breakfast time! Deze keer aten we bij Evergreen Diner, vlakbij Times Square. En echt New Yorkse ontbijtstek waar je nauwelijks toeristen ziet. Ik koos voor de Chocolatechip Pancakes.

Jamba Juice

We lastten wat balans uurtjes in aangezien we ’s avonds weer flink zouden gaan dineren. Bij Jamba Juice haalden we een vers fruitsapje.

PAX Wholesomefoods

En aangezien we niet heel erg honger meer hadden maar het avondeten nog een paar uur op zich liet wachten, lunchten we licht bij PAX Wholesomefoods. Ik koos daar voor de BLT wrap met avocado. Lekker hoor! PAX vind je door heel New York en is echt een aanrader voor broodjes, pizza’s, pies en wraps.

Big Daddy's Diner

Big Daddy's Diner

Big Daddy's Diner

’s Avonds gingen we naar een comedyclub in Upper East Side en voor die tijd besloten we in de buurt te eten. Via Tripadvisor kwamen we Big Daddy’s Diner tegen, een jaren 50-stijl diner waar ze echt Amerikaans eten serveren en, naar het schijnt, waanzinnige milkshakes. Hysterisch als ik was daar koos ik voor een Vanille milkshake met bacon (ja echt!) en salted caramel, apart maar heel erg lekker. Mijn hoofdgerecht was Mac ’n Cheese met bacon, die ik overigens echt niet meer op kreeg, Tim koos voor de Fried Chicken met Tator Tots. ZO leuk zitten en eten bij Big Daddy’s! In de vlog van donderdag zie je er wel iets meer van.

Woensdag

Champps

Champps

Champps

Woensdag moesten we weer naar huis en na een ontbijtje van Starbucks vertrokken we naar Newark Airport. We besloten iets eerder te gaan zodat we daar nog rustig konden zitten en konden lunchen. Lunchen deden we bij Champps. Nog een allerlaatste keer écht Amerikaans eten voordat we thuis weer aan de fatsoenlijke maaltijden zouden gaan. Als voorgerecht deelden we Buffalo Chickenwings. Ik vond ze niet zo lekker, mij waren ze te zuur. Er stond Pulled Pork op de kaart dus die koos ik uiteraard en deze leek wonderbaarlijk veel op de Pulled Pork zoals ik hem ook maak. Score! En om de vakantie nog even goed af te sluiten: het allerlaatste stukje New York Cheesecake.

Deze Foodie in NYC is op en top Amerikaans zoals je ziet. Gelukkig waren we er maar zes dagen want drie weken zou ik dit eetpatroon niet kunnen volhouden. Wel heb ik genoten van alles wat we hebben gedaan en gegeten en heb ik weer een mooi aantal dingen van mijn bucketlist kunnen afstrepen. Dat zijn de betere vakanties!

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Haha nee het meeste is niet gezond, maar leuk om te zien is het wel!

 2. Linda says:

  Heerlijk om te zien. Het staat op mijn bucketlist voor december.

 3. Pauline says:

  Misschien was het niet zo’n slim idee om dit aan het eind van de middag te lezen als je net een beetje trek begint te krijgen. Het ziet er allemaal zo lekker uit!

 4. Heerlijk om naar te kijken! Blij dat je het gedeeld hebt! Mijn vrienden heb ik met kerst ook al een Guilty Pleasure kookboek cadeau gedaan!

 5. nicole says:

  We gaan over drie weken, maar als ik dit zie kan ik echt niet meer wachten.

  1. Sabine Author says:

   Aaaaah, veel plezier alvast!

 6. Bianca says:

  Wat leuk om te lezen/zien! Een grappig idee om een eetdagboek bij te houden. Misschien ga ik dat ook eens doen op mijn blog. Ik maak meestal toch al foto’s van mijn eten :D

 7. Linda says:

  OMNOMNOMNOM en wat was het lekker. Die foto van ons dessert ga ik van je jatten ;-)

  1. Sabine Author says:

   En gezellig! En dat mag hoor ;)

 8. Kelly says:

  Oohh dit is heaven !!!

 9. Cheese and Chinese says:

  Haha dit zijn altijd mijn favoriete posts! Het ziet er uit alsof je je heerlijk genoten hebt, lekker!

 10. Geweldig leuk om te lezen! New York is ook mijn favoriete stad ga er aankomende maandag weer naar toe.

 11. Mellisa - Grenzeloosreizen says:

  Holy moly, wat veel calorieën in 1 blogpost haha! Heerlijk voor eventjes, maar je aderen slibben dicht als je dit dag in dag uit eet haha! Wil heel graag een keer naar New York, later als ik groot ben ;)

 12. Marloes says:

  Oh my! Heerlijk al dat eten haha! NY is daar het allerbeste in !

 13. Lara R says:

  Echt super leuk om te zien wat je allemaal hebt gegeten! Ik heb al zin om de vlog te bekijken :D

 14. Het was niet echt verstandig van mij om dit te lezen met een beetje honger LOL.

  Boy oh boy wat zitten er een lekkere dingen tussen.
  En af en toe even nergens op letten moet kunnen, zeker als je op vakantie bent.

 15. Astrid says:

  Het ziet er echt allemaal heel lekker uit! Jammer dat ‘gezond’ eten in New York zo duur is, maar dan maar weer balansen in Nederland :)

 16. Nathalie says:

  Wauw ziet er echt super uit allemaal! Ik wil ook weer heel graag terug naar NY, nu door je eetoverzicht helemaal :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close