Sab’s Eetoverzicht #17-2024

De laatste week voor de meivakantie was een rommeltje. Schoolafsluitingen, lastminute afspraken, ditjes-en-datjes die tussendoor kwamen… Ik bracht niet heel veel tijd door in de keuken wegens alle andere verplichtingen, maar lekker gegeten werd er gelukkig wel!

De vriezer begint steeds ietsjes leger te worden en dat is ook bijzonder fijn.

IMG 3507

Zaterdag

De eetweek begon met een etentje; ik nam mijn ouders mee uit eten. We gingen naar restaurant Green Leaf in Apeldoorn, een van hun favorieten waar ze ook al een hele poos niet meer waren geweest. Ik zelf ook al járen niet meer overigens.

We aten er heerlijke Aziatische hapjes, hoewel deze ‘Japanse carpaccio’ een klein beetje tegenviel. Het gerechtje bracht me echter wel op een idee om zelf zo’n variant te maken, dus daar ga ik mee aan de slag.

IMG 3508

Zondag

Na drie weken waren de jongens in het weekend weer bij hun vader, dus ik hoefde met het eten geen rekening met ze te houden. Er stond nog vegetarische massaman curry in de koelkast (recept komt snel online!) en die at ik zondagavond lekker op. Op de bank, niemand die er iets over te zeggen heeft – haha.

IMG 3516

Maandag

We deden lekker makkelijk op maandag want ik had een lunchafspraak overdag en daardoor liep de rest van de dag een klein beetje uit. Ik maakte een simpel tomatensoepje en we aten de pizzabroodjes, die teveel ruimte innamen in de vriezer, erbij op.

IMG 3523

Dinsdag

Een lekker frisse salade op mijn bord dinsdag en daaronder zat een stukje hartige taart met gehakt verstopt. Die hadden we al een hele poos niet meer gegeten. Toch fijn om op mijn eigen website te kunnen bouwen als ik een eetplanning moet maken!

IMG 3526

Woensdag

Ik gaf de keuze aan de mannen of ze liever pasta of rijst wilden eten bij de stroganoff met kipgehaktballetjes. Er werd gekozen voor het eerste, dus zo gezegd zo gedaan! Ik maakte wel véél te veel, dus vrijdagavond kwam het nog een keer op tafel te staan.

IMG 3568

Donderdag

Voor donderdag trok ik weer een bakje uit de vriezer, deze keer met een gerecht dat in het Vega Slowcooker komt te staan: Mexicaanse quinoa. Ideaal om snel op te kunnen warmen na het padellen. Aangezien ik overdag een high tea als lunch had op kantoor, vond ik het ook geen enkel probleem om iets later te eten dan gebruikelijk.

Vrijdag

Hetzelfde als op woensdag dus: een restje pasta met kipgehaktballetjes.

Inmiddels is het hier meivakantie en die duurt voor de jongens twee weken. Mijn werkplanning ziet er dus iets anders uit dan gebruikelijk; ik werk de komende twee weken maar drie dagen i.p.v. vier zodat er ook nog tijd is om met hen leuke dingen te doen.

Ik moet voor een aantal klanten de keuken in en zéker ook voor OMF, dus eens kijken hoe ik zo efficiënt mogelijk mijn dagen kan inplannen.

Fijne zondag en fijne vakantie! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close