Foodie in Parijs

Zoals jullie weten was ik vorige week in Parijs, culi heaven voor de echte foodies en zo ook voor mij. Van te voren hebben jullie al kunnen lezen welke plekken ik graag wilde bezoeken en welke dingen ik graag wilde eten.  Onder het mom van ‘alles voor OMF’ heb ik foto’s gemaakt van alles dat ik heb gegeten en natuurlijk deel ik het graag met jullie: Foodie in Parijs!

Caratello
Op Twitter en Facebook heb ik jullie om tips gevraagd en van een van mijn followers kreeg ik de tip om bij Caratello te gaan eten, een Italiaan in Montmartre. Dikke prima, na wat Googelen bleek dit restaurant op 3 minuten loopafstand van ons hotel te zitten.

foodie in parijsVoor het voorgerecht deelden samen de Antipasti: heerlijk Italiaans vlees met diverse (gegrilde) groenten. Tevens mijn eerste ervaring met artisjok: geen succes. Zo Frans als het maar kan bij een Italiaan kregen we er baguette bij geserveerd. Vers brood gaat er bij mij altijd wel in, maar gezien de portiegrootte van de antipasti, hebben we het brood maar laten liggen.

foodie in parijsAls hoofdgerecht namen we vervolgens één van de dagspecials: penne met rucola, pancetta, champignons en knoflook. Jam! Zo on-Frans als het maar kan, maar het vormde een goede basis voor een hele volle planning voor de volgende dag.

foodie in parijsLadurée
Als foodie kan ik uiteraard niet zomaar voorbij gaan aan Ladurée en aangezien we toch de Champs d’Elyssées af zouden lopen was een bezoekje aan deze zoete winkel onoverkomelijk. En natuurlijk nam ik een doosje macarons mee die ik zowaar onaangeraakt heb kunnen laten tot ik weer thuis was.

Bistro de la Tour d’Eiffel
De tweede dag van onze trip en de eerste echte dag in Parijs was bomvol gepland en na kilometers te hebben gelopen was een voedende lunch wel welkom. We aten bij Bistro de la Tour d’Eiffel, een bistrootje in een zijstraat in de buurt van de Eiffeltoren, maar met prachtig zicht op het stalen gevaarte.

foodie in parijsWe namen allebei een kop warme chocolademelk, het was een druilerige dag dus een warme drank ging er prima in.

foodie in parijsMam en ik deelden de lunch waardoor ik uiteindelijk een knakworst (met hele scherpe Franse mosterd), een halve clubsandwich en Franse frietjes naar binnen schoof. Goed voor weer een paar uur aan energie.

Villa des Abesses
De planning was om de avond van de tweede dag in Quartier Latin te eten, maar nadat we van 08.45 – 17.45 op de been waren geweest besloten we toch om het dichterbij ‘huis’ te zoeken. We kwamen uiteindelijk uit bij Villa des Abesses, onderaan de heuvel van ons hotel waar we een drie-diner voor € 25,90 namen.

foodie in parijsMijn voorgerecht bestond uit gegratineerde mosselen in een olie van peterselie. Het is me nog steeds een raadsel waarom ‘escargot’ werd vertaald als parsley, maar het was in ieder geval zeer smakelijk. Vooral de olie was erg lekker te combineren met de heerlijk verse Franse baguette die uiteraard weer geserveerd werd.

foodie in parijsHet voorgerecht van mijn moeder wil ik jullie ook niet onthouden: echte Franse uiensoepen met héél veel kaas. Als ik haar moet geloven was het heerlijk.

foodie in parijsAls hoofdgerecht namen we beide hetzelfde: entrecote met Franse frietjes en jus. Toch frappant dat ze in Frankrijk blijkbaar niet zo happig zijn op salades of groenten, iets dat ik wel een beetje miste bij het hoofdgerecht. Maar we klagen niet, het vlees was heerlijk medium gebakken en de patatjes knapperig. Deze laatste heb ik overigens niet allemaal opgegeten, er moest immers een gaatje overblijven voor het dessert…

foodie in parijscrème brûlée! Als grote crème brûlée fan kon ik Parijs natuurlijk niet verlaten zonder dit dessert te hebben genuttigd and so I did. De vanille crème brûlée werd nog brandend aan tafel geserveerd en is de lekkerste die ik ooit heb gehad. Wanneer gaan we weer terug?

Crêpes in Montmartre
De derde en tevens laatste dag van onze trip naar Parijs stond eigenlijk in het teken van luieren. Rustig ontbijten (dit deden we in het hotel), rustig alles inpakken en uitchecken. De bagage lieten we na uitcheck achter in hotel en vanuit daar liepen we richting de Sacre Coeur.

foodie in parijsTijd voor lunch: crêpes met kaas en champignons, jum!

Wat is Parijs toch een heerlijke stad, vooral op het gebied van eten. Mam en ik hebben, ondanks dat we niet compleet uit de bocht zijn geschoten, enorm genoten van al het lekkers om ons heen.

Join the Conversation

 1. Natascha says:

  Jaaaa! De heerlijke antipasti van Caratello! Krijg er weer zin in! Mmmmmm…

 2. Hester says:

  Het ziet er allemaal heel erg lekker uit (alleen dat laatste is niet helemaal mijn ding denk ik), ik krijg spontaan zin om weer een keer uit eten te gaan! En die macarons, hmmm.

 3. Suzanne says:

  Oh My lekker!!

 4. Pauline says:

  Oh wat is Parijs toch fijn! Leuke blog heb je geschreven. Maar 1 dingetje he, escargots zijn slakken en geen mosselen ;)

  1. Sabine says:

   Precies! Maar er stond op de kaart in het Frans: gegratineerde mosselen in een saus van escargots, maar dit werd dus vertaalt naar “parsley”. Vreemd!

 5. Odette says:

  Hoi, de Fransen zien aardappelen als een groente en daarom wordt het vaak zonder andere groente geserveerd. Leuk verslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close