OMF’s Eetoverzicht week 17

Luie zondagen en Koningsdagen zijn niet goed voor een gezonde eetweek kan ik je vertellen. Drukte overigens ook niet. Mijn afgelopen eetweek en dus dit OMF’s Eetoverzicht is een bij elkaar geraapt zootje als ik het zo mag noemen. Met afspraken buiten de deur en de zojuist genoemde luie dagen was deze eetweek niet zoals hij had kunnen zijn. Maar ach, ik kan me er niet heel erg druk om maken. In zulke weken kan ik altijd wel snel een go with the flow houding aannemen, het is alleen niet zo bevordelijk voor mijn eetoverzichten op OMF. En tja, die kan ik dan wel mooi maken met prachtige gerechten, uitgebreide lunches en luxe etentjes maar dat geeft ook niet echt een goed beeld van de werkelijkheid. Dus ach, we moeten het er maar mee doen.

friet

Zondag

FRIETTIJD! Af en toe kun je daar zoveel zin in hebben he. Wij hadden dat vorige week en dus aten we het. Jummie jummie. Ik koos voor een patatje oorlog, mijn favoriet.

noedelpannenkoek

Maandag

Na zo’n slechte zondagmaaltijd heb ik op maandag altijd een beetje spijt (wie nog meer?!) en kook ik netjes. Afgelopen maandag was dat een redelijk geïmproviseerd maaltje. Ik heb dat vaak, dat ik op het laatste moment nog iets aanpas waardoor het een compleet ander recept wordt. Maandag werden het in ieder geval noedelpannekoeken met taugésalade. LEKKER! Recept volgt dus.

pasta

Dinsdag

Afgelopen week was ook zo’n week dat ik de hele dag een plan had voor het avondeten en dat toch maar radicaal besloot om te gooien op het moment dat ik ging koken. Al de hele week (en dus dinsdag de hele dag) had ik in mijn hoofd dat ik gegratineerde witlof ging maken. Daar had ik namelijk écht zin in. Tijdens het koken had ik daar ook nog eens zin in, maar ik bedacht me dat het gerecht misschien toch een te heftige maaltijd zou zijn voor de workout die anderhalfuur later zou volgen. En dus paste ik mijn plannen weer aan. Het werd pasta met ham, witlof en champignons. Ook erg lekker en iets fijner om op te sporten.

snackdiner

Woensdag

Koningsdag! We hebben helemaal niets gedaan afgelopen woensdag en ik vond het héérlijk. Ik ben sowieso niet zo’n feestbeest en het slechte weer droeg ik niet bij aan mijn ‘stapzin’. We haalden lekkers in huis en maakten weer eens een oud en vertrouwd snackdiner. Ik maakte warme kaasdip (recept volgt) en we hadden een vers stokbrood, nacho’s en warme snacks uit de oven.

sushisnacks

Donderdag

Ons avondeten van donderdag was echt een feestje. Ware het niet dat er iets teveel wasabi op enkele sushi-snacks zat. Tim overleed nog net niet toen de wasabi naar zijn hoofd steeg. Hihi. Het recept voor deze sushi-snackjes komt nog online binnenkort. Aangezien ik halverwege geen zin meer had in het rollen, bouwen en al het snijwerk maakte ik van de overige rijst sushisalade. Altijd een goed idee.

dengh

Vrijdag

Afgelopen vrijdag vond de boeklancering plaats van Jam & Zuur, het eerste eigen kookboek van vriendinnetje Philippine. Op een leuke manier mochten we kennis maken met de recepten in haar boek. De boeklancering vond plaats bij restaurant Dengh in Utrecht en de chef daar heeft gerechten bedacht bij de recepten van Philippine. Waanzinnig lekker was het en bovenal ook heel erg mooi. De gerechten varieerden van Zure komkommer met dragon met tartaar van tonijn met avocado, popcorn van buikspek en buikspek gelakt met hoisin tot Frambozen-chocoladepasta met lavendel, amandelcake, gemarineerde framboos, kruim van chocolade en witte chocolade ijs.

zaterdag

Zaterdag

Gisteren was een wel heel speciale avond. Ken en Annemie kwamen eten maar de mannen kookten! Vanaf 15.00 uur hebben ze in de keuken gestaan en geploeterd op een 3-gangendiner en het was waanzinnig lekker. Als voorafje kregen we carpaccio van witte asperge met uitgebakken bacon en truffelmayonaise. Het hoofdgerecht was zelfgemaakte (dikke!) Parmezaan frieten met verschillende steaks en gegrilde groene asperges gewikkeld in spek. Het dessert van de avond was de absolute klapper: een chocoladebrownietaartje van Johnny Doodle chocolade met frambozen, Ben & Jerry’s cookiedough ijs en ganache van Tony Chocolonely’s salted caramel. Oooh lordie lord. Onwijs geslaagd dus die mannen van ons mogen vaker koken.

Aankomende week wordt weer zo’n rommelige eetweek. Ik ben jarig donderdag en Tim en ik eten dan bij Stan &Co in Arnhem. Vrijdag eet ik met Nanda bij Loetje in Gorssel en zondag gaan Tim en ik naar het UFC event in Ahoy. We zullen dan dus ook wel buiten de deur of in ieder geval makkelijk eten.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Jeetje, kunnen die mannen niet het recept voor het toetje delen!? Klinkt fantastisch!

 2. Florence Vlogt says:

  DAT TOETJE!! Omg ik ben aan het kwijlen volgens mij..
  Liefs xx

 3. Het ziet er heerlijk uit.. Kan niet anders dan dat jullie deze week weer genoten hebben!

 4. Jildou says:

  Stan & CO in Arnhem is echt heel erg tof! Ik kom er graag en de kaart vind ik ook erg fijn. Alvast gefeliciteerd en heel veel plezier :)

 5. Cheese and Chinese says:

  Je hebt weer heerlijk gegeten zie ik! Wat een luxe! Ben benieuwd naar het recept voor de noodlepannekoek, doet me een beetje denken aan okonomiyaki!

 6. Sofie says:

  Zo”n voorbeeld voor mij!! Alvast gefeliciteerd met je verjaardag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close