What did I eat? (Sabine)

Omdat de reacties op onze foodfoto’s altijd erg positief waren heb ik besloten dat ik lekker doorga met het nemen van foto’s met mijn telefoon. En wel van de dingen die ik eet. Eens in de zoveel tijd zijn er weer genoeg foto’s gemaakt om een artikel te vullen en zie hier het resultaat. Een overzichtje van de dingen die ik de laatste tijd heb gegeten. Verspreid over zeker een aantal weken hoor!

Een beroerde dag in bed dus geen zin in vast voedsel. Dan maar even gauw de blender te voren halen voor een smoothie om toch vitamientjes binnen te krijgen. Sowieso ben ik dol op smoothies, ik drink ze vaak. Dit is een simpele smoothie met magere yoghurt, Stevia en diepvries roodfruit van de AH.

Betty Crocker cakemix uitgeprobeerd. Lekkere cherry chip cakejes met eigen chocolade botercrème en een kers op de top om het af te maken.

Vriendlief uit eten dus dan maar een simpel avondmaal. Omelet met gemengde groenten. Ik ben doel op roerbakgroenten dus ik gooi maar wat graag ui, champignons en paprika bij elkaar in de wok. Zo klaar en super gezond.

Voor Ben & Jerry’s mag je mij best wakker maken, zeker wanneer de potten in de aanbieding zijn. Direct twee halve liters meegenomen en wonder boven wonder hebben we er maarliefst drie weken mee gedaan. Geloof je het zelf?

Left over tortilla’s van de avond ervoor dus tijd voor een wrap tijdens de lunch. Super lekker met light crème fraîche, kaas en kalkoenfilet. Even in de magnetron en vervolgens bestrooien met ijsbergsla en komkommer. Jum!

De oh zo charmante maar bijzonder lekkere kapucijnerschotel! Heerlijk bij een gehaktbal of worstje en natuurlijk een flinke lepel appelmoes.

Weer tijd voor een wrap. Deze keer met aioli, kaas, rucolasla en komkommer. In plaats van in de magnetron ging het deze keer dubbelgevouwen onder de grill. Ook erg lekker.

Volkoren penne met zelfgemaakte bolognese saus. Ik maakte de saus voor vier personen, dus een week later konden we het op een kliekjes dag nog een keer eten. Super lekker, goed gevuld en leuk om te maken.

Een bakje chips. Zelfgemaakte chips uit de magnetron ofcourse. Kost even wat tijd, maar dan heb je wel lekkere en gezonde chippies!

De nieuwe M&Ms Intense moesten natuurlijk ook even geprobeerd worden en eerlijk? Ik vond ze helemaal niet zo lekker. Doe mij de gele zak maar…

Al sinds ik klein was eet ik dit maar wat graag als lunch: volkoren boterhammen met kaas en komkommer. Vooral in de zomer vind ik het erg lekker.

Overheerlijke chocolade kokoscake met een tof slagroom uiteraard. Deze cake viel op mijn werk ook erg in de smaak en was (gelukkig) zo op. Hij bleef trouwens nog een aantal dagen erg lekker, mits bewaard in een bakje met deksel.

Hmm deze champignon-tijm quiche zet ik snel weer op mijn eetplanning. Light, dus goed voor een dieet, maar wel erg lekker.

Tijd voor een mok warme chocolademelk met slagroom. Ik gebruikte voor deze beker cacaopoeder, maar de volgende keer doe ik het toch weer met Nesquick en bewaar ik de cacaopoeder voor het bakken haha.

Drie weken achter elkaar sushi eten, wat een luxe. Maar één van de drie weken maakte ik het zelf. Ze waren goed gelukt en smaakten heerlijk. Sowieso mag je mij voor sushi wel wakker maken, heerlijk. Het waren overigens verschillende rolletjes. De ingrediënten die ik gebruikte: krab, omelet, kipfilet, kaas, komkommer en lente-ui.

Tijd voor een gezonde doordeweekse maaltijd met helaas een wazige foto. We aten zilvervliesrijst met gewokte Italiaanse groente en kabeljauwfilet. De vis was gegrild, de groenten heb ik op smaak gebracht met een beetje sojasaus en ketjap. Om het af te maken wat lente-ui eroverheen.

Tijd voor Caprese broodjes die ik was oppepte met gekookte ham en lente-ui. Omdat we het als avondeten aten was één pistoletje niet genoeg en daarom at ik er een salade bij. Dezelfde ingrediënten als op het broodje, gemengd met wat ijsbergsla en kruidendressing. Zeker voor herhaling vatbaar!

Gek op roerbakmie en aangezien het lang geleden was dat ik dit had gegeten, werd het weer eens tijd. Ik verwerkte hier overigens de leftover krab in van de sushi. Altijd handig van die gerechten waarin je restjes kunt verwerken.

En tot slot een guilty pleasure op de zaterdagmiddag. ‘s Ochtends gaan wij altijd naar de markt en nemen we muffins mee. Ze zijn er in vier smaken kosten maar €0,50 per stuk (of tien voor vier euro!!). Vorige keer at ik een chocolademuffin (omg wat lekker), deze keer ging ik voor de citroen variant.

Dat was hem weer! Tijd om weer nieuwe foto’s te gaan verzamelen. Ik zal proberen wat vaker foto’s te maken van eten zodat dit soort artikelen frequenter geplaatst kunnen worden.

Ps. Doe je al mee aan de Magnum winactie waarmee je kans maakt op 50 ijsjes? Je hebt nog maar een paar dagen de tijd!

Join the Conversation

 1. Oh yummie! Die broodjes zien er lekker uit zeg (op ‘t laatst). Wraps met spul erin is inderdaad heerlijk. Ook met roomkaas, zalm en sla :)!

  1. Ah ja… Roomkaas, zalm en sla is een perfecte combinatie!

 2. Oeh, ziet er heerlijk uit.

 3. Zit er ook takuan in de sushi? Dat gele, of is dat paprika?

  1. Nee, dat is kaas! hihi.

 4. Erg leuk om te zien :D Ik ben echt gek op dit soort artikeltjes! :D

 5. Yum, dit is een goede manier om inspiratie te doen voor mijn eigen weekmenu. :) Sushi wil ik ook nog eens zelf maken.

 6. Allissa says:

  hmmmmmm omnommnonom.

 7. Cécile says:

  Ooooh, ik vind dit soort posts altijd zo leuk! En ik heb weer sushi-inspiratie opgedaan :) ik maak standaard met zalm en tonijn, maar krab en omelet is natuurlijk ook heel lekker!

  1. Als je er van houdt is makreel ook heeeel lekker!

 8. Omnomnooom! Ziet er erg lekker uit allemaal!

 9. Ik vind deze artikelen zo leuk om te zien :D
  Die pistoletjes zien er heerlijk uit!

  1. Ze zijn ook heeel lekker! En zo klaar :)

 10. nirosha says:

  mmm, ziet er lekker uit allemaal : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close