Betty Crocker Cherry Cupcakes

Eergisteren hebben jullie de review van de Betty Crocker Supermoist Butter Recipe Chocolate Cake Mix van Annebeth al kunnen lezen. Zij maakte er een overheerlijke chocoladecake van. Ik zelf had ook nog een Betty Crocker bakmix staan van Usfoodz, maar dan met cherry chip smaak. Omdat het niet leuk is om twee keer achter elkaar een review van een bakmix te zien alleen in cakevorm, besloot ik er cupcakes van te maken! En om het toch nog een beetje speciaal en ‘eigen’ te maken, wel met een zelfgemaakte botercrème.

DSCF6871

DSCF6873Op de bakmix staat duidelijk aangegeven wat je ervoor nodig hebt. Zoals bij iedere bakmix ziet de voorkant er altijd beter uit dan het uiteindelijke resultaat, voor de frosting moet je toch echt zelf aan het werk. Voor de cake wordt het je in ieder geval wel makkelijk gemaakt, je hoeft alleen zo’n 250ml water, 80ml zonnebloemolie en drie eieren toe te voegen. Als je een wat meer boterige smaak aan je cupcakes wil, kun je de zonnebloemolie ook vervangen voor roomboter op kamertemperatuur.

DSCF6874Voor nu volgde ik braaf de aanwijzingen op de verpakking en wanneer je alle ingrediënten goed met elkaar mengt krijg het bovenstaande beslag. Je ziet de cherry chips echt zitten, al moet je ze qua formaat niet vergelijken met een chocolate chip beslag. De cherry chips zijn meer spikkeltjes dan echte stukjes. Zorg ervoor dat je de ingrediënten met de mixer goed met elkaar hebt vermengd maar mix het niet te lang. Je wilt natuurlijk geen taaie cupcakes.

DSCF6876Vul vervolgens een cupcakebakvorm met cupcakepapiertjes en stort ze voor ongeveer 2/3 vol met het beslag. Let erop dat het beslag erg dun is dus misschien is het aan te raden om twee cupcakevormpjes per pan te gebruiken. Mocht je de cakejes meer bol willen maken kun je er nog wel wat meer beslag bij in doen. De hoeveelheid beslag die je van deze bakmix krijgt is namelijk genoeg voor 24 cupcakes. Zelf heb ik er twaalf cupcakes en een cake van gemaakt.

DSCF6879Zet de cupcakejes zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Zoals je op de foto kunt zien geeft het vullen van de cupcakevormpjes met het beslag tot ongeveer 2/3, mooie platte cakejes die perfect zijn om nog te decoreren. Laat de cupcakes vijf minuten in de vorm afkoelen en laat ze daarna volledig op een taartrooster afkoelen.

Terwijl de cupcakes afkoelen maken we de botercrème. Hiervoor heb je nodig:

 • 175 gram poedersuiker
 • 200 gram gesmolten, pure chocolade
 • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
 • scheutje melk
 • 1 theelepel vanille aroma

Meng eerst de boter goed door met de mixer zodat deze zacht en romig is. Voeg hier vervolgens de poedersuiker en de vanille aroma aan toe. Wanneer deze ingrediënten gemengd zijn voeg je een klein scheutje melk toe en de gesmolten chocolade. Goed blijven mengen met de mixer. Voor de botercrème geldt: hoe langer je mixt, hoe romiger de crème wordt. Doe de botercrème in een spuitzak en decoreer de cupcakes naar wens.

DSCF6881

DSCF6882Door de dikte van het beslag was ik bang dat de cupcakes wat sompig zouden zijn en dat ze moeite zouden hebben met garen, maar dit bleek helemaal niet het geval te zijn. Na dertig minuten zijn de cupcakejes heerlijk luchtig, precies zoals je ze wil hebben. Ook bevatten ze een hele subtiele kersensmaak, die de cake een fijne extra dimensie geven. Totaal geen kunstmatige smaak dus je kunt deze bakmix met een gerust hart gebruiken en vervolgens zeggen dat je de cakejes geheel eigenhandig hebt gemaakt. En ja, zelfs de cherry chips worden weer zichtbaar wanneer je een hap van het cakeje neemt. Gezellig roze gespikkelde cakejes.

DSCF6883

DSCF6884

DSCF6889Deze cherry chip bakmix van Betty Crocker is samen met vele andere bakmixen te koop op Usfoodz.nl voor €3,99.

Join the Conversation

 1. Ooh love it!!

 2. Elodie says:

  Aaaargh! Ik ben net een volle week op dieet en overal zie ik taarten en cakes verschijnen! Ziet er heerlijk uit! Ik zal het maar braaf houden met foto’s kijken en niet naar de cupcake winkel gaan…

 3. Zien er mooi uit!

 4. Juudith says:

  Jummiee!!

 5. Margriet says:

  Prachtige foto’s, ik krijg er spontaan trek van! Vooral die botercrème ziet er heer-lijk uit. :)

 6. Shirley says:

  oeeeh dit ziet er heeeeeerlijk uit!

 7. MMM! Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken! Mooie foto’s ook! Inspiratie voor mijn (nieuwe) blog! :)

 8. Kevser says:

  Hooi Sabine!!:)

  Ik wilde je niet weer stalken via twitter dus vraag het even netjes via de blogpost zelf:p hoeveel cupcakes kan ik versieren met deze ingredienten voor de frosting? The chocolate frosting?

  Groetjes:)

  1. Sabine says:

   Haha! Je kunt er zo’n twaalf cakejes mee versieren :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close