Wat stond er op tafel week 27 – 2014

Het was een bijzonder fijne eetweek de afgelopen week! Ik zit weer helemaal in de Weight Watchers flow en dat betekent lichte, gezonde maaltijden op de doordeweekse dagen en hierdoor vooral ook veel variatie. Noedels, broodjes, wraps, rijst en aardappels, het komt allemaal voorbij in deze editie van Wat stond er op tafel en daar houd ik van! Mijn eet-inspiratie lijkt eindeloos te zijn deze dagen en mijn to-make lijst is gigantisch. De komende weken hoef ik me dus niet af te vragen wat te eten.

snackbarZondag
Schreeuw ik vorige week nog van de daken dat zaterdag mijn cheatdag is, eten we vervolgens op zondag vette hap. Lekkerding. Maar nee, ik had dit al aangekondigd. Vorige week zondag vond het Drakenbootfestival in Apeldoorn plaats en dit staat garant voor een hele dag buiten zijn, bier drinken, drakenbootraces, gezelligheid en dus ook vet eten ’s avonds. Hoewel het de bedoeling was dat we op het festivalterrein zouden eten, liep dit net even wat anders. Uiteindelijk was daar ineens de voetbalwedstrijd om 18.00 uur en haalden we pas op de terugweg naar huis (20.30 uur!) ons avondeten bij de snackbar. Ik had zo’n zin in een patatje oorlog (guilty pleasure?), dus dat werd het.

noedels met zwarte bonensausMaandag
De rest van de week maakte ik het slechte eten van zondag wel goed hoor. Op maandag trapte ik af met een heel eenvoudig maaltje: noedels met kip, wokgroenten en zwarte bonensaus. Ik houd van zwarte bonensaus, ook bij Chinese-/wokrestaurants vind ik dit altijd heerlijk. Snel maar eens op zoek naar een recept waarmee ik het helemaal zelf kan maken. Het is echt een van mijn favoriete woksausjes.

kipshoarma met tzatzikiDinsdag
Nanda kwam langs om met Senna kennis te maken en omdat alles een beetje uitliep bleef ze ook direct maar hangen voor het eten, gezellig! We aten in de tuin dus vandaar een foto in de volle zon, toch jammer dat eten er daardoor minder smakelijk uitziet. We aten pitabroodjes met een eenvoudige salade (ijsbergsla, rode ui, avocado en komkommer) en ik maakte een mixje van kipshoarma met ui, champignons en rode paprika. Een beetje homemade tzatziki erbij, heerlijk!

pittige wrapWoensdag
We hadden nog tomatenwraps liggen in huis en ik vond het de hoogste tijd om deze eens te gebruiken. Ik maakte een lekker pittig mixje gebaseerd op een recept dat ik ergens op het internet vond dat in de wraps kon en met de salade die nog over was van de dag daarvoor hadden we al snel een lekkere maaltijd op tafel staan. Als ik doordeweeks niet zo zou opletten op mijn eten had ik er nog een flinke lading kaas en een dot zure room op gedaan, dat zou er namelijk perfect bij passen. Maar ja, keuzes… ;)

mediterrane rijstsaladeDonderdag
Nu ik weer aan het Weight Watchen ben vind ik het leuk om zo af en toe ook recepten van hun site te gebruiken. Ik kwam een recept tegen voor bij de barbecue, maar met 10 ProPoints vind ik dat toch wel heel heftig als bijgerecht. Het ging om een Mediterrane rijstsalade en met een aantal aanpassingen en toevoegingen maakte ik daar uiteindelijk gewoon ons avondeten van. Zo lekker! Bomvol smaak, een beetje pittig maar ergens toch ook weer zacht en vol met gezonde ingrediënten. Heerlijk en perfect passend bij het warme weer van afgelopen donderdag.

healthy bbqVrijdag
Hoe lekker koel ons huis ook blijft, wanneer de temperatuur buiten de 30 graden aantikt sta ik niet graag in de keuken boven de warme pannen. De warmte vraagt gewoon om de barbecue en dus staken we die vrijdagavond aan. Maar zonder te cheaten, ik maakte overdag allemaal gezonde dingetjes. Ananas- en groentespiesjes, kipspiesjes, gepofte aardappel, vispakketjes met groenten,, laagjessalade met couscous en mango en een lekkere Capresesalade. Voor één keertje eens barbecueën zonder de vette speklapjes en worstjes, hoe lekker ze ook zijn. En het viel bijzonder goed in de smaak! Ik mistte alleen het brood, de kruidenboter en de satésaus stiekem wel een beetje.

fffridayZaterdag
Gisteren ging ik aan de slag voor Fastfood Friday, het was immers cheatdag! Ik maakte zelf een berenhap en maakte daar smashed (niet te verwarren met mashed) potatoes bij, wat zijn die lekker zeg! Beide recepten komen binnenkort nog voorbij op OMF. Ook fijn: het was geen enorme hap waardoor er nog wat biertjes bij konden tijdens de wedstrijd ’s avonds ;)

Aankomende week kook ik vooralsnog bijna iedere dag. Vooralsnog, want aankomende zaterdag is mijn schoonmoeder jarig en aankomende woensdag gaan Tim en ik voor een concert naar Amsterdam! In verband met de WK-wedstrijd ’s avonds is de aanvangstijd vervroegd naar 18.00 uur, precies onder etenstijd inderdaad. We moeten dus maar even kijken wat we met het eten doen op die dag.

Vanavond maak ik zelf sinds lange tijd weer spareribs met huisgemaakte friet en andere bijgerechten. Inderdaad niet erg gezond, maar deze eet-date met vrienden stond al weken gepland en dus koken we met z’n allen. Rest van de dag maar rustig aan doen.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  mmm ziet er allemaal heel erg lekker uit!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat zien die bbq gerechtjes er goed uit! En ik begin nu ook wel trek te krijgen in en papatje. Oeps!

 3. Bite food blog says:

  Ohhhh die smashed patatoes zien er goed uit zeg.

 4. Elsbet | La Vie Pure says:

  Erg lekker allemaal!

 5. Zeker een fijne eetweek! en zwarte-bonensauas is inderdaad erg lekker, hoop dat je het recept ergens kan vinden;) Oh en eet je geen patatje speciaal (met curry) op de eerste foto ipv patatje oorlog (met pindasaus)?

  1. Sabine Author says:

   Lijkt wel zo op de foto he! Maar de satésaus zat eronder verstopt ;)

 6. Hester says:

  Lekker gevarieerd gegeten, wauw! En ook heel lekker. Bedoel je trouwens niet ‘verwarren’ in ‘smashed (niet te vergeten met mashed)’?

  1. Sabine Author says:

   Klopt, ik zal het even aanpassen! :)

 7. Nathalie says:

  Ziet er allemaal erg lekker uit!

 8. Fabienne says:

  Die rijstsalade ziet er heeeerlijk uit zeg! Ik ben heel erg benieuwd hoe je die hebt gemaakt. Komt het recept nog online?

  1. Sabine Author says:

   Daar komt het recept nog van online! :)

 9. tessa anna says:

  ideeën voor een gezonde bbq zijn welkom! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close