OMF’s Eetoverzicht week 51

Het laatste OMF’s Eetoverzicht van 2016 jongens, het is gewoon echt zover! Vanaf morgen zitten wij in Las Vegas en alles wat we daar eten zien jullie uiteindelijk voorbij komen in een Foodie in Las Vegas. Volgende week dus even geen eetoverzicht maar in januari ga ik er uiteraard mee verder. Het was een prima eetweek afgelopen week, weinig bijzonders op ons eerste kerstdiner gisteravond na. Ik stond weer veel in de keuken om vooruit te koken voor OMF en dus stond er ook iedere dag weer iets anders op tafel. Soms redelijk simpel, soms iets heel erg lekkers gecombineerd met iets uit de supermarkt. Waar de week voor een vakantie voor veel mensen het leegeten van de koelkast betekent, zat die van mij he-le-maal volgestouwd. Ik kookte maar liefst 15 gerechten afgelopen week, holy shit! Gelukkig is alles zo goed als opgekomen en hebben Tim zijn collega’s me daarbij goed geholpen.

kapucijnerschotel

Zondag

Het bord van zondag ziet er wat kaal uit maar dat komt puur omdat het vlees niet zo snel gaar was als ik had gehoopt. Aangezien de aardappeltjes en kapucijnerschotel al wel klaar waren, besloten we dat alvast te eten en daarna pas het vlees. Deze weken plan ik in de weekenden geen OMF-gerechten in zodat ik niet gedwongen word moeilijk te doen en foto’s te maken in het weekend. We eten die dagen vooral wat we nog in huis hebben en vorige week was dat dit. Van Jumbo kreeg ik een rollade, zodra die gaar was aten we die ook nog zondag. Lekker simpel!

rigatoni_pastaschotel

Maandag

Ook dit gerecht ziet er wat kaal uit op ’t bord maar het was me toch lekker. Voor OMF maakte ik een pittige rigatoni pastaschotel uit de oven. Zie je die krokante kaas bovenop? Juuummm! Het recept ga ik nog met jullie delen. De groenten zaten overigens verstopt onder de pasta. Die zaten er wel in hoor!

shakshuka

Dinsdag

De ideale maaltijd voor een doordeweekse dag: shakshuka. Ik maakte hem wel iets anders deze keer, met onder andere parelcouscous. Ook hiervan ga ik het recept nog met je delen. Tim was er niet heel erg weg van overigens – wel van de worstjes, ik vond het wel erg lekker!

bloemkoolgratin

Woensdag

Voor OMF maakte ik een hele lekkere bloemkoolgratin maar daar moesten we natuurlijk wel nog iets bij eten. Ik koos uiteindelijk voor Zwitserse aardappelschotel (mijn favoriet) en boomstammetjes. Twee stuks ja, want boomstammetjes zijn al van kinds af aan mijn favoriete stukjes vlees. Héérlijk. We eten ze vrijwel nooit dus als ik ze dan een keer op tafel zet mag ik er twee van mezelf.

hutspot

Donderdag

Terwijl ik overdag totaal geen zin had in het eten van donderdagavond heb ik ’s avonds uiteindelijk heerlijk gegeten. Ik maakte hutspot met een twist (recept ga ik nog delen) met daarbij een varkenssaucijs. Stamppot ziet er ook altijd zo kaal uit op je bord, vind je niet? Lijkt ook alsof er bijna geen groenten inzit terwijl de hoeveelheid groenten en aardappel in dit gerecht gelijk is.

soep_broodjeworst

Vrijdag

Voor vrijdag had ik soep met brood ingepland. Het was de laatste dag voor de vakantie en ’s avonds moesten we inkopen doen voor het kerstdiner van vandaag. Daarnaast had ik overdag gewoon nog een hele volle dag dus iets simpels is dan wel welkom. Het werd een heerlijk soepje van Julia Child, recept ga ik nog delen, met broodjes rookworst. Die laatste had ik nog liggen dus ook die hebben we nu mooi opgemaakt!

diner_kerstavond

Zaterdag

Kerstavond! Normaal vieren we dat gewoon met z’n tweetjes maar omdat we dit jaar op Tweede Kerstdag in het vliegtuig zitten, vierden we Kerstavond gisteren met mijn ouders. Mijn moeder had heerlijk gekookt, ze maakte het zwangerproof kerstdiner van Brenda. Zo leuk en lekker! Vooral de tiramisu op het einde, juuumm. Ik heb dat afgelopen zomer in Italië best wel gemist, maar deze versie met aardbeitjes en zonder rauwe ei maakte heel veel goed.

Vanavond zorgen Tim en ik voor het kerstdiner bij mijn schoonfamilie thuis. Als voorgerecht serveren we Vitello tonnato rolletjes. Het hoofdgerecht bestaat uit piepkuikens uit de oven met diverse bijgerechten en als dessert toveren we deze Eton Mess op tafel. Ik vond dat toetje zó lekker toen ik hem voor het eerst maakte dat ik hem direct op ons eigen kerstmenu zette. Nog een laatste keer zelf koken dus dit jaar en dan is het voor een weekje gedaan. Vind ik stiekem best wel lekker hoor. Na die tientallen uren per week in de keuken afgelopen maand vind ik het heerlijk om aankomende week even niet over een eetplanning te hoeven nadenken.

Hele fijne Kerst nog en tot morgen in het weekoverzicht! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close