Wat stond er op tafel week 46

Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik de afgelopen week moet omschrijven. Bomvol met lekker eten, dat is in ieder geval zeker maar wat betreft activiteiten vrij rustig. Een aantal privé-afspraken en vooral veel tijd om te besteden aan OMF, ook wel eens fijn. Veel getest, veel gekookt en gebakken en vooral veel geschreven. Dat zulke weken er tussen zitten is ook wel heel prettig. Laten we in ieder geval kijken naar de afgelopen eetweek: Wat stond er op tafel in week 46?

tapasZondag
Na een weekend vol lekker eten in Rotterdam zette ik bij thuiskomst de trend gewoon nog even voort. We hadden thuis nog een dinerbon liggen en mijn meneer had al een paar weken zin in Tapas en dus zijn we dit zondagavond wezen eten. We gaan altijd naar Ramblas (of Catalunia) in Apeldoorn en altijd is het weer lekker. Ik vind het wel jammer dat de tapas altijd hetzelfde zijn en daarom eten we er ook niet te vaak. Absolute favoriet zijn hier de tortillarolletjes met gekruide kip, het verse brood met aïoli, de ossenhaaspuntjes met pepersaus en de spareribs. De chocoladetaart als dessert is ook een echte knaller, zo onwijs lekker. Ik ga deze binnenkort ook maar eens zelf proberen te maken.

boerenkoolstamppotMaandag
Waterig koud was het buiten en dus perfect weer voor stamppot. Van Albert Heijn kreeg ik een groot stamppotpakket thuisgestuurd ter ere van hun nieuwe ‘stamppotten met een twist’. Er zijn drie varianten en afgelopen maandag probeerde ik de boerenkool met rode ui, rode paprika en rode peper. Lekker maar ik proefde helaas niets van de ui en paprika. Op Twitter werd deze stamppot bestempeld als extreem pittig, maar zelf vond ik dat alles behalve. Wanneer je een stukje rode peper doorbeet was het inderdaad pittig, maar overall proefde je er weinig van. We aten er overigens een rundertartaartje bij met wat jus. Een lekker Hollands maaltje met een twist!

tagliatelle met gamba'sDinsdag
Ik had nog steeds gamba’s over van mijn diner en besloot deze op te maken. Ik maakte mijn meest favoriete Weight Watchers pasta gerecht: Tagliatelle met scampi’s en cherrytomaatjes, al verving ik de scampi’s deze keer dus met gamba’s. Ik vind deze pasta zo, zo, zoooo lekker. Sowieso ben ik dol op gamba’s en mag je me voor pasta wakker maken en wanneer die twee dus worden gecombineerd in een gezond pastagerecht maak je mij heel gelukkig. Het is maar goed dat ik tegenwoordig alles netjes afweeg, anders had ik sowieso een tweede keer opgeschept.

mexicaanse pizzadillaWoensdag
Gisteren probeerde ik een recept uit dat ik via Pinterest heb gevonden. Ik vond het er zo lekker uitzien en aangezien ik een liefhebber ben van Mexicaans eten op zijn tijd, vond ik het een goed idee om dit gerecht deze week te proberen. Het is een Mexicaanse Pizzadilla geworden. Een kleine meergranenwrap getopt met diverse (Mexicaanse) toppings. Ik was een klein beetje bang dat Tim het niet denderend zou vinden vanwege de grote hoeveelheid zwarte bonen, maar hij raakte er niet over uitgepraat. Onwijs succes dus dit gerecht en dezelfde toppings heb ik zaterdag nogmaals gebruikt, maar dan over de nacho’s. Recept volgt over een paar weken.

kipcurryDonderdag
Er gaat de laatste tijd geen week voorbij waarin de slowcooker niet uit de kast wordt gehaald. Deze keer was dit op donderdag om een heerlijke kipcurry te maken. Hoewel ik in eerste instantie niet laaiend enthousiast was, ik vond de curry erg dun, doet een maïzenapapje altijd veel goeds en was de curry heerlijk romig, dik (ik ben geen fan van dunne curry’s) en pittig van smaak. Ik serveerde de curry met zilvervliesrijst. Jam! Aankomende week volgt overigens een uitgebreid artikel over slowcookers en waarom ik vind dat iedereen er een zou moeten hebben.

patatjesVrijdag
Vrijdag had niet meer anders kunnen lopen dan het deed. Er stond een vegetarische bloemkool/champignonschotel op de planning en uiteindelijk werden het: patatjes met een kroket. Wat de maandelijkse vrouwenperiode al niet met je kan doen ;-)

nacho'sZaterdag
Zaterdag cheatdag al was het voornamelijk cheaten met het avondeten en overdag niet extreem in verband met werk, ik draai dit weekend helaas twee ochtenddiensten. Gisteren maakten we de allerlekkerste nacho’s OOIT. Mijn ‘basisrecept‘ deelde ik lange tijd geleden al met jullie, maar gisteren maakten we ze net iets anders. IJsbergsla, tortillachips, zwarte bonen, tomatensalsa, jalapeños, pittig gekruide kip en kaas. Véél kaas. Oh, en niet te vergeten verse guacamole en zure room. Zo onwijs lekker.

De aankomende week is wat betreft het eten geloof ik niet zo spannend, maar verder wel enorm druk. Drie ochtenddiensten in het hotel (maandag, dinsdag en vrijdag),  aankomende dinsdag gaan we eten bij een Turks restaurant en direct daarna naar de premiere avond van de nieuwe Hunger Games. Vanaf 21.15 uur wordt deel één uitgezonden, even na middernacht de nieuwste. Vervolgens staat er op woensdag een kookworkshop op de planning, heb ik donderdag weer een afspraak met de masseur en moet er ook gewoon aan OMF gewerkt worden. Druk druk druk.

Staan er voor jullie nog leuke dingen op de planning?

Join the Conversation

 1. Sabrina says:

  Je wil niet weten hoeveel zin ik nu heb ik nacho’s.. Heel leuk artikel!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat een heerlijke dingen allemaal!

 3. Ik vind dit altijd zulke leuke artikelen om te lezen! Keep it up!

 4. Hester says:

  Wat blijven dit soort artikelen enorm lekker om te zien! Vooral die nacho’s moet ik echt een keer maken!

 5. Nikki says:

  Lekker!

 6. Simone says:

  Die nacho’s zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close