Super Healthy Sunday: Courghetti met pistou

Pasta pesto maar dan een beetje anders. Al maanden lees ik enkel lyrische berichten over ‘courghetti’ oftewel: pasta gemaakt van courgette. Logisch ook, want het is natuurlijk mega gezond maar ik kon me niet zo goed voorstellen dat het erg smakelijk zou zijn. Ik ben geen groot courgette liefhebber en om het dan ook nog rauw te eten… hmm, ik weet het niet. Maar laatst probeerde ik het toch maar en wauw ik snap he-le-maal waarom iedereen zo lyrisch is want wat is het lekker. Ik maakte zelf courghetti met pistou, een heerlijk vega gerecht dat perfect samengaat met een stukje witvis.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 1 grote courgette
 • 2 eetlepels Pistou
 • 4 zongedroogde tomaten

 1. Was de courgette grondig en schaaf de courgette met behulp van een juliennesnijder in dunne reepjes. Doe de courghetti in een grote kom.

2. Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en doe ze bij de courghetti in de kom.

3. Meng de pistou door de courghetti en klaar!

That’s it, een stuk sneller dan pasta klaarmaken niet waar? Het enige waar je wellicht even aan moet wennen is dat je de courghetti koud eet. Daarom vond ik het lekker om de ‘pasta’ met een lauwwarm stukje vis te serveren, een perfecte combinatie als je het mij vraagt.

Ik vond het een heel fris gerecht en érg lekker. Ik ga hier zeker nog meer variaties mee verzinnen!

courghetti met pistou

courghetti met pistou

Join the Conversation

 1. Rineke says:

  Ik maak ook regelmatig pasta van oourgette of wortel en wat goed werkt is 10 seconden blancheren in kokend water, dan houden ze wel hun bite maar je kunt het dan wel lekker warm eten. Moet je wel snel werken natuurlijk.

  1. Sabine Author says:

   Ik had er al even over nagedacht hoe ik die courghetti warm zou kunnen eten, maar dit is een goede tip. Al vond ik ‘em koud ook bijzonder smakelijk!

 2. Joyce says:

  Lijkt me lekker!

 3. Samantha says:

  Als ik het zo lees, lijkt het me helemaal niet lekker. Ik hou helemaal niet van courgette. Maar jij vindt het ook lekker, dus het maakt me wel heel nieuwsgierig. Gezond is het zeker! Misschien toch maar een gokje wagen. :)

  1. Sabine Author says:

   Het smaakt heel anders dan warme courgette. Ik ben namelijk ook geen (groot) fan van courgette en mijn vriend he-le-maal niet, maar ook hij vond het enorm lekker!

 4. MySimplySpecial says:

  Ik eet graag courgette, dus dit wil ik wel een keer proberen!

 5. Marije says:

  Oeh, dit lijkt me lekker! Ik hou sowieso erg van courgette, dus ben benieuwd hoe anders de smaak van koude courgette is.

 6. Suzanne says:

  Mmmmm ziet er heerlijk uit, maar wat jammer om het koud te eten.

  1. Sabine Author says:

   Nee joh, dat is lekker! ;)

 7. Con leche says:

  Wat een goed tip dit, zeker met een stukje vis erbij! Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close