Kokosrijst met pinda en gesmoorde groenten

gesponsord

Al sinds jaar en dag, OMF bestaat dit jaar 7 jaar!, ben ik degene die bepaald hoe de contentplanning van de blog eruit ziet. We hebben een redelijk vaste routine met op zondag het eetoverzicht, op maandag Week van OMF en op dinsdag en vrijdag video’s, maar buiten dat is er qua invulling altijd nog een hoop te bedenken. Vorige weet liet ik jullie een keer bepalen welk recept er deze week online moest komen. Ik deelde een poll op Instagramstories met daarin de vraag of jullie liever een recept wilden zien voor Pittige Thaise kipsalade of Kokosrijst met pinda en gesmoorde groenten. Uiteindelijk won met 69% van de stemmen het laatste recept, dus bij deze! Mocht je het trouwens leuk vinden om vaker inbreng te hebben in de content die online komt op Ohmyfoodness, volg me dan even op Instagram – jullie heb ook al eens de hele samenstelling van een gerecht bepaald.

Deze Kokosrijst met pinda en gesmoorde groenten kan deel uitmaken van jouw HelloFresh-box als je die deze week nog samenstelt. Vergeet daarbij niet de code HELLOFOODNESS50 te gebruiken voor 50% korting op je eerste box! HelloFresh zet de laatste tijd massaal in op samenwerkingen met influencers en ik vind ook echt dat iedereen HF een keer geprobeerd moet hebben. Járen geleden schreef ik al een artikel over deze box en toen was ik er niet heel enthousiast over, maar inmiddels ben ik helemaal om en hebben wij al meerdere keren gegeten dankzij HelloFresh. Ik bestel zo’n box eigenlijk altijd in héle drukke tijden, als mijn hoofd zo vol zit dat ik eigenlijk geen tijd (en zin) heb om over een eetplanning te moeten nadenken. Deze maand bijvoorbeeld, de maand waarin ik vrijwel al mijn tijd besteed aan de lancering van CHEESECAKE, het Pop-Up Cheesecakecafé en ik vijf cheesecakes per dag moet bakken, vind ik het bijzonder fijn dat ik iedere week even terug kan vallen op HelloFresh. De box wordt op dinsdag bezorgd en drie dagen in de week hoef ik in ieder geval niet na te denken over het eten en simpelweg een recept te volgen – zo fijn.

Goed, tijd voor dit lekkere recept boordevol groenten.

Kokosrijst met pinda en gesmoorde groenten

Heb je zin in nog meer rijst recepten? Ik heb alle recepten met rijst op 1 pagina verzameld. 

In samenwerking met HelloFresh

No ratings yet

Kokosrijst met pinda en gesmoorde groenten

Porties4 personen

Ingrediënten

Kokosrijst en gesmoorde groenten:

 • 335 gr zilvervliesrijst*
 • 20 gr kokosrasp
 • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
 • 4 cm verse gember - fijngesneden
 • 800 gr gemengde groenten
 • 4 tl kerriepoeder
 • 4 tl korianderzaad
 • 8 eieren
 • 100 gr gezouten pinda's - grof gehakt
 • 1 handje koriander (of peterselie) - fijngesneden
 • peper en zout

Voor de pindasaus:

 • 4 flinke el pindakaas
 • 40 ml sojasaus
 • 180 ml volle melk
 • 4 el ketjap
 • 2 tl sambal
 • 2 tl wittewijnazijn

Instructies

 • Breng een flinke pan met water aan de kook en voeg hier de rijst en de kokosrasp aan toe. Kook beide ingrediënten samen afgedekt voor 12-15 minuten. Giet de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.
 • Maak de pindasaus door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren.
 • Verhit een beetje olie of boter in een wokpan en doe de knoflook, gember, groentemix, kerriepoeder, korianderzaad en 4 eetlepels water in de pan. Wok de groenten 8-10 minuten tot de groenten zacht zijn geworden.
 • Bak ondertussen de eieren in een koekenpan gaar.
 • Voeg de helft van de gesneden koriander en de helft van de gezouten pinda's samen met de pindasaus aan de groenten toe. Verhit dit al roerend nog 1 minuut.
 • Verdeel de kokosrijst over de borden en schep hier de gesmoorde groenten overheen. Schep de gebakken eieren op het gerecht en garneer alles met de rest van de koriander en de pinda's.

Join the Conversation

 1. Malou says:

  Toevallig, dit aten wij gisteren. Was inderdaad erg lekker, vooral de kokos door de rijst ga ik vaker doen.
  (Even een klein beetje kritische noot, sorry: in je artikel mis ik wel een beetje wat je er zelf van vond (behalve ‘heerlijk recept’) en een eigen foto. Komt vast bij je eetoverzicht, maar ik vind jouw foto’s mooi en ik vind het fijn om te lezen wat jij zelf hebt aangepast of volgende keer zou aanpassen aan het recept. Dat mis ik nu wel een beetje.)

 2. Sanne says:

  Ziet er goed uit! Staat meteen op de planning om volgende week te eten… Lekker!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close