Mexicaans gehaktbrood

Gehaktbrood, het is zó simpel om te maken en zó lekker. Toen ik deze unit in de oven schoof hield Tobias scherp in de gaten wanneer het gehaktbrood ook daadwerkelijk op de foto stond. Hij kon niet wachten om er een plak van af te snijden. En ik moet zeggen, door de saus (glaze) bovenop, is dit gehaktbrood wat mij betreft nog lekkerder geworden dan ik had verwacht. Omdat daar een beetje honing in zit is dat een klein beetje zoet geworden en dat is erg lekker bij het hartige gehakt.

Je kunt dit gehaktbrood prima serveren bij een salade (ook Mexicaans bijvoorbeeld) of met wat zoete aardappelfriet. Of allebei natuurlijk. Met ongeveer tien plakken die je uit dit recept haalt, kun je dit ook als bijgerecht op tafel zetten tijdens een etentje.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3 van 2 stemmen

Mexicaans gehaktbrood

Porties10 plakken

Ingrediënten

Gehaktbrood

  • 980 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 tenen verse knoflook geraspt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • 1 tl paprikapoeder scherp
  • 1,5 el paprikapoeder smoke
  • peper
  • zout
  • een half bosje koriander fijngehakt
  • 1 tl tabasco
  • 1,5 el honing

Glaze

  • 2 el ketchup
  • een flinke el chilisaus
  • 2 el honing
  • 1/2 tl tabasco

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor het gehakt met elkaar en stop het gehakt in een met bakpapier beklede bakvorm.
  • Maak nu de glazen door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen en verdeel het sausje bovenop het gehakt.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten.

Join the Conversation

  1. Ellen Engbers says:

    Hallo!
    Hoeveel paneermeel gebruik ik voor het maken van het gehaktbrood?
    Hoor graag!
    Groetjes

    1. Vivian Author says:

      Hi Ellen, met paneermeel maak je het gehakt minder nat. Dus voeg beetje bij beetje het paneermeel toe totdat je een stevig, en niet te nat gehakt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close