Bloemkoolcurry met garnalen

Ik mag het najaar van 2013 echt wel een tijd van experimenten noemen want wauw wat heb ik veel gerechten gemaakt waar ik nog nooit eerder een poging voor had gewaagd. En dat geldt ook voor het gerecht dat ik vandaag met je ga delen. Al tijden stond het op mijn lijstje om curry te maken en uiteindelijk is daar deze bloemkoolcurry met garnalen uit komen rollen. Gemaakt in mijn geliefde Creuset was het resultaat verrukkelijk en daarom deel ik vandaag met jullie mijn aller allereerste curryrecept.  Overigens is deze variant nog vrij mild van smaak, voeg wat rode pepers toe wanneer je de curry pittiger wilt.

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

 • 1 ½ eetlepel rode currypasta
 • 1 teentje knoflook fijngehakt
 • 1 ui gesnipperd
 • ½ rode paprika in blokjes
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 1 blik kokosmelk (400 ml)
 • 200 ml visbouillon
 • 300 gram bloemkool
 • 100 gram garnalen gepeld, zonder staart
 • 100 gram diepvries doperwten
 • 1 theelepel vissaus
 • sap van een halve limoen

1. Verhit een klein beetje olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de rode currypasta toe en bak een paar minuutjes tot alle geuren goed vrijkomen.

2. Voeg de paprika toe en schep alles nog even goed om. Schenk de visbouillon en de kokosmelk in de pan en voeg hier de bloemkool aan toe. Breng het geheel aan de kook en kook door tot de bloemkool gaar is.

3. Doe hierna de garnalen en de doperwten in de pan en verwarm nog een paar minuten door.

4. Breng de curry op smaak met de vissaus en het limoensap.

Serveer de bloemkoolcurry met garnalen op een bedje van rijst en garneer desgewenst met verse koriander.

Een curry maken is dodelijk eenvoudig, het meest lastige om te doen is het maken van de currypasta en ik heb ervoor gekozen om dat deze eerste keer nog niet zelf te doen. Een leuk project voor de volgende keer.

De smaak van deze curry deed me heel erg denken aan Thailand en hoewel een extra pittigje wellicht lekker was geweest was ik verrast door de romige en milde smaak van deze curry. Absoluut een aanrader op druilerige/koude dagen. En zoals je ziet niet eens zo lastig om te maken!

bloemkoolcurry met garnalen

bloemkoolcurry met garnalen

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Het ziet er lekker uit!

 2. Hester says:

  Hier thuis valt curry ook altijd goed in de smaak en normaal houd ik totaal niet van bloemkool, maar door de curry heb ik er geen problemen mee! (Misschien ook omdat je de smaak amper meer proeft… Haha)

 3. Sandy says:

  Lijkt me zo lekker :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close