Mijn nieuwste aanwinst van Le Creuset

Als foodie zijn er van die dingen waar je alleen maar van kunt dromen. Waar je compleet verliefd op wordt terwijl je het nog niet eens hebt en waar je van te voren al van weet dat het jarenlang je maatje gaat zijn. Al eens eerder schreef ik een artikel over de KitchenAid, een keukenapparaat waar ik al jaren verliefd op bent, die er ooit zeker gaat komen maar waarvan ik nu alleen nog kan dromen. Vanwege de prijs, maar ook vanwege de ruimte die ik mis om het te kunnen plaatsen.

Een ander ding waar ik al tijden op aan het azen ben en waarvan ik al maanden droom is een braadpan van Le Creuset. Le Creuset vervaardigd sinds 1925 al de beste keukenapparatuur variërend van gietijzeren pannen, ovenschalen van aardewerk maar ook siliconen spatels en keukenschorten van kwaliteitstextiel. Zo’n gietijzeren braadpan stond dus al enige tijd op mijn verlanglijstje om de simpele reden dat er bijna geen betere pannen zijn dan deze.

Iedere pan van Le Creuset is uniek, geen enkel stuk is identiek omdat ieder onderdeel uit een éénmalig gebruikte mal van zand komt. De onderdelen worden volledig met de hand verfijnd. De pan wordt van de binnenkant vervolgens afgewerkt met een laagje email, dat zorgt voor een lange levensduur. Pannen van Le Creuset vervang je dus ook niet zomaar na drie jaar, je doet er jaren mee.

le creuset

le creuset

En toen gebeurde het… vanuit het niets bracht de pakkettenman ineens een pakketje uit Frankrijk. Alhoewel, pakkettje… het pakket woog zeker 6 kilo. En bij het openen van de doos verscheen daar ineens een metalen knop van Le Creuset. Oh my gawd… Zo van de een op de andere dag stond er ineens een Le Creuset braadpan van 24 cm voor mijn neus. Gewoon, voor mij. Om hachée in te maken, of chili con carne, om de allerlekkerste stoofpot in te bereiden. Je begrijpt dat ik de rest van de dag stuiterend door huis ben gegaan, wel met de pan veilig opgeborgen overigens.

Even een aantal specs op een rij die je wellicht meer een idee geven waarom ik zo lyrisch ben over deze pan.

 • Met de inhoud van deze pan kun je gerechten maken voor 4 tot 6 personen.
 • De deksel heeft dezelfde dikte als de pan wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.
 • De binnenkant van email is door de gladheid enorm makkelijk af te wassen en bovendien gaat de pan hierdoor lang mee.
 • De metalen knop op de deksel is ovenbestendig, de hele pan kan dus de oven in worden geschoven, ideaal!
 • De pan is op alle warmtebronnen te gebruiken, zelfs op inductie.

Snap je mijn enthousiasme? Als foodie is zo’n allround zuinige pan natuurlijk geweldig. Daarnaast ziet hij er met zijn lichtblauwe/grijzige kleur ook nog eens ontzettend tof uit.

Het is dat ’t weer zo heeft meegewerkt de afgelopen weken, anders was ik al lang de keuken in gedoken om eens een flinke stoofpot klaar te maken. Maar speciaal voor deze pan ga ik eens aan de slag met het ontwikkelen van zomerse stoofpotjes. Die moeite is mijn braadpan van Le Creuset namelijk meer dan waard.

le creuset

le creuset

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat leuk! Een KitchenAid staat bij mij ook op mijn verlanglijst!

 2. Laura says:

  Wauw, wat een mooi ding zeg! Ik snap dat je hier heel blij mee bent! :D

 3. Pauline says:

  Wat cool, ik ben best een klein beetje jaloers ;)

 4. Birgit says:

  Wow! Ik heb ook al regelmatig bij de Le Creuset pannen staan kijken, maar de prijs staat me steeds tegen.

 5. Hester says:

  Ik heb niet echt wat met pannen omdat ik zelf nog niet kook, maar hij ziet er wel mooi uit! Snap dat je blij bent met zo’n ding!
  In de zin ‘Le Creuset vervaardigd sinds 1925 al de beste keukenapparatuur’ moet het trouwens ‘vervaardigt’ zijn.

 6. Nuria says:

  Super gaaf! Thuis hebben sinds kort ook een pan van Le Creuset! En het is echt geweldig koken met die pan!

 7. Levine says:

  Gefeliciteerd met de pan, zal je zeker plezier van hebben :-)!

 8. DoorEten says:

  WAUW! Wat een gave post krijg jij toch soms zeg! Ik ben zeer jaloers, zo’n pan staat al jaren op mijn verlanglijstje. En die kleur! Gelukkig heb ik ook een mooie stevige braadpan, in lief cremewit, maar een ‘echte’ is het niet.

  Heel veel plezier van je pan, ik vind ze geweldig en ik denk dat jij er ook veel plezier aan gaat beleven!

 9. Marije says:

  Gaaf! Mooi pakketje zeg ;-)

  In mijn familie is het heel normaal om een Le Creuset te hebben. Best leuk hoor, maar zelf heb ik er vanwege de hoge aanschafprijs nog geen een gekocht. Misschien toch maar eens voor mijn verjaardag of kerst vragen ;-)

 10. Roxanne says:

  Gaaf!

 11. Nettie says:

  Jeetje die is mooi zeg!! Veel kook plezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close