Wat stond er op tafel week 49

Hoewel Sinterklaas de afgelopen week nog in het land was, voerde Kerst de boventoon. Ik was vrijwel iedere dag bezig met Kerstkoken en het eten van kerstgerechten. Geen straf hoor, ik houd van het eten in de decembermaand. Wellicht laat deze editie van Wat stond er op tafel niet zoveel inspiratie voor je over voor het normale doordeweekse avondeten, maar misschien wel net iets meer voor het kerstdiner!

Zondag

pasta

Zondagmiddag kwamen we terug van een weekendje proefslapen in een nieuw hotel in Veenendaal en allebei waren we een beetje gaar. Er moesten ook nog boodschappen gedaan worden, maar daar hadden we zo geen zin in dat we dat maar hebben verschoven naar maandag. Ik dook thuis dus gewoon de voorraadkast en vriezer in en uiteindelijk maakte ik pasta met champignonsaus en pittige Kipworst van de webshop Surinaamse Vleeswaren. Die shop is trouwens een dikke aanrader! Veel vers vlees, hoog op smaak gebracht en te gebruiken in tal van gerechten. Ik heb nog een aantal andere worstjes in de vriezer liggen die ik na de Kerst zeker ga gebruiken.

Maandag

hertenbiefstuk

Ik ben nog steeds flink bezig met het koken voor Kerst en ik trapte op maandag de werkweek weer af met een lekker hoofdgerecht. We aten hertenbiefstuk met gegrilde witlof en rode wijnsaus. Het lijkt niet veel, maar de portie was prima. We zouden na het eten nog gaan CrossFitten en met Kerst zou je er natuurlijk nog een aantal bijgerechten bij serveren. Lekker was het trouwens wel! De saus die ik nog over had heb ik ingevroren, lekker voor een andere keer bij een stukje vlees.

Dinsdag

halve_kip

Ik ging er vanuit dat ik dinsdag niet thuis zou eten maar in Amsterdam zou blijven voor de nacht, maar dat liep allemaal net even wat anders dan gepland. Uiteindelijk was ik tegen zeven uur thuis dinsdag en zorgde Tim onverhoopt voor het eten. Van de supermarkt nam hij aardappeltjes, salade en een kippetje mee (HALLO HALVE KIP!) en dat aten we uiteindelijk als avondeten. Prima hoor, lekker simpel. Trouwens ook wel eens lekker voor de verandering: bij thuiskomst gewoon aan kunnen schuiven. Dat ervaar ik natuurlijk normaal nooit.

Woensdag

mcdonalds

Ik geef mijn meneer de schuld voor het eten van woensdag. Deels dan. Ik zat compleet gaar in de trein na een dag non-stop filmen met Brenda en Pauline toen Tim belde: wat doen we met het eten vanavond? Mijn antwoord: geen idee, ik heb geen zin om te koken en ook niet zoveel honger dus het maakt mij niets uit. Haal maar wat. En zo gezegd zo gedaan, Tim kwam thuis met McDonald’s. Ah well, dat ging ik er best in na zo’n lange dag.

Donderdag

ossenhaas

Afgelopen donderdag was het weer kerstavond bij ons thuis! Ik moest aan de slag voor een advertorial en maakte daarvoor een van de vele kerstspecials die Albert Heijn vanaf vandaag aanbiedt. We aten dus bijzonder luxe voor een doordeweekse dag: ossenhaas met citroenaardappeltjes en bimi. Ik kreeg een ossenhaas van anderhalve kilo thuisgestuurd, de helft heb ik in de vriezer gelegd voor een volgende keer. Eens bedenken wat ik daarmee ga maken! Die citroenaardappeltjes waren ook een succes trouwens, ga ik vaker zo maken!

Vrijdag

gourmetten

Tot laat in de donderdagmiddag was ik compleet vergeten dat het afgelopen vrijdag 5 december was. Ik was dan al doodleuk een eetplanning aan het maken, had een heel idee hoe het avondeten eruit moest gaan zien.. totdat ik besefte dat we op 5 december altijd gourmetten bij mijn schoonmoeder. Oops! Eetplanning iets aangepast en vrijdag dus lekker aangeschoven. We gourmetten zelf eigenlijk nooit, behalve op pakjesavond. Het was dan ook alweer een jaar geleden.

Zaterdag

brattwurst

reibekuchen

Gisterochtend reden we naar Düsseldorf om daar de kerstmarkt te ontdekken. We zouden een nachtje blijven en dus konden we zelf bepalen wat we met het eten zouden gaan doen. Omdat ik een kerstmarkt de uitgelezen gelegenheid vind om lekker te snacken, besloten we niet in een restaurantje te gaan eten maar gewoon de hele middag en avond het een en ander te kopen. Dit werd dan ook onze lunch en het avondeten in een. We aten onder andere bratwurst, reibenkuchen, flammkuchen en nog veel meer lekkers. Ik deel binnenkort nog een aantal eettips met jullie voor de kerstmarkten in Duitsland.

Aankomende week zal wederom vrij kerstig worden. Sowieso eten we vanavond weer een hoofdgerecht voor de Kerst en verder heb ik eerlijk gezegd geen flauw idee. Het wordt weer een lekker druk weekje en daarom zal het ook wel weer van het laatste moment gaan afhangen. Geen probleem, ik had er al rekening mee gehouden deze maand.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Marjoleine says:

  Alles ziet er zo lekker uit, yum. Ik ben ook helemaal dol op de kerstmarkten in Duitsland :)

 2. Roxanne says:

  Citroen aardappeltjes, klinkt lekker!

 3. Margot says:

  Wat vervelend zeg, al die kerstgerechten ;-)

 4. Eline says:

  Wat glanst je rode wijn saus mooi!

  1. Sabine Author says:

   Thanks! Komt door de ijskoude boter die ik er op het laatst doorheen heb geklopt.

 5. Annebelle says:

  Naar de Reibekuchen van de kerstmarkt kijk ik het hele jaar uit!

 6. Petra says:

  Ik ben dit jaar ook in dusseldorf geweest en vantevoren opgezocht dat Sattgrunn (vegetarische zelfservice) echt een heeele erge aanrader is. Vriendlief die het liefst vlees met vlees en erbij vlees eet mee weten te sleuren en het was geweldig (ja hij vond dat ook)! Je kan voor 1 prijs je bord (klein of groot) volscheppen en het is puur vega, maar oh oh wat lekker! Het zit er altijd vol, je schuift dus met anderen aan tafel, maar dat maakt het juist zo leuk. Ze maken daar echt de heeerlijkste smaakvolste curry’s, ovenschotels, pasta’s, nepvlees, gefrituurde groenten enz enz. Echt een tip voor de volgende x Dusseldorf dus!
  Vriendlief moest naderhand natuurlijk savonds nog wel even een bratwurst halen om zn vlees-honger te stillen ;)

 7. Zo te zien zeker geen vervelende ‘eetweek’ ;). De ossenhaas ziet er mooi gegaard uit!

 8. Susanne says:

  Grappig hoe zo´n week kan lopen! Wel heel gevarieerd, van kerst tot aan mcdonalds ;) Lijkt me heerlijk zo’n kerstmarkt in Duitsland, dat kennen wij hier niet, denk ik?!

 9. Tanja says:

  Wat lekker allemaal weer!
  Enig idee wanneer de blogpost over de kerstmarkten online komt?
  Hopelijk voor a.s. zaterdag, want dan ga ik erheen! :D

  1. wendy says:

   Ik hoop dat ook!! Ik ga ook aankomende zaterdag en zondag

  2. Sabine Author says:

   Ik zal hem verplaatsen naar aankomende woensdag in plaats van zaterdag. Dan hebben jullie er nog iets aan!

 10. Diana says:

  Ziet er weer lekker en gevarieerd uit allemaal.
  Oh, en Düsseldorf vind ik geweldig!

 11. Samantha says:

  Wow wat een heerlijke eetweek! Die bratwursten zijn zo lekker van die markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close