Sab’s Eetoverzicht week 37/2018

gesponsord

Mag ik even zeggen dat het een werkelijk heerlijke eetweek was afgelopen week? Kwam voor het allergrootste deel omdat ik niet zélf verantwoordelijk was voor het maken van een eetplanning en hoe relaxt is het als iemand anders gewoon voor je bedenkt wat je gaat eten? Vorige week bepaalde ik Pauline haar eetweek, hoe haar dat verging lees je hier, deze week was het andersom: Pauline bepaalde de héle week wat wij zouden gaan eten. Ze koos twee, spoiler alert: heerlijke, gerechten van haar blog voor mij om te maken en stelde een HelloFresh box samen waarvan ik pas wist wat erin zat op het moment dat we de box ontvingen. Wel heb ik één keer ‘gecheat’, op vrijdag kreeg ik na een shootdag namelijk Marokkaans eten mee naar huis en tja, dat moest uiteraard gegeten worden. Kijk je mee naar een nieuw eetoverzicht?

Ik filmde afgelopen eetweek ook een keer voor de verandering. Hope you like! Onder de video gaat het normale eetoverzicht van start.


Klik hier als je de video niet kunt zien

zwitserse aardappelschotel

Zondag

Omdat we vanwege de terugkomst van Vic en mij uit Frankrijk al slecht hadden gegeten op vrijdag, deden we zondag iets fatsoenlijker. Normaal gesproken kook ik niet echt op zondag maar deze keer maakte ik een uitzondering. Wel hielden we het makkelijk hoor. Zwitserse aardappelschotel, dat hadden we al zó lang niet meer gegeten, met een geroosterd kippetje en een flinke berg sla.

tomatenrisotto

Maandag

Van start met Pauline haar eetweek! Eén van de recepten die ze uitkoos van haar eigen blog was deze Tomatenrisotto met Burrata. Nu zijn wij dol op risotto én dol op burrata dus eigenlijk kon dat niet mis gaan. We hebben dan ook echt genoten van dit maaltje, ook al vonden we het wellicht ietwat uitgebreid voor een maandagavond – haha. Ik zou normaal gesproken niet zo snel risotto maken op een doordeweekse dag maar ach, moet kunnen soms. Vic vond het ook heerlijk, die at zo een heel bakje leeg. Vind het wel raar hoe risotto er altijd zo niet-romig uitziet op foto’s terwijl hij dat echt wel was…

Spaanse rijstschotel

Dinsdag

Yes, de HelloFresh-box kwam precies op tijd binnen dinsdag en wat had Pauline heerlijke gerechten voor ons uitgekozen! We trapten af met deze Spaanse rijstschotel uit de oven met gamba’s. Wel verving ik de koriander voor gedroogde peterselie en voegde ik nog een beetje sucuk aan het gerecht toe, daar had ik namelijk nog iets van liggen. Dat bleek een goede combinatie te zijn. Vond het heel leuk om op deze manier rijst te garen in de oven dus dat ga ik nog eens doen met een eigen recept.

geroosterde groenten

Woensdag

Het HelloFresh-gerecht van woensdag paste ik een beetje aan. Volgens het oorspronkelijke recept moest ik namelijk eerst aardappeltjes voorkoken en vervolgens roosteren in de oven. De groenten die erbij zaten had ik moeten bakken in een koekenpan maar ik besloot zowel de aardappels als de groenten samen op een bakplaat te mikken en in de oven te roosteren. Veel makkelijker want dan had ik daar geen omkijken meer naar, we kregen namelijk nog een hovenier op bezoek in de tussentijd. Vlak voor het einde van de oventijd bakte ik de zalmfilet en erbij hadden we dillemayonaise. Een lekker en licht maaltje.

aziatische kipballetjes

Donderdag

Na twee HelloFresh-gerechten was het weer tijd voor een recept van Pauline en als tweede gerecht had ze deze Aziatische kipgehaktballetjes met noedels gekozen. Een treffer want hier in huis zijn we dol op zulke makkelijke maaltijden met een Aziatische twist. Ook schoonzusje Lotte vond het erg lekker.

marokkaans

Vrijdag

Zoals ik al zei heb ik op vrijdag een beetje vals gespeeld, toen kreeg ik na een shootdag heerlijke Marokkaanse couscous en tajine mee naar huis en uiteraard moesten we dat vervolgens eten ’s avonds. Niet helemaal volgens planning, sorry Pau, maar wel gru-we-lijk lekker.

2197c25b 8e08 4126 a9bc e612244c4e58

Zaterdag

Gisteren liep alles in de soep. Althans, voor het grootste deel. Tim ging de keuken in omdat ik kampte met flinke hoofdpijn, iets met nieuwe medicijnen en veel te doen, en ging aan de slag met de Steak & Frites van HelloFresh. Frietjes gingen goed, gepofte tomaatjes gingen goed, salade was lekker… en toen bleek dat we te lang gewacht hadden met het eten van dit gerecht en was het vlees niet meer goed. Shit, Airfryer aan voor wat snacks die we nog hadden liggen. Airfryer niet schoongemaakt door degenen aan wie we hem hadden uitgeleend. Shit. Eerst schoonmaken dus… Vic ziek, ineens koorts en spuugde over zichzelf, mij en de vloer heen. Dubbel shit. Uiteindelijk is het met een hoop moeite allemaal goed gekomen en at ik dit bordje met door Tim gemaakte frietjes, gepofte tomaatjes en salade met een zieke dreumes op schoot. De kipnuggets en kaassoufflé kwamen er later bij. Niet helemaal volgens plan weliswaar, maar alsnog smaakvol!

Héérlijk was het. Zowel de gerechten van Pauline als de gerechten uit de HelloFresh-box waren een groot succes. Ik heb het al vaker gezegd maar ik ben echt fan van HelloFresh, zeker in deze extreem hectische weken zo voor het Pop-Up Cheesecakecafé vind ik het een grote uitkomst. Voor ons drieën is het ook altijd meer dan genoeg, dus dat is fijn.

Aankomende week ben ik zelf weer verantwoordelijk voor de mealplanning, al krijgen we gelukkig ook deze week weer een HelloFresh-box voor drie dagen. Ook deze keer weet ik overigens niet wat erin zit maar stellen zij het voor ons samen. Ben benieuwd! Verder wordt het weer even aankijken. Vrijdag staat er weer een shootdag (met een overload aan eten) op de planning en donderdag ben ik waarschijnlijk ook pas laat thuis na een event van mijn agency. Zaterdag hebben Tim en ik voor het eerst in héle lange tijd weer eens datenight en gaan we lekker een hapje eten samen. Zin in!

Fijne zondag! x

Oja, P.S: als je zelf nou eens HelloFresh wilt proberen, gebruik dan de code HELLOFOODNESS50 tijdens het bestellen voor 50% korting op de eerste box!

In samenwerking met HelloFresh en UitPaulinesKeuken

Join the Conversation

  1. Annemiek says:

    Tipje… die je wellicht zelf ook wel had bedacht nu… je vlees begin Vd week bij binnenkomst meteen in de vriezer gooien. Is het aan het einde van de week nog wel goed. En verder: beterschap, hopelijk snel weer de oude Vic en heb jij geen last van hoofdpijnen meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close