Alleen met dreumes op vakantie – zo was het!

gesponsord

Iets meer dan twee weken geleden konden jullie op OMF lezen over mijn geplande vakantie met Vic, zonder Tim. Ik beloofde toen al dat ik na afloop van de vakantie terug zou koppelen hoe het was geweest. Ik doe het nóóit meer, nóóit meer ga ik alleen met dreumes op vakantie. Nee hoor, grapje! Integendeel zelfs, we hebben samen een ontzettend leuke week gehad en ik vond het absoluut voor herhaling vatbaar. Ik neem je mee tijdens ons weekje weg en vertel wat goed ging en wat een uitdaging was.

alleen met dreumes op vakantie1
Indoor speelhal voor kleintjes op de camping
alleen met dreumes op vakantie3
De camping beschikt over een mega waterpark met onder andere drie glijbanen. Vanaf het restaurantterras heb je uitzicht over de glijbanen.

De heenreis

In juni van dit jaar zijn we als hele gezin naar Italië gereden, zo’n 1.400 kilometer, en dat hebben we toen in twee etappes gedaan. Omdat we in juni merkten dat 900 kilometer toch wel erg veel was voor Vic om op één dag te rijden, besloot ik de heenreis lekker rustig aan te doen. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik de hele afstand alleen moest overbruggen, Tim en ik wisselen namelijk normaal gesproken het rijden gewoon af. Iets over de helft van de reis* boekte ik een hotel waar we de nacht hebben doorgebracht. Door een tussenstop in te lassen in onze heenreis hoefden we bovendien ook niet op een onchristelijk tijdstip te vertrekken van huis. Dat heeft meerdere voordelen: ik hoefde Vic niet midden in de nacht uit bed te plukken en ik kon zelf ook voldoende slapen voor de reis die ons te wachten stond. Nadeel is echter wel dat Vic amper wilde slapen in de auto op zowel dag 1 als dag 2, maar goed… hij heeft zich vermaakt met zijn favoriete speelgoed, Disney liedjes op de radio, eten en – als niets meer hielp – de iPad met filmpjes.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het meeste opzag tegen de autoritten. Ik vind autorijden totaal niet erg en ik weigerde van tevoren ook aan doemscenario’s te denken maar in je eentje is het toch een stuk lastiger om een hangerige dreumes op de achterbank te entertainen dan wanneer je met twee personen voorin zit. Maar: alles is onwijs goed gegaan. Vic heeft nauwelijks gemopperd, was goed af te leiden met muziek en omdat we buiten het hoogseizoen op vakantie gingen hebben we onderweg ook geen problemen gehad. Top start van de vakantie dus!

*Het bewust kiezen om het eerste stuk verder dan de helft te gaan is een psychologisch dingetje. Dit geldt voor alles overigens, ook met sporten bijvoorbeeld: breek een set niet exact doormidden maar zorg dat de eerste set herhalingen altijd groter is dan de laatste set. Je hebt het langste/ergste/zwaarste immers al gehad, de rest is dan alleen maar makkelijker. Tip van mij; ik pas het toe op vrijwel alles.

foto5 1
Uitzicht over een deel van de camping met op de voorgrond de mini golfbaan.
foto6 1
De grote waterspeeltuin nabij het peuterbad.

Weekje op de camping

Camping Les Mouettes
De week op de camping leek mij kat in het bakkie. We waren door Vacansoleil uitgenodigd om een weekje door te brengen op Camping Les Mouettes in Bretagne. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat Les Mouettes echt een kindercamping is, als stel heb je hier weinig te zoeken naar mijn bescheiden mening.

De camping beschikt over een enorm waterpark, twee speelhallen, een groot theater, uitgebreid animatieprogramma, een kidsclub en meerdere eetgelegenheden. Er worden onwijs veel activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor kinderen in de leeftijd van een jaar of 5 tot 12. Vic was voor alle activiteiten nog te klein maar hij heeft zich kostelijk vermaakt met de waterspeeltuin, het grote verwarmde peuterbad buiten en het kleinere peuterbadje binnen. Ook was de indoor speelhal voor kleintjes een groot succes op minder warme dagen.

We verbleven tijdens onze vakantie in een Waikiki stacaravan, voorzien van grote (afsluitbare!) veranda, drie slaapkamers, een uitgebreide keuken en prima sanitaire voorzieningen. Aanrader is om een babypakket bij te boeken als je met een dreumes of baby op vakantie gaat, dan zorgt Vacansoleil namelijk voor een campingbedje, eetstoel en eventueel badje. Tijdens onze vakantie naar Italië, zelf geboekt via Vacansoleil trouwens, hebben we hier ook gebruik van gemaakt en dat was enórm handig. De caravan heb ik laten zien in de weekvlog van vorige week, die vind je hier!

foto8 1
Het peuterbadje bij het binnenzwembad met fonteintjes en een glijbaan.
foto20 1
De camping is zó ontzettend groen. Overal bloemen, palmbomen, bamboe… waanzinnig.

Dagschema
Omdat we vakantie hadden lieten we onze thuisroutine een beetje los en creëerden we een nieuw ritme. Ik heb altijd de mazzel dat Vic uitslaapt in weekenden en vakanties dus onze dag begon zo rond 08.00u. We startten rustig op in bed en kleedden ons uiteindelijk om, om vervolgens samen verse croissants en baguette te halen bij de bakker. Wat is dat toch heerlijk aan Frankrijk!

Vanaf het ontbijt keken we het gewoon een beetje aan. Wat we allemaal hebben gedaan lees je in Week van OMF van afgelopen maandag, maar we zijn veel wezen zwemmen, erop uitgeweest, over de camping gewandeld en hebben rondom de stacaravan gespeeld. Vic heeft zich ontzettend vermaakt in ieder geval en op de momenten dat hij in bed lag, had ik tijd voor mezelf en las ik een boek, werkte ik mail weg of keek ik Netflix (lang leve WiFi op de camping!).

Heel eerlijk? Het zorgen voor Vic voelde niet heel anders dan thuis en het op een andere plek zijn had daar geen invloed op. Wel voelde Vic zich richting het einde van de vakantie niet helemaal lekker, we werden allebei heel erg verkouden, en toen merkte ik het wel dat het lastig werd dat ik de aandacht voor Vic niet kon delen. Het is heel fijn als een zieke dreumes ’s nachts bij je in bed belandt, je de volgende dag niet als enige op hem hoeft te letten zodat je zelf ook kunt bijkomen van de gebroken nacht. Ook vond ik uit praktisch oogpunt soms lastig om aandacht niet te kunnen verdelen. Omkleden bij het zwembad is bijvoorbeeld een heel stuk lastiger als je alleen bent en er niet zoiets is als een familiekleedkamer bijvoorbeeld. Boodschappen doen, je handen vol hebben en een dreumes naast je hebben lopen die per se opgetild wil worden omdat er anders een driftbui opborrelt: ook een uitdaging. Vooral de praktische dingen en het zorgen hebben over ervoer ik soms als uitdagingen.

Wel vond ik de quality time die ik kon doorbrengen met Vic heel waardevol en vond ik het fijn om hem alle aandacht te kunnen geven die hij wilde en die hij nodig had.

We hebben ons in ieder geval ontzéttend vermaakt op de camping en ik heb geen moment gehad waarop ik het liefst met gierende banden naar huis zou gaan.

alleen met dreumes op vakantie2
Elke dag verse croissantjes en baguette van de bakker.
alleen met dreumes op vakantie4
De fijne Waikiki stacaravan van Vacansoleil waarin wij mochten logeren vorige week.

faQ

Logischerwijs kwamen er een hoop vragen vanaf jullie kant over het hoe, wat en waarom rondom deze solo vakantie met Vic, dus het leek me goed om in dit artikel ook nog even jullie vragen te beantwoorden. Komen ze!

1. Wat vond Tim ervan dat jullie alleen weg waren samen?

Deze vraag kan ik hem natuurlijk zelf het beste laten beantwoorden, dus komt ‘ie: “Eerlijk gezegd was het wel lekker om weer even alle verantwoordelijkheden los te kunnen laten voor een week. Hoewel ik me wel zorgen maakte of alles goed was met m’n gezinnetje merkte ik dat de mensen om mij heen het een groter punt vonden dan ikzelf.”

2Hoe zorgde je ervoor dat het wel echt als vakantie voelde en niet als ‘zorgen’ op een andere plek?

Leuke vraag, een vakantie met kindje is niet te vergelijken met een vakantie zonder kind. Het zorgen komt altijd op de eerste plek en het grootste deel van de dag draait simpelweg om je kind. Ik pakte mijn momenten heel erg op de momenten dat Vic sliep. Ik las een boek, keek Netflix… Verder was ik ook wel wat losser naar Vic toe. Ik vond het prima om hem filmpjes te laten kijken op de iPad of laptop en het maakte me deze week ook niet zoveel uit of hij wel genoeg fruit binnen zou krijgen. We lieten de routine van thuis vallen en vonden een nieuwe vakantie-routine uit.

3. Genoten?

YES!

4. Had je Vic in de auto naast je zitten of achterin?

In een ideale wereld had ik Vic het liefst naast me neergezet, ondanks dat achterin veiliger is – praktisch was het wel geweest, maar we gebruiken een FamilyFix met bijbehorende stoel en alleen de achterbank van mijn auto is daarvoor gemaakt. Vic zat dus achterin.

5. Hoe heb je Vic kunnen vermaken tijdens de autorit?

Ik ga hier voor volgend seizoen nog een uitgebreid artikel over schrijven want inmiddels heb ik behoorlijk wat tips om een lange autorit met dreumes alleen haalbaar te maken. Maar in het kort: speelgoed binnen handbereik van de kleine zelf, kinderliedjes via de radio (Spotify!), genoeg eten, stoppen als hij te hangerig wordt, slaapknuffel bij de hand en als niets meer lukt: afleiding in de vorm van een tablet.

6. Waar zag je het meest tegenop maar is juist erg meegevallen?

Beide autoritten! Ik had daar zo mijn zorgen over maar mede dankzij een zich voorbeeldig gedragende dreumes, geloof mij: het is een doerak, dus dit had ik niet verwacht, is het me 100% meegevallen.

7. Heb je tijdens de vakantie ook gezorgd voor ontbijt, lunch en avondeten.

Jazeker, er moet wel gewoon gegeten worden natuurlijk. Op één avond na heb ik iedere avond gekookt (zie dit eetoverzicht voor alles wat we hebben gegeten!). Iedere ochtend haalden we verse broodjes en lunch verschilde enorm.

Overall?

Overall heb ik een geweldig leuke week gehad. Tuurlijk, er waren hier en daar wat uitdagingen, maar ik vond de quality time die ik met Vic kon doorbrengen enorm waardevol. Het was wel heel grappig om aan hem te merken dat hij eenmaal thuis echt weer even moest wennen aan het feit dat hij mijn aandacht nu weer met zijn vader moest delen, daar was de kleine man het niet altijd helemaal mee eens. Ook viel het hem, en mijzelf trouwens ook hoor, vies tegen toen ik hem afgelopen maandag weer achterliet bij de gastouder.

Vorige week heeft me in ieder geval wel doen beseffen dat één op één tijd met je kind heel belangrijk is. Ik vond het ontzettend fijn om hem alle aandacht te geven die hij nodig had en die hij wilde. Het was heerlijk om de dag samen rustig op te kunnen starten en te kijken wat we zouden gaan doen.

Ik kan niet wachten om weer samen met het hele gezin op vakantie te gaan, en dan inderdaad weer naar een camping want ik ben er toch wel achter gekomen dat ik campingvakanties echt geweldig vind, maar dat Vic en ik vaker samen weg gaan is een ding dat zeker is. Absolute aanrader dus, zo’n tripje!

Mocht je nou nieuwsgierig zijn naar de camping waar wij zijn geweest, de camping is momenteel gesloten voor het winterseizoen maar voor volgend jaar kun je uiteraard alvast boeken. Op de website van Vacansoleil vind je alle informatie, tarieven en de mogelijkheid om te boeken.

In samenwerking met Vacansoleil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close