Video: Griekse salade met gebakken feta

Melpo van de website Hellaoil.nl stuurde mij een paar maanden geleden een recept toe voor een Griekse salade met een twist. Nu stond het al langere tijd op mijn planning om met dit recept aan de slag te gaan, maar het weer was er gewoon niet naar. Hoewel je natuurlijk het hele jaar door salades kunt eten, staat mijn hoofd er met mooi meer veel meer naar dan in de herfst of winter. Nu de weersvoorspellingen voor deze dagen eindelijk goed lijken te zijn werd het tijd. Deze Griekse salade met gebakken feta is ontzettend lekker als uitgebreide lunch of om te serveren bij een barbecue. Lekker met souvlaki en tzatziki erbij, hmm! De gebakken feta geeft de salade een waanzinnig lekkere kick. Mocht je geen feta hebben dan kun je voor deze salade eventueel ook Halloumi gebruiken.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 tomaten
 • ½ komkommer
 • 1 sjalot of 1 rode ui
 • optioneel: olijven
 • 1 blok feta
 • 6 eetlepels sesamzaadjes
 • 1 ei
 • 50 gram bloem
 • (Griekse) olijfolie
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • peper en zout

Check de video voor de bereidingswijze!

Griekse salade met gebakken feta

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Wat tof dat je die feta moet bakken! Ik ben echt mega fan van (bijna) alle soorten kaas, en griekse salade met olijven en feta vind ik dan ook heerlijk. Ik ga deze variant zeker eens proberen, leuk joh!

 2. Margot says:

  Wat ziet dat er lekker en leuk uit zo!

 3. Edmee says:

  Wow dit lijkt me zo lekker! Ik hou ook niet van olijven door een salade, een losse knoflook olijf vind ik nog wel eens lekker. Maar in een salade vind ik ’t vaak de smaak verpesten. Dit recept lijkt me echt heerlijk in t zonnetje. Ik ga vanmiddag met een vriendin lunchen en heb haar meteen gebeld dat we ook salade gaan eten!

 4. Oeh dat ziet er echt heerlijk uit! Ik hou sowieso wel van feta, maar gebakken met zo’n knapperig sesamkorstje eromheen lijkt me echt heel lekker!

 5. Karlijn says:

  Oh dat klinkt heerlijk! Ik hou ook heel erg van gegrilde halloumi, dus dan denk ik dat ik dit ook heel lekker ga vinden.

 6. Samantha - Daily Pleasures says:

  Wat een leuk idee om het te bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close