4 gangen ‘foolproof’ kerstdiner

gesponsord

Een paar weken geleden vroeg ik jullie om inspiratie voor de kerstperiode. Na zoveel jaren OMF en net zoveel kerstperiodes verder was ik wel nieuwsgierig naar waar jullie nu nog op zitten te wachten rondom Kerst. Ik bedoel, het is niet dat je rond de decembermaand geen inspiratie kunt opdoen. Internet en de tijdschriften staan vól met kerstgerechten. Eén van de vragen die vaak voorbij kwam was of ik een foolproof kerstdiner op tafel kon zetten. Een uitgebreid en lekker kerstdiner dat eigenlijk niet kan mislukken. Komt goed uit! HelloFresh heeft ook dit jaar namelijk weer een kerstbox, een maaltijdbox zoals we gewend zijn maar dan een stuk uitgebreider, voorzien van een vier-gangenkerstdiner en leuke extra’s. Ik ging met de box aan de slag en laat je in onderstaande video zien wat je dit jaar met HelloFresh op tafel kunt toveren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

De gerechten

Zoals je hebt kunnen zien heb ik in de video vier verschillende gerechten bereid. Stuk voor stuk kerstproof maar ook heel makkelijk om te maken. Ook is het fijn dat je veel dingen al een dag van te voren kunt bereiden, het bespaart je een hoop gedoe op de dag zelf! Nog even alle vier de gerechten die voorbij kwamen in de video:

 1. Tartaar van gerookte zalm met kruidenolie en crostini
 2. Romanesco-soep met geroosterde hazelnoten, rode basilicum en baguette
 3. Kalkoenrollade met cranberrychutney, geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
 4. Eton Mess van meringue, room en passievrucht

4-gangen foolproof kerstdiner

4-gangen foolproof kerstdiner

HelloFresh Kerstboxen

In bovenstaande video laat ik je de Kerstbox met een vier-gangendiner zien, maar er is ook nog een GourmetBox beschikbaar met daarin 8 gerechtjes voor de gourmet. Beide boxen zijn te bestellen voor 2, 4, 6 of 8 personen en naast alle benodigde ingrediënten voor de gerechten vind je in de box ook nog diverse extra’s.

Zo wordt het een stuk makkelijker om de tafel kerstproof aan te kleden dankzij de menukaarten, de ’tafelpraat’ en de naambordjes die je in de doos terugvindt. Extra handig en leuk vond ik de tijdlijn die ik ook heb aangehouden in bovenstaande video. Het is echt een koud kunstje om een vier-gangendiner op tafel te zetten deze kerst wanneer je het stappenplan van HelloFresh volgt. Bovendien bespaart het je zoveel gedoe, stress en chaos in de keuken wanneer je de kerstbox van HelloFresh besteld. En geloof mij: je eet er echt niet minder lekker om dan wanneer je alle producten zelf in de supermarkt/specialzaken gaat halen, wij hebben echt gesmuld van dit diner namelijk.

Nog even wat praktische zaken op een rijtje, mocht je interesse hebben om de box te bestellen:

 • Het bestellen van de kerstbox kan nog tot maandag 17 december.
 • Bezorging van de box geschied op zondag 23 of maandag 24 december tussen 09.00 – 12.00, 11.00-14.00 of 09.00-14.00 uur. Het gewenste tijdvak kun je zelf aangeven.
 • De prijzen van de diverse boxen zijn als volgt:
  – Christmax Box: €59,95 (2 pers) – €129,95 (8 pers)
  – Christmas Box incl. bijpassende wijnen: €99,90 (2 pers) – € 169,90 (8 pers)
  – Gourmet Box: €39,95 (2 pers) – €109,95 (8 pers)
  – Gourmet Box incl. bijpassende wijnen: €69,90 (2 pers) – €139,93 (8 pers)

Prijzig? Vind ik niet, je krijgt er namelijk onwijs veel voor terug. In de kerstbox vind je namelijk:

 1. Alle recepten inclusief alle benodigde ingrediënten voor alle gerechten. Ik heb alleen peper, zout en olie zelf moeten toevoegen;
 2. Leuke extra’s als menukaarten, naamkaartjes en tafelpraat;
 3. Een handig stappenplan om ervoor te zorgen dat de bereiding van het vier-gangendiner niet mislukt;
 4. Twee sfeerlichtjes van Riverdale;
 5. Lekkere extraatjes om het diner mee af te sluiten: chocolade, thee en amandelkoekjes.

De kerstboxen van HelloFresh zijn te bestellen via deze link! Je hoeft niet per se al een klant te zijn van HelloFresh om gebruik te kunnen maken van de kerstbox.

En dan, om je nog even te verlekkeren over alle gerechten:

hellofresh kerstbox 3
Tartaar van gerookte zalm met kruidenolie en crostini
hellofresh kerstbox 4
Romanesco-soep met geroosterde hazelnoten, rode basilicum en baguette
hellofresh kerstbox 7
Kalkoenrollade met cranberrychutney
hellofresh kerstbox 8
Geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
hellofresh kerstbox 5
Eton mess van meringue, room en passievrucht

Ziet er waanzinnig lekker uit toch? Ik ben zelf altijd iemand die helemaal opleeft van Kerst en het geweldig vind om weken van te voren een menu in elkaar te draaien, te proef-koken en helemaal los te gaan tijdens het diner. Ik kan me echter ook voorstellen dat er mensen zijn die stress ervaren van Kerst, die geen idee hebben wat ze nu weer op tafel moeten zetten. Mensen die wél lekker en speciaal willen eten maar daar niet al te lang over na moeten denken. Voor die laatste groep is de HelloFresh Kerstbox fantastisch. Alles wordt compleet afgewogen en in overzichtelijke doosjes bij je thuis afgeleverd. Het enige dat jij nog moet doen is het stappenplan en de recepten volgen en klaar is kees. Moet lukken toch?

In samenwerking met HelloFresh

Join the Conversation

 1. Annette says:

  Kan aan mij liggen maar ik zie de link niet om te kunnen bestellen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close