Gebakken ham-kaascroissants

Ik ben zelf dol op kaascroissants. Ik weet nog wel dat we, heel vroeger, regelmatig naar Veenendaal gingen om te winkelen en dat mijn ouders daar bij een bepaald tentje wel eens koffie gingen drinken. Als ze dat deden kreeg ik altijd een kaascroissantje. Echt zo’n klef, bijna platgeslagen croissantje. Lekker wel, maar dat lijkt in de verste verte niet op de gebakken ham-kaascroissants die ik vandaag met je wil delen. Vaderdag staat natuurlijk voor de deur en wat is nou lekkerder dan een stevig, hartig en warm ontbijt. Voor deze kaascroissants moet je iets meer moeite doen dan voor die uit de supermarkt, maar geloof mij dat het allemaal heel goed te overzien is. En ik weet zéker dat de moeite die je erin stopt gewaardeerd wordt. Bij mij thuis vielen de croissants in ieder geval in de smaak.

Het was overigens nooit bij me opgekomen om ham-kaascroissants nog meer aan te kleden, tot ik dit recept voorbij zag komen op Pinterest. Alleen de bijbehorende foto deed me al watertanden, dus ik zette de gebakken ham-kaascroissants snel op mijn eigen lijstje.

Aan de buitenkant zie je het niet, maar in de croissants zit nog een kleine verrassing in de vorm van een likje mosterd en een lepel vijgenjam. Klinkt wellicht bijzonder, maar het zoete van de vijgenjam gaat zo onwijs goed samen met het hartige van de kaas en de ham. Beleg de croissants rijkelijk met ham en kaas en de balans is perféct. Ik weet zeker dat je geen ham-kaascroissantje uit de supermarkt meer wil als je, of ik bedoel natuurlijk eigenlijk je vader, deze eenmaal hebt geproefd.

gebakken ham-kaascroissants

5 van 2 stemmen

Gebakken ham-kaascroissants

Als je al dol bent op de ham-kaascroissants uit de supermarkt, wacht dan maar tot je deze gebakken croissants hebt geproefd. Rijkelijk belegd en perfect voor Vaderdag.
Porties4 croissants
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 28 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

 • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

 • 4 grote croissants
 • 4 tl vijgenjam
 • 4 tl mosterd
 • 150 g beenham - in plakken
 • 150 g Jong Belegen kaas - in plakken
 • 4 el cress/kiemgroenten
 • 2 el honing
 • Everything bagel seasoning

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180℃.
 • Snijd de croissants doormidden. Smeer op een helft de vijgenjam en op de ander de mosterd.
 • Beleg de croissants met ham, kaas en de kiemgroenten en leg ze op de bakplaat.
 • Bak de croissants 7-8 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.
 • Drizzle na het bakken direct de honing over de croissants en strooi de Everything bagel seasoning er overheen.
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: croissants, hartig ontbijt, kaascroissant, ontbijt, Vaderdag, vaderdagontbijt, warm ontbijt

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

gebakken ham-kaascroissants

Join the Conversation

 1. Misschien had ik mijn man van tevoren moeten vertellen dat dit geen gewone ham-kaascroissants waren, want hij was onaangenaam verrast… Zelf vond ik ze daarentegen súperlekker! De smaken zijn perfect in balans, toprecept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close