Sab’s Eetoverzicht week 1/2019

Zo jongens, de kop is er weer af – de eerste week van januari zit erop. Fijn wel hoor, ik vind die eerste week namelijk altijd zo raar. Ik zie dat ook terug aan mijn overzichten iedere week. Zo bestaan de eerste twee dagen van dit eetoverzicht namelijk echt nog uit decemberfood en hebben vanaf 1 januari per direct de broekriem weer aangetrokken en ben ik weer begonnen met WW. De rest van de week zijn de maaltijden dan ook lekker kleurrijk, bevatten ze veel groenten… Lekker vind ik het wel weer hoor. Ik hou van kerstkransjes, chocolade en alle andere vreterijen van december, maar ik vind het altijd net zo lekker om dan in januari weer te beginnen met een schone lei. Toch grappig hoe dat werkt niet? In ieder geval, doordat wij weer ‘normaal’ bezig zijn gaat mijn eetoverzicht jullie hopelijk weer wat meer inspiratie brengen dan de afgelopen weken.

mcdonalds

Zondag

Of we nog een keer even lekker McDonald’s kunnen halen voordat dit voorlopig van de baan is. Hell yes! De frietjes van McDonald’s blijven toch wel een van de lekkerste vind ik hoor…

snackdiner

Maandag

Zoals iedere oudejaarsavond stond ook deze keer een snackdiner op tafel. Stokbroodje, kaasjes, bittergarnituur, wat chippies, mijn bacon & whiskeygehaktballetjes die ook bij heel veel van jullie op tafel stonden hoorde ik. Ik vind dat altijd wel lekker aan oudejaarsavond hoor, de tafel staat gewoon de hele avond vol en dus eten we ook vrijwel de hele avond steeds een beetje. We deden verder op 31 december niet zoveel trouwens, lekker relaxt een filmpje kijken.

kip in mosterdsaus

Dinsdag

Ondanks dat we beide nog vrij waren afgelopen dinsdag begon ik wel direct met WW. Ik had geen zin om nog een dag te ‘wachten’ en vond een vrije dag geen excuus voor nog meer snaaierijen. ’s Avonds zette ik dan ook een van mijn favoriete WW-maaltjes op tafel: kip met groenten in mosterdroomsaus. Erbij een schep zilvervliesrijst.

stoofpotje

Woensdag

Gelukkig had ik er op tijd aan gedacht om boodschappen te bestellen en dus stond woensdagochtend de bezorger al vroeg voor de deur met kratten groenvoer. Woensdag maakte ik een stoofpotje waarvoor ik dit recept al basis gebruikte. Ik veranderde er wel aardig wat aan hoor. Zo voegde ik paprika aan het gerecht toe, wat gezeefde tomaten en flink wat kruiden en specerijen. Ik vroeg Tim of hij er rijst of aardappelpuree bij wilde, hij koos voor het eerste. Twee dagen achter elkaar rijst dus, achja.

pasta met garnalen

Donderdag

Ik had eigenlijk het idee om Caesar Salad te maken donderdagavond, maar ik at deze toevallig al buiten de deur tijdens de lunch en twee keer salade op een dag gaat me te ver. Ik maakte uiteindelijk deze tagliatelle met garnalen en cherrytomaatjes, maar verving de tagliatelle voor 400 gr courghetti en 100 gr spaghetti. Een stuk lichter maar alsnog lekker en vullend.

soep caesar

Vrijdag

Ik deed Tim een klein beetje zeer toen ik de Caesar Salad van donderdag naar vrijdag verplaatste omdat hij er zoveel zin in had, maar ik maakte het vrijdag dus alweer goed. Deze salade blijft onze favoriet. Lekker met kippendijen en een beetje spek. Erbij aten we een kommetje soep die ik ’s middags filmde: geroosterde tomaat-paprikasoep.

dorade

Zaterdag

Tim en ik verbleven afgelopen nacht op uitnodiging een nachtje in het Bilderberg Parkhotel Rotterdam. Dit hotel is voorzien van een geweldig restaurant, The Park, maar deze was helaas vanwege verbouwing gesloten. Gelukkig konden we in de lounge wat eten en dat was ook heel gezellig en lekker. Ik wilde niet helemaal uit de band springen en koos daarom voor dorade met groenten. Vooraf deelden we een borrelplankje. De rest van de avond hebben we lekker gerelaxt op de kamer met WIDM, een filmpje en een fles wijn.

Vanmiddag gaan we weer terug richting Apeldoorn vanuit Rotterdam en hoewel ik normaal gesproken de weekenden nooit plan qua eten, heb ik dat nu wel eventjes gedaan. Puur om te voorkomen dat we naar slechte dingen gaan grijpen of (te) weinig groenten aan onze maaltijden gaan toevoegen. Dat is toch een beetje het gevaar als je niet plant vind ik. Voor vanavond staat er wel iets makkelijks op de planning, we eten tortilla-pizza’s met tonijn. Heerlijk. De eetplanning voor de rest van de week is ook al rond dus ik hoef morgen alleen de boodschappen nog maar in ontvangst te nemen. Handig!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Kaylee says:

    Die salade ziet er echt top uit! Hoe maak je de dressing als ik vragen mag?

    1. Sabine Author says:

      Twee eetlepels Griekse yoghurt, teentje knoflook, 1 tl olijfolie, peper en zout :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close