Wat stond er op tafel week 30

Wat een heerlijke week was het afgelopen week als ik er zo op terug kijk. Na drie maanden aan het boek te hebben gewerkt vond ik eindelijk weer eens tijd om mee te gaan op een perstripje. Een korte weliswaar, ik mocht slechts twee dagen in het prachtige Gent spenderen, maar toch zag ik weer iets buiten Nederland. Heerlijk! Mede dankzij dit tripje at ik twee keer buiten de deur en ook haalden we gisteren McDonald’s. Hier hadden we heel stiekem vorige week al zin in maar één keer echt cheaten in de week is meer dan genoeg. Kijk je mee naar een nieuwe Wat stond er op tafel?

Zondag

caprese_salade

Lunchtime! Ik maakte sinds hele lange tijd weer eens een Caprese salade voor mezelf. Zo lekker!

Vorige week zondag aten we met de opa en oma van Tim bij het restaurant van hotel de Cantharel. Ik heb geen foto’s gemaakt want in sommige situaties en in het bijzijn van sommige mensen is dit onbeschoft, maar we hebben wel lekker gegeten. We namen deel aan het Life & Cooking buffet en eigenlijk kwam dit deze keer wel heel goed uit. Hierdoor kon ik zelf lekker kiezen wat ik at en daardoor was het nog overwegend gezond en Zone-dieet proof.

Maandag

perziksalade

Ik besloot iets meer aandacht aan mijn lunch te besteden afgelopen maandag en maakte een verrukkelijke salade met gegrilde perzik en Prosciutto. Hoe heerlijk zomers ziet deze salade eruit, helemaal op het mooie blauwe bord van Bitossi. De salade smaakte ook echt erg goed dus het recept zal ik binnenkort nog met jullie delen.

pompoenspaghetti

Bij het maken van de eetplanning speurde ik mijn voorraadkast en groentelade goed door, er lagen nogal wat ingrediënten die ik met verspakketten binnenkreeg afgelopen week en het zou zonde zijn om deze te laten verpieteren. Ik vond een flespompoen en besloot deze te gebruiken als vervanger voor pasta. Ik maakte pompoen’spaghetti’ met champignonsaus (want ik had ook nog heel veel champignons liggen) en sneed daar Chipolataworstjes door. Zo lekker! Recept volgt.

Dinsdag

courgette_bami

Ik twijfel nog steeds een beetje of ik het avondeten van dinsdag er lekker uit vind zien op de foto maar het gerecht zelf was wel echt heel erg lekker. Ik maakte een keer bami van courgette in plaats van de eeuwige ‘courghetti’ en dat pakte bijzonder goed uit. Een lekker licht maar toch flink kruidig maaltje, echt een fijne afwisseling. Ik deel het recept binnenkort met jullie.

Woensdag

balls_n_glory

Woensdag ging ik naar Gent! We lunchten bij restaurant Balls & Glory waar je heerlijke gehaktballen kunt eten. Gehaktballen worden in België steeds populairder als ik onze gids mag geloven. Grappig, wij Hollanders zijn ermee opgegroeid. Ik at een drie-kazen bal en daarbij kregen we couscoussalade met mosterddressing en ‘stoemp’ met wortel en doperwtjes. Gigantische porties en ik at dus ook niet alles op, maar lekker was het wel!

garnalenkroketjes

mosselen1

Dineren deden we ’s avonds bij restaurant Belfort en toen ik mosselen op de kaart zag staan besloot ik daarvoor te gaan. Ik ben dól op mosseltjes. Als voorafje nam ik garnalenkroketjes, ook die kon ik niet weerstaan.

Donderdag

mosselen2

Ondanks dat ik de avond van te voren al mosselen had gegeten, lunchte ik donderdag ook gewoon met mosseltjes. Thuis maak ik ze niet zo heel vaak klaar en vind ik het vooral een weekendgerecht, dus in een restaurant bestel ik ze graag!

’s Avonds was ik weer thuis en omdat ik er eigenlijk niet op had gerekend dat ik thuis zou zijn rondom het avondeten, haalde ik op de terugweg uit Gent bij de Albert Heijn maar even twee maaltijdsalades die Tim en ik deelden. Links een BLT salade met gekruide kip (heel erg lekker vond ik deze!) en rechts de Caesar Salad. Ik vind die maaltijdsalades van de Appie altijd erg lekker.

Vrijdag

pizzadilla

Het was vrijdagavond al donker aan het worden toen we gingen eten dus de foto is helaas niet heel smakelijk. Op vrijdag eten we altijd na de CrossFit WOD en vaak eten we dan pas rond half 9 – 9 uur. Ik maakte na de training snelle pizzadilla’s met tonijn, ik zal hier het recept nog van delen. Ik at zelf één pizzadilla en het restje tomatensaus (homemade) met tonijn at ik los op.

Zaterdag

mcdonalds

McDonaaaaaald’s! Echt een guilty pleasure. Ik at trouwens twee halve burgers want Tim was nieuwsgierig naar de burger die ik koos en dus deelden we ;)

Aankomende week ben ik de hele week thuis en kan ik dus lekker koken. Ik heb alleen nog bizar weinig ideeën voor de eetplanning en ik weet zelfs nog niet wat we vanavond gaan eten dus daar moet nog verandering in komen. Sommige weken schud ik de ideeën uit mijn mouw terwijl ik een week later er maar zo uren over kan nadenken. Gek is dat! Wat zal het heerlijk zijn als ik straks gewoon drie weken niet hoef na te denken over ons avondeten als we op vakantie gaan. Luxe!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat zitten er een hoop heerlijke dingen tussen, ik heb meteen trek!

 2. Als ik in de supermarkt bij de kaas sta, dan zie ik verschillende soorten mozzarella. Welke mozzarella kies jij meestal voor de caprese salade?

  1. Sabine Author says:

   Ik kies altijd buffelmozzarella voor de Caprese.

   1. Dank je wel voor je antwoord Sabine :)

 3. Lotte says:

  Wat een lekkere dingen allemaal:) Gent is ook echt een stad waar ik nog een keer naar toe wil. Lijkt me zo leuk!

 4. Salade caprice blijft lekker! Helaas ben ik er 2 maanden geleden achter gekomen dat ik allergisch ben voor schelpdieren, dus ik kan geen mosselen meer eten maar het ziet er altijd zo verdomd lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close