Foodie in Leuven, België

Vorige week woensdag heb je kunnen lezen wat ik allemaal in Mechelen heb gegeten toen ik daar op een vrijdag en zaterdagochtend was. Op zaterdagmiddag vertrok ik naar Leuven, zo’n 25 minuten met de trein van Mechelen vandaan, en daar was ik nog ruim anderhalve dag. Ook in Leuven heb ik genoeg lekkers gegeten en wat mij betreft hadden we de hoogtepuntjes op zaterdagmiddag direct al. Een hele toffe chocolatier ontdekte ik per toeval en wat ik daarna nog even naar binnen werkte hoop ik hier in Nederland ook snel nog eens te kunnen eten!

Foto 15 07 17 14 49 49

Foto 15 07 17 15 03 30

Foto 15 07 17 15 15 47

Zaterdag

Rond lunchtijd arriveerde ik in Leuven maar voordat ik iets ging eten dropte ik eerst mijn koffer nog even in het hotel en vervolgens had ik nog korte een afspraak. De lunch werd dus iets later dan gepland. En dat werd nog iets later toen ik chocolatier Bittersweet binnenliep die zúlke toffe bonbons maakte dat ik daar het liefst de hele middag wel wilde blijven. Wellicht spreekt het hele grafische en smakelijke concept mij zo aan omdat ik een zwak heb voor grafisch ontwerp én eten (met chocolade in het bijzonder ;-)). Maar niet alleen de vormgeving was uniek, ook de bonbons hebben bijzondere smaaksamenstellingen. Denk aan whisky met peperkoek, mokka koffie met balsamico azijn of meloen met vlierbloesem en zwarte peper. Ik heb een doosje laten vullen en kon eigenlijk niet kiezen maar heb de meest bijzondere uitgekozen. Meer erover in de komende city guide!

Foto 15 07 17 15 24 23

Een biershop op mijn route.. Dat betekende natuurlijk dat ik een IPA voor Tobias uit moest zoeken. Ik nam deze en nog 2 andere  voor hem mee.

Foto 15 07 17 15 56 30

Foto 15 07 17 16 04 50

Foto 15 07 17 16 05 24

Erna dan eindelijk lunch, bij Würst. Dit is een beetje het Friet Atelier onder de Hot Dogs in Leuven. Een concept van Jeroen Meus, een bekende Belgische tv-kok. En als je het concept van het Friet Atelier kent, dan weet je dat het gaat om een goede basis met bijzondere maar superlekkere toppings. We bestelden een ‘Thai Dog’ en de ‘Bacon Bearnaise’. Op de Thai Dog zat Thaise salade en dressing, würst, sesam mayonaise en mango salsa. Op de Bacon Bearnaise: tomaat, sla, würst, béarnaise, bacon, gebakken ui en waterkers. 

Foto 15 07 17 19 53 46

Foto 15 07 17 20 50 28

Zaterdagavond aten we bij Noordoever. In mijn wekelijkse eetoverzicht zag je dit bordje al voorbij komen en vertelde ik dat je bord gewogen wordt; je betaalt per gram. Leuk concept (al voelt het toch een beetje als het koffer-weegmoment op een vluchthaven: heb ik niet teveel?). Het eten was prima, maar ik vond het niet bijzonder. Sommige dingen vond ik zelfs een beetje saai. Het dessert was kokos/chocoladetaart en we namen ook een glaasje chocolade mousse. Allebei op een verantwoorde manier gemaakt, dus zonder toegevoegde suikers. En dat proef ik dan toch.. Leuke plek maar het eten vonden we niet fantastisch.

Foto 16 07 17 10 26 15

Ontbijtje in het hotel! Dit kon tot half elf en aangezien er op zondag veel dicht was in Leuven + we wat later die ochtend een fietstocht op de planning hadden staan, besloten we om kwart over 10 te gaan ontbijten. Dat kon nog maar net want een eventuele tweede ronde zat er niet in; het gordijn voor het buffet werd gewoon dicht getrokken. Komt ietwat onaardig over als je daar nog lekker zit te ontbijten. Maar oké, ik had genoeg op mijn bordje liggen hoor. Weer lekker zalm, harde broodjes, komkommer en wat fruit (wat overigens allemaal lekker rijp was).

Foto 16 07 17 13 40 22

De fietstocht ging richting een grote Piknik in een park maar we fietsten eerst nog even naar de ‘IJsjesboot’ van Leuven. Vlakbij het restaurant Noordoever van de avond ervoor ligt deze boot en je kunt er heer-lijk ijs halen. Ik had 2 bollen: Passievrucht + Mokka Koffie ijs. Aanrader!

Foto 16 07 17 14 58 36

Nog een stop tijdens de fietstocht; het stadspark waar ‘Het Groot Verlof’ gaande is, een soort zomerfestival van 6 weken en ieder weekend is er van alles te doen. Veel activiteiten (leuk voor kinderen), en je kunt er een biertje of een frisje drinken.

Foto 16 07 17 16 02 04

Helaas was er maar 1 foodtruck te bekennen en daar werd alles op basis van havermout gemaakt. Mwah zijn mijn gevoel, maar toch wilde ik het een kans geven. Het was mwah. We deelden balletjes in tomatensaus en een hartige wrap.

Foto 16 07 17 18 56 21

Tijd om aan te schuiven in het laatste restaurant van deze trip. Op de Oude Markt was voor ons bij Bar Nine een tafel gereserveerd. Ook hier had ik van tevoren het gevoel dat het niet het beste eten zou zijn. Kwam een beetje doordat het restaurant midden op de Grote Markt zit, de meest toeristische plek van Leuven. En daardoor vaak juist niet de plek voor de lekkerste, of bijzondere eettentjes. Mijn gevoel kreeg gelijk.. Het begon nog goed, met 2 bitterballen van het huis.

Foto 16 07 17 18 59 27

En het voorgerecht was ook erg lekker; garnalenkroketjes.

Foto 16 07 17 19 23 35

Maar toen kwam het hoofdgerecht. We wilden graag verschillende dingen proeven dus we hadden op de kaart ‘Fingerfood’ wat  lekkere gerechtjes uitgekozen. We hadden alleen níet bedacht dat het zo ontzettend veel zou zijn. Daar werden we tijdens het bestellen ook niet op gewezen door de bediening en dat was toch wel erg prettig geweest. Zeker als je zoveel frituur op tafel gezet krijgt; niet bepaald wat ik had bedacht bij ‘Verschillende Oosterse hapjes’, het bordje in het midden. Conclusie; simpel, niet lekker en te veel. Overigens mis ik ook duidelijk de kaas op de nacho’s, zo belangrijk om daar royaal mee te zijn! Dat vinden Sabine en ik in ieder geval :-)

Foto 17 07 17 08 23 07 e1500890324308

Ik sloot Leuven af met een ontbijt in het hotel. Weer dat lekkere zomerfruit en een verse boterham met scrambled egg en komkommer.

Join the Conversation

  1. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Die chocolatier ziet er echt geweldig uit!

  2. Mylou says:

    Oh wat krijg ik er allemaal honger van, haha! Die hotdogs zien er echt goddelijk uit. Wel jammer dat sommige dingen toch wat tegenvielen.

  3. Rachel says:

    Alles ziet er zoooo lekker uit wauw, krijg spontaan trek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close