OMF’s Eetoverzicht week 4/2017

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik nog lekker in bed, in een huisje aan zee. Zálig. Tim, ik en Senna zijn een weekendje (op uitnodiging) aan het logeren bij Landal Ouddorp Duin, een nieuw bungalowpark van Landal in de duinen op Goerree Overflakkee. Ik ben gek op de zee en het strand. Eigenlijk zouden we er zelf moeten wonen, het strand is namelijk de plek waar ik helemaal op leef. Vanmiddag rijden we weer richting het oosten van het land, maar eerst moet ik dit OMF’s Eetoverzicht nog even voor jullie klaarzetten. Als ik zo op de eetweek terugkijk is het een prima eetweek geweest. Ik kookte de laatste gerechten voor de komende maanden en hierdoor aten we ontzettend gevarieerd én erg lekker als ik het zelf mag zeggen. Vanaf aankomende week wordt het puzzelen, dan hoeft er niets meer per se gekookt te worden en kunnen we dus kijken naar waar we écht zin in hebben. Ik denk dat ik het archief van OMF maar eens in ga duiken en gerechten kook die ik ooit al eens heb gemaakt. Dat gebeurt normaliter nauwelijks. Koken van je eigen blog, leuk!

kipshoarma

Zondag

Op de markt haalden we vorige week verse kipshoarma van kippendijen toen we zagen dat dit in de aanbieding was bij de poelier. Van kinds af aan ben ik al dol op shoarma, maar omdat Tim dit minder heeft eten we het niet zo vaak. Als ik zelf kipshoarma maak doe ik dit eigenlijk altijd met kipfilet, maar met kippendijen is het zoveel lekkerder! Super mals, jummie. We aten het met pitabroodjes, salade en homemade knoflooksaus. Ik kreeg het overigens niet allemaal op, veel te veel. Mijn maaginhoud wordt steeds kleiner merk ik, als ik terugkijk op de afgelopen eetweek heb ik vrijwel op geen enkele dag mijn bord leeggegeten. Tijd om minder op te gaan scheppen!

chimichanga

Maandag

Het ziet er uit als een gek mengelmoesje op het bord zo maar het eten van maandag was echt heel lekker! Ik maakte chimichanga’s uit de oven (een soort burrito’s) en omdat ik één zo’n gevulde wrap wel heel troosteloos vond staan op het bord, maakte ik er verse guacamole en een tomatensalade bij. We hadden nog een heel klein restje chippies in de berging staan dus die zette ik er ook maar bij in een schaaltje. Gezellig maaltje zo voor de maandagavond toch?

flammkuchen

Dinsdag

Ik stond dinsdag de hele dag in de keuken om te filmen en voor één van de video’s maakte ik hele lekkere Flammkuchen. Die bewaarde ik voor het avondeten ’s avonds en erbij aten we een kommetje champignonsoep. Ik heb het idee dat we de afgelopen weken veel soep hebben gegeten, zeker iedere week wel een keer. Geinig, doen we normaal nooit! Er komen dus nog een aantal lekkere soeprecepten jullie kant op de aankomende weken.

asperges

Woensdag

Ook iets wat we niet zo vaak doen: echt Hollands eten! Voor de woensdag had ik iets ingepland dat ik achteraf beter (vers!) als lunch kon eten dus voor het avondeten dook ik de vriezer in. Daar lagen aardappelgratins van Aviko die ik ooit bij de boodschappen kreeg, zigeunerschnitzels en nog wat witte asperges van een recept dat ik eerder maakte. Salade erbij en klaar! Ik denk dat we nog wel vaker zo gaan eten na mijn bevalling als Tim even voor het eten moet zorgen.

lamsstoof

Donderdag

Hoewel het er op de foto niet zo appetijtelijk uit ziet was het avondeten van donderdag zó lekker. Overdag maakte ik al een pan Marokkaanse lamsstoof dus het huis rook zalig naar ras el hanout en andere Marokkaanse ingrediënten. ’s Avonds aten we de stoof met tomatencouscous en harissayoghurt. Het recept ga ik nog met jullie delen, echt een aanrader. Tim heeft twee keer opgeschept dus dat is een goed teken.

patat

Vrijdag

Vrijdag gingen we een weekendje weg maar overdag moest er eerst gewerkt worden. Daarnaast had Tim van zijn werk een afscheidsborrel van de stagiairs en dus reden we pas rond half 6 weg uit Apeldoorn. Ouddorp is voor ons iets meer dan twee uur rijden dus pas om half 8 checkten we in bij Landal, hongerig en met een hond in de auto die moest plassen en ook trek had. Het park heeft (nog) geen restaurant en we zagen het ook absoluut niet meer zitten om de auto weer in te moeten op zoek naar iets, maar gelukkig stond er nog een snackkar tot 20.00 uur waar we een zak friet konden halen. Ook wel ultiem vakantiegevoel hoor, patat met een snack in het vakantiehuisje, jum.

snackdiner 1

Zaterdag

Op uitnodiging lunchten we gisteren lekker uitgebreid in Middelharnis op het eiland Goerree Overflakkee (ik laat morgen zien wat en waar). We wilden ’s avonds nog gezellig uit eten gaan maar uiteindelijk hadden we daar beide geen zin meer in. En dus werd het een bescheiden snackdinertje in ons huisje. Ook dat is vakantie! Stokbroodje met kruidenboter, wat salt & vinegar chips (favoriet!), worst en twee lokale kaasjes die ik van het VVV kantoor had gekregen: Koe Kruid en Fenegriek. Vooral die laatste vond ik érg lekker.

Een gevarieerd eetoverzicht deze week toch? Ik word er in ieder geval heel blij van! Vanmiddag rijden we weer terug naar Apeldoorn maar Tim is niet helemaal fit dus wat we met het eten gaan doen vanavond, ik heb nog geen idee. Voor de rest van de week is het dus ook nog even aanzien. Ik móét niets dus ik ben benieuwd hoe het eetoverzicht er volgende week uitziet.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Britt says:

  Oeh, die chimmichanga’s en de lamsstoof zien er goed uit!

 2. Hafida says:

  Ik neem aan dat je geen burrito in de ochtend hebt gegeten

  1. Sabine Author says:

   Dat had ik maar zo kunnen doen haha, maar nee… deze keer niet ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close