OMF’s Eetoverzicht week 26

Zo, dat was voor het eerst in tijden weer eens een normale (eet)week afgelopen week! Na een weekje vakantie en weken met ontiegelijk veel afspraken vond ik het heerlijk om gewoon weer even aan het werk te gaan. Om weer een fatsoenlijk ritme te hebben en om weer zelf in de keuken te staan. Zoals je afgelopen vrijdag hebt kunnen lezen bestaat mijn juli maand voor het grootste deel uit de OMF Fit Challenge. Dit houdt in dat OMF’s Eetoverzicht op zondagmiddag er ook iets anders uit gaat zien. Inhoudelijk vooral, want pasta’s en fastfood zul je de komende weken niet zien. Hoewel ik jullie in juli update over deze challenge, is het de bedoeling dat ik hem veel langer volhoud. Vier weken lang doe ik écht strict maar daarna is het wel de bedoeling om er iets losser mee om te gaan om het goed vol te kunnen houden. Maar goed, meer daarover in de vrijdag updates. Tijd voor OMF’s Eetoverzicht van afgelopen week!

bbq

Zondag

Vorige week zondag vierden Tim en ik ons verjaardags- en anniversary feestje. Maandag waren we 10 jaar (!) samen en we vonden dat leuk om te vieren met onze vrienden. Aangezien we de dag ervoor past terugkwamen uit Frankrijk hebben we het ons zelf makkelijk gemaakt en catering besteld via BBQ Enzo. We huurden daar een volledige barbecueverzorging inclusief barbecue en alle bijgerechten. Best fijn hoor! Het enige dat ik zelf heb gedaan is kruiden- en knoflookboter gemaakt, dat is vers toch het allerlekkerst als je het mij vraagt. Het was in ieder geval enorm gezellig en we hadden gelukkig niet zoveel eten over. Precies goed uitgekiend!

couscoussalade

Maandag

Vanaf maandag was het tijd om weer normaal te doen. Hoewel ik vrijdag pas écht van start ging (met de challenge) waren onze diners deze hele week ook al vrij clean. Ik trapte af met een couscoussalade met daarbij heel simpel een kipfiletje. Ik begin echt verzot te worden op couscoussalade. Geen idee waar dat ineens vandaan komt. Het is zo makkelijk! In no-time klaar en vervolgens zet je het gewoon in de koelkast tot je het gaat eten. En restjes zijn heerlijk als lunch. Perfect dus.

Dinsdag

Sinds de Steak Tartare die ik vorige week in Frankrijk at was mijn buik een beetje van slag. Kort gezegd: alles wat ik in de afgelopen dagen heb gegeten is er ook weer uitgekomen. Ik sloeg op dinsdag mijn avondeten dan ook een keer over. Niet zo zeer omdat ik geen trek had, maar ik moest trainen en trainen met buikpijn is niet ideaal. Toen ik om 20.30 uur vervolgens weer thuis kwam had ik alles behalve zin in een fatsoenlijke maaltijd dus toen at ik een klein kommetje yoghurt met wat cruesli. Niet echt noemenswaardig dus en ik heb er ook geen foto van gemaakt.

bloemkoolsalade

Woensdag

Een experimentje met het roosteren van bloemkool op woensdag. Ik ben zelf gek op bloemkool maar Tim iets minder. Toch probeer ik het er af en toe tussen te fietsen en op zo’n manier klaar te maken dat ook hij het lekker vindt. Roosteren had ik nog nooit gedaan, maar dat bleek echt een (groot) succes te zijn. Ik maakte voor woensdag een salade met geroosterde bloemkool en linzen. Het liefst had ik deze lekker buiten in het zonnetje opgegeten, maar helaas. Het recept voor deze salade komt binnenkort voorbij op OMF.

mangokip

Donderdag

Nog een soort van experiment op donderdag: koken met fruit. Ik ben er nooit héél erg weg van, maar voor de zomer vind ik het wel heel leuk om ook wat warme gerechten met fruit te delen. En dus ging ik aan de slag met het maken van Mango-kip. LEKKER! Mijn mening over het eten van warm fruit is radicaal veranderd. Ik denk dat ik dit het lekkerste gerecht vond van afgelopen week. Recept ga ik uiteraard nog met jullie delen binnenkort. Overigens at Tim de restjes de volgende dag koud als lunch en ook dat was erg goed te doen volgens hem. Top dus.

tacos

Vrijdag

Build your own… dinertjes vind ik altijd leuk, ook al eten we maar met z’n tweeën. Ik vind het zo gezellig staan, al die bakjes op tafel en bovendien kun je dan gewoon kiezen wat jij lekker vindt. Afgelopen vrijdag zette ik ingrediënten op tafel voor taco’s van ijsbergsla met kalkoenfilet. Ik zal de kleine receptjes die ik hiervoor heb gemaakt binnenkort delen in één artikel.

lasagne

Zaterdag

En toen was het alweer weekend! Ik heb het idee dat de komende weken net zo snel voorbij zullen gaan als de afgelopen weken. Gisteren aten we echt comfort food maar dan op de gezonde manier. Ik maakte een verse lasagnesaus die ik lekker 1,5 uur heb laten pruttelen en daarmee maakte ik uiteraard lasagne. Echter gebruikte ik in plaats van pastabladen verse courgette en aubergine en liet ik de bechamelsaus achterwege. Wel verdeelde ik een bol mozzarella over het hele gerecht, maar aangezien de volledige schaal genoeg was voor zes personen is dat het grootste probleem niet. Als je de zoekterm ‘Lasagne’ invult vind je trouwens heel veel verschillende lasagne-recepten. Zowel de échte lasagne als de twists.

Aankomende week is eigenlijk een hele normale week. Ik heb niet heel veel afspraken, de maanden juli en augustus zijn wat betreft persevenementen en zakelijke afspraken altijd lekker rustig, maar dat komt goed uit. Over 7 weken ga ik op vakantie naar Italië, Vivian en ik zijn druk bezig met de shoots voor mijn tweede kookboek en we hebben een idee voor Kerst wat heel veel voorbereiding en werk vergt, dus vervelen ga ik me zeker niet. Geeft mij bovendien ook alle ruimte om me echt te focussen op de OMF Fit Challenge, en da’s fijn!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. chantal says:

  Succes met de challenge!
  Het is trouwens heel logisch dat je buikpijn had, rauw vlees en rauw ei is helemaal niet goed voor je. Verteerd moeilijk en kans op voedselvergiftiging is heel groot. Nu gaat het wel weer beter toch?

 2. Jaimyskitchen says:

  ohhhh, ik hou van geroosterde bloemkool!

 3. Samantha says:

  Jum, wat ziet het er allemaal lekker uit. :) Ik heb nog nooit geroosterde bloemkool op. Moet ik ook maar eens proberen, ook al hou ik sowieso heel erg van bloemkool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close