Kip Marsala uit de slowcooker

Op OMF heb ik al eens eerder een recept gedeeld voor Kip Marsala, maar nog niet eerder maakte ik het gerecht in de slowcooker. Toen ik laatst het ‘oude’ recept tegenkwam bedacht ik me dat ik het echt eens in de slowcooker moest maken. De slowcooker is namelijk ideaal om smaken goed over te brengen en in te laten trekken en dat is iets dat ik juist bij Kip Marsala zo ongelofelijk lekker vind. En dus ging ik aan de slag, met een waanzinnig resultaat als gevolg. Deze Kip Marsala uit de slowcooker is écht intens van smaak. Het lekkerste vind ik misschien de champignons nog wel, die heerlijk plakkerig en juicy worden. Maarja, ik ben dan ook fan van champignons!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kippenbouten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 100 milliliter marsala
  • 1 blokje kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 eetlepel maizena

1. Braad de kippenpoten rondom aan in een beetje boter zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

2. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Leg deze onderin de slowcooker.

3. Snijd de champignons in plakjes en leg ze bovenop de ui in de slowcooker. Leg hier de kippenpoten bovenop.

4. Verkruimel het blokje kippenbouillon over de kip en schenk de marsala in de pan.

5. Gaar het gerecht in 3,5 – 4 uur op Low.

6. Schep de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Roer de maizena los met een beetje water tot een papje. Voeg het maizenapapje toe aan de saus in de slowcooker en roer dit door tot een dikke saus.

7. Leg de kip terug in de pan terwijl je de bijgerechten klaarmaakt. Serveer het gerecht direct.

Ik heb zelf de Kip Marsala geserveerd met rijst een eenvoudige salade van cherrytomaatjes, olijfolie en basilicum.

Kip Marsala uit de slowcooker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip marsala uit de slowcooker

Join the Conversation

  1. Oh lekker, weer een slowcooker gerecht. Ga dit zeker een keer proberen.

    1. Hai

      Jij hebt het over marsala in de pan schenken. Ik ken alleen de poeder versie zit dit in een flesje?

      1. Sabine Author says:

        Jij hebt het denk ik over Masala (zonder R). Marrrrrsala is Italiaanse (versterkte) wijn.

  2. Dineke says:

    Gisteren gemaakt en dit doen we vaker. Super makkelijk en erg lekker!

  3. Josette Veerman says:

    Kan je ook ipv de Marsala een andere stevige rode wijn gebruiken?

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, dat kan zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close