Crostini’s met steak tartaar

Er zijn maar een aantal dingen die ik écht mis tijdens deze zwangerschap. Met stipt op nummer 1: rood vlees. Ik ben een echte vleeseter. Dol op droge worst, gek op een goede steak en vooral ook op balkenbrij. In deze laatste zit lever en dit mag ik helaas momenteel ook niet. Ik heb dus al met mijn slager afgesproken volgend jaar een flinke inhaalslag te maken, haha. In ieder geval, steak tartaar is voor mij momenteel dus ook geen optie maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik jullie niet kan inspireren met een lekker recept. Vorig jaar deelde ik al een basisrecept voor steak tartaar met jullie, dit jaar is het tijd voor een variatierecept. Deze crostini’s met steak tartaar kun je als voorgerecht serveren bij het kerstdiner, maar nog lekker is misschien wel om het als apperitief of borrelsnack op tafel te zetten. Hoe dan ook, van Tim heb ik vernomen dat deze crostini’s gruwelijk lekker zijn en dat is natuurlijk het belangrijkste.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Crostini met Steak Tartaar

Crostini met Steak Tartaar

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

crostinis met steak tartare

No ratings yet

Crostini's met steak tartaar

Porties8 stuks

Ingrediënten

 • 8 plakjes stokbrood
 • 150 gram verse biefstuk fijngesneden
 • 1 augurk fijngehakt
 • 1/2 sjalotje fijngehakt
 • 1 theelepel kappertjes fijngehakt
 • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
 • 1 theelepel Worcestersauce
 • paar druppels tabasco
 • truffelmayonaise
 • olijfolie
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de plakjes stokbrood over de bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Rooster het stokbrood in 10 minuten lichtbruin en knapperig.
 • Doe ondertussen de rest van de ingrediënten met uitzondering van de truffelmayonaise bij elkaar in een kom. Schep het geheel goed om.
 • Smeer de broodjes zodra ze uit de oven komen in met truffelmayonaise. Verdeel een lepel steak tartaar over de crostini's en serveer ze direct.

Join the Conversation

 1. Rachel Kromdijk says:

  hmmm dit ziet er weer zeer smakelijk uit! yum!

 2. Margot says:

  Oeh dit lijkt me heel erg lekker inderdaad!

 3. Dorine says:

  Yummm!
  Toen ik net bevallen was kreeg ik een biefstuk cadeau om ‘aan te sterken’. 1 van de leukere/nuttigere cadeaus. Heb er lekker tartaar van gemaakt, heerlijk!

  1. Sabine Author says:

   Dat vind ik zo’n goed kraamcadeau, hahaha! Ik heb ook al gezegd dat ik graag een vlees- en sushipakket wilde na mijn bevalling.

 4. Anouk says:

  I hear ya… pas 3 maanden zwanger maar ik mis sommige dingen toch wel erg… (zoals biefstuk ;-)) We weten waar we het voor laten hè ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close