Cook the Books: Boekweitsalade uit Feel Good Food

Voordat je gaat gillen: maar op jouw foto staat helemaal geen boekweit!! Klopt, mijn supermarkt verkocht wel boekweitmeel, boekweitcrackers, boekweitmuesli maar geen normale boekweit. Nu had ik uit Feel Good Food, het nieuwste (derde!) kookboek van vriendinnetje Pauline een ander recept kunnen kiezen natuurlijk. Maar het punt is, ik heb deze boekweitsalade (orzosalade in mijn geval) tijdens de boeklancering van het boek al mogen proeven. En toen was ik er weg van. Ik heb maar één keer opgeschept omdat de schaal gedeeld moest worden met de hele tafel, maar neem van mij aan dat ik de halve schaal rustig in mijn eentje op had kunnen eten. Deze boekweitsalade met geschaafde groene asperges is namelijk de bom. Gezond, groen, wellicht een beetje zomers maar als ik hier een bord van voorgeschoteld krijg kan het mij niet schelen hoe warm of koud het buiten is. Dus, ik deel het recept voor Pauline haar boekweitsalade vandaag gewoon met jullie ook al heb ik de boekweit vervangen door Orzo. En daarnaast vertel ik jullie in deze Cook the Books uiteraard ook iets over het Feel Good Food kookboek. Want daar ga je je inderdaad good door voelen.

Feel Good Food

Feel Good Food

Pauline heeft eigenlijk geen introductie meer nodig toch? Jullie kennen haar van haar blog Uit Pauline’s Keuken, haar eerste kookboek Het Voedselzandloper Kookboek of haar tweede kookboek Uit Pauline’s Keuken. Alles wat Pauline aanraakt lijkt in goud te veranderen en ik durf er geld op te leggen dat ook Feel Good Food weer een regelrechte hit gaat worden. Feel Good Food bevat lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt. Denk aan salades, nagerechten, weekendbites maar ook maaltijden voor het diner. Nu is blij worden van Feel Good Food een fluitje van een cent. Alleen van de foto’s en de vormgeving van het boek word ik al dolgelukkig. Felgekleurde ingrediënten gecombineerd met grasgroene salades en lichtgekleurd servies, heerlijk ziet het eruit. Zelfs een simpel recept voor Oregano-Zeezoutcrackertjes ziet eruit alsof je het direct uit het boek kunt eten. Fijn hoor!

Feel Good Food

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Pauline dit jaar weer een kookboek zou uitbrengen, maar ik vind het helemaal niet erg dat ze het toch gedaan heeft. In alle kookboekenhysterie van dit najaar is Feel Good Food echt een aanwinst op je boekenplank. En het boek voelt wederom lekker vertrouwd aan. Zeker als je Pauline al volgt of één van haar andere kookboeken hebt zie je dat ook dit derde boek weer op en top Pauline is. Lichte vormgeving, een beetje Donna Hay-ish, simpele maar originele en lekkere gerechten…

Het is dat ik mijn eigen tweede kookboek nog moet afmaken en bezig moet met de voorbereidingen van Kerst, anders had ik nog veel meer recepten uit Feel Good Food gemaakt. Een aantal van mijn favorieten die nog op mijn to-make lijstje staan:

 • Kokosoats met passievrucht
 • Oosterse salade met kokoskip
 • Slawraps met biefchimichurry
 • No bake chocoladerepen

Krijg je al trek? Feel Good Food is onder andere bij Bol.com verkrijgbaar voor €19,95.

Die boekweitsalade hè, of in mijn geval Orzosalade, dat is echt een gelukmakertje. De salade is namelijk én gezond, én ziet er vrolijk uit, én hartstikke lekker. Het is een salade die ik in de zomer tijdens een fijne barbecue op tafel zou zetten, maar ook rustig serveer als maaltijdsalade. De salade is namelijk lekker vullend en voedzaam. Mocht je nou niet zo’n fan zijn van karnemelk of simpelweg niet een heel pak in huis willen halen voor de drie eetlepels die je nodig hebt, dan kun je de karnemelk ook vervangen door kwark. Dan is dit recept bovendien ook voedzelsandloperproof, geheel in stijl van Pau’s eerst boek. Slim!

Boekweitsalade Feel Good Food

No ratings yet

Boekweitsalade met geschaafde groene asperges

Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

 • 250 gram boekweit of Orzo dus, ook lekker!
 • 350 gram groene asperges
 • 50 gram rucola
 • 2 avocado's
 • 50 gram Feta
 • handvol verse peterselie
 • zout

Voor de dressing:

 • 3 eetlepels karnemelk
 • 1 eetlepel mayonaise
 • kneepje citroensap
 • 1 lente-uitje
 • 1 teentje knoflook
 • handje basilicum
 • handje peterselie
 • peper en zout

Instructies

 • Kook de boekweit in 400 milliliter water met zout in maximaal 8 minuten gaar. Giet af en doe de boekweit in een saladeschaal. Voeg vervolgens de rucola toe.
 • Was de asperges en verwijder het kontje. Schil dunne linten van de asperges met een dunschiller.
 • Snijd de avocado in reepjes en voeg deze samen met de aspergelinten bij de boekweit.
 • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine.
 • Verkruimel de feta over de salade en drizzle de dressing eroverheen. Garneer de salade met gehakte peterselie.

Join the Conversation

 1. jaimyskitchen says:

  Top recept!
  Ik heb nog boekweit en wist nog niet wat ik ermee wilde doen :)

  1. Kookfan says:

   Same!!

 2. Ik heb zo juist heel impulsief het boek besteld op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close