Picknicksnack: Kip Hawaii spiesjes

Zo heel af en toe zie ik wel eens mensen in het park zitten, compleet met (wegwerp)barbecue. Zoiets heb ik zelf echt nog NOOIT gedaan, ik neem gewoon eten mee van huis dat je direct kunt eten, maar ik kan het me wel voorstellen dat het heerlijk is om je eten te bereiden tijdens de picknick. Deze Kip Hawaii spiesjes zijn de ultieme picknicksnack die je thuis kunt bereiden en vervolgens koud kunt eten, maar je kunt ze natuurlijk ook prima ter plekke grillen op een wegwerpbarbecue! Uiteraard zijn ze ook uitermate geschikt om thuis op de barbecue te mikken want zeg nou zelf, wie is er niet dol op een lekker spiesje?

De groenten aan deze spiesjes blijven nog vrij knapperig. Mocht je daar nou niet zo van zijn, grill ze dan eventueel al een beetje voor zodat ze al zacht zijn wanneer je ze aan de spiesjes rijgt.

Bewaren en opwarmen

Zoals jullie weten maak ik mijn gerechten voor OMF altijd op kantoor en neem ik ze dikwijls mee naar huis om ‘s avonds op te warmen voor het eten. Het fijne aan deze Kip Hawaii spiesjes is dat je ze natuurlijk afgekoeld kunt eten, maar je kunt ze later ook prima nog een keertje opwarmen. Doe dit bij voorkeur in een koekenpan met een beetje boter. De spiesjes hebben maar enkele minuten nodig om weer op te warmen. Voorkom de verleiding om ze te lang in de pan te laten liggen, je loopt dan het risico dat de kip droog wordt en dat is natuurlijk zonde!

Kies je ervoor om de spiesjes pas op het laatste moment te grillen, bewaar ze dan luchtdicht in de koelkast en haal ze pas op het laatste moment uit de koelkast. Neem ze naar de picknick in het park bij voorkeur dan ook in een koeltas mee! Ik ben normaal gesproken heel makkelijk met het vervoeren van voedsel, maar met rauwe kip ben ik toch altijd iets voorzichtiger.

Helemaal into spiesjes? Hier vind je al onze recepten voor eten aan een stokje!

Kip Hawaii spiesjes

No ratings yet

Kip Hawaii spiesjes

Een lekkere variatie op de standaard shaslicks zijn deze Kip Hawaii spiesjes. Lekker fris dankzij de ananas en naast de gemarineerde kip rijgen we lekker veel groenten aan de prikkertjes.
Porties12 stokjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Marineren 2 uur
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren min. 2 dagen

Benodigdheden

  • 12 satéprikkertjes
  • barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 4 el sojasaus
  • 4 el honing
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl uienpoeder
  • 400 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1 rode paprika - in plakjes van 1x1 cm
  • 1 groene paprika - in plakjes van 1x1 cm
  • 1 rode ui - in plakjes van 1x1cm
  • 400 g ananas - in blokjes

Instructies

  • Roer de sojasaus, honing, knoflook, sesamolie en uienpoeder door elkaar.
  • Schenk de marinade bij de kipblokjes en laat de kip minimaal 2 uur marineren.
  • Rijg de groenten, ananas en gemarineerde kipblokjes aan de satéprikkers.
  • Grill de Kip Hawaiispiesjes in 12-15 minuten rondom gaar op de barbecue of in de grillpan.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Barbecue
Trefwoord: barbecue, bbq, groentespiesjes, kip hawaii, picknick, picknicksnack, sate, shaslicks, spiesjes, stokjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kip Hawaii spiesjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close