Kip Hawaii spiesjes
Een lekkere variatie op de standaard shaslicks zijn deze Kip Hawaii spiesjes. Lekker fris dankzij de ananas en naast de gemarineerde kip rijgen we lekker veel groenten aan de prikkertjes.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Marineren2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, groentespiesjes, kip hawaii, picknick, picknicksnack, sate, shaslicks, spiesjes, stokjes
Servings: 12 stokjes
12 satéprikkertjes
barbecue of grillpan
- 4 el sojasaus
- 4 el honing
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 el sesamolie
- 1 tl uienpoeder
- 400 g kipdijfilet - in blokjes
- 1 rode paprika - in plakjes van 1x1 cm
- 1 groene paprika - in plakjes van 1x1 cm
- 1 rode ui - in plakjes van 1x1cm
- 400 g ananas - in blokjes
Roer de sojasaus, honing, knoflook, sesamolie en uienpoeder door elkaar.
Schenk de marinade bij de kipblokjes en laat de kip minimaal 2 uur marineren.
Rijg de groenten, ananas en gemarineerde kipblokjes aan de satéprikkers.
Grill de Kip Hawaiispiesjes in 12-15 minuten rondom gaar op de barbecue of in de grillpan.