Vegetarische paddenstoelen stroganoff

Ik was laatst door de receptenindex van OMF aan het bladeren op zoek naar wat inspiratie toen ik bij het recept uitkwam van mijn Stroganoff uit de slowcooker. Ik denk dat het veilig om te zeggen dat dat een van mijn favoriete slowcookerrecepten is die ik heb gemaakt. Sowieso ben ik dol op alles met room dusja, hiermee zit je dan al gauw goed. Ik wilde echter eens kijken of ik een vegetarische variant kon maken en dan kom ik toch al snel uit op paddenstoelen als alternatief voor het vlees. Het bleek een hit te zijn, deze vegetarische paddenstoelen stroganoff is zó lekker geworden.

De slowcooker heb ik wel even aan de kant geschoven voor dit recept, paddenstoelen hebben natuurlijk niet zolang te tijd nodig en door de slowcooker te gebruiken was ik bang voor een snotterig gerecht. Daar zit natuurlijk iemand op te wachten! Dat zorgt er wel direct voor deze de paddenstoelen stroganoff perfect is voor een doordeweekse dag, binnen een half uur kun je namelijk aan tafel!

Ik vind het zelf ’t allerlekkerst om de paddenstoelen stroganoff te serveren met pasta. Pasta en champignonsaus zijn voor mij een match made in heaven en deze versie van stroganoff doet mij toch het meest aan champignonsaus denken. Maar met rijst al het ongetwijfeld ook heel lekker zijn, met aardappelpuree of met vers brood. Eigenlijk gaat alles er wel lekker bij dus.

vegetarische paddenstoelen stroganoff

4 van 2 stemmen

Vegetarische paddenstoelen stroganoff

In plaats van stoofvlees gebruikte ik voor deze vegetarische variant paddenstoelen. Hierdoor wordt het vanzelf een super makkelijk en simpel gerecht, perfect voor een doordeweekse dag en lekker met vrijwel alles.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

 • klont boter - om in te bakken
 • 600 g gemengde paddenstoelen - grof gesneden
 • 200 g kastanjechampignons - in plakjes
 • 1 ui - gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
 • 250 ml crème fraîche
 • 1 tl fijne mosterd
 • 1 el tomatenpuree
 • peper en zout
 • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

 • Smelt het klontje boter in een ruime koekenpan. Voeg de paddenstoelen en kastanjechampignons toe en bak deze op hoog vuur ong. 5 minuten tot ze bruin kleuren.
 • Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak het geheel nog eens 5 minuten tot de ui en knoflook goed beginnen te geuren.
 • Roer de crème fraîche met de mosterd en tomatenpuree in een kommetje los en schep dit bij de paddenstoelen in de pan. Roer goed door tot een saus ontstaat.
 • Draai het vuur laag en laat de paddenstoelen stroganoff 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door en breng op smaak met peper en zout.
 • Serveer de paddenstoelen stroganoff zoals jij wilt en strooi er voor het serveren verse peterselie overheen.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Trefwoord: champignons, paddenstoelen, paddenstoelenstoof, stoofgerecht, stoofschotel, stroganoff, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

vegetarische paddenstoelen stroganoff

Join the Conversation

 1. Tomas says:

  Jaa dit recept is geweldig! Meteen opgeslagen om volgende week te gaan maken. Ik krijg er nu al honger van!!

 2. Eline says:

  Dit lijkt me top! Ik ga dit dinsdag maken voor mijn vega vrienden, ben heeeel benieuwd!

 3. Gossen Marian says:

  Mooi! Volgende week komen mijn zussen en hun mannen bij ons eten uit de slowcooker, die kennen ze nog niet. Maar één zus houdt niet van vlees, die krijgt deze vegetarische schotel. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close