Het was alweer een hele tijd geleden dat we op Ohmyfoodness een lekker burger hebben gedeeld en dus werd het de hoogste tijd. Zie deze Griekse fetaburger als een twist op ‘standaard’ cheeseburger: wel de kaas, maar dan als deel van de burger zelf en niet als topping. Qua smaak past de burger perfect bij zonnig lente- of zomerweer, de homemade tzatziki zorgt namelijk voor een heerlijk frisse tegenhanger bij de hartige, stevige hamburger.
Voor de tzatziki gebruik ik FAGE Total 0% Yoghurt. Met deze yoghurt heb ik eerder een hartige yoghurtbowl gemaakt en ik vind deze yoghurt bij uitstek geschikt voor tzatziki vanwege de dikke textuur, volle smaak en romigheid. Doordat de yoghurt zo dik en romig is, loopt hij ondanks de warmte van de burger niet direct van het broodje af en dat is vooral tijdens het eten erg prettig.
Natuurlijk kun je deze tzatziki voor veel meer doeleinden gebruiken. FAGE Total 0% is rijk aan proteïne en bevat geen toegevoegde suikers, dus je zou de tzatziki ook kunnen gebruiken als lekker frisse dip tijdens de barbecue of als onderdeel van de lunch na een flinke training in de sportschool. Daarnaast heeft FAGE Total Greek Yoghurt Nutri-Score A op de verpakking staan. Aan dit voedselkeuze logo kun je in één oogopslag zien hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Lekkere gezonde keuze dus!
Smakelijk!
Griekse fetaburger met tzatziki
Benodigdheden
- zeef
- grillpan of elektrische grill
Ingrediënten
Tzatziki:
- 1/4 komkommer - geraspt
- 150 g FAGE Total 0% Yoghurt
- 1 el verse dille - fijngehakt
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1/2 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Burgers:
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 100 g feta - verkruimeld
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 el paneermeel
- zwarte peper
En verder:
- 4 burgerbroodjes
- 2 handen babyspinazie
- 1 rode ui - in dunne ringen
- 1 tomaat - in plakken
Instructies
- Begin met het maken van de tzatziki. Doe hiervoor de geraspte komkommer in een zeef en druk met behulp van een vel keukenrol zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
- Doe de FAGE Total 0% Yoghurt in een kom en voeg hier de komkommer, dille, knoflook, olijfolie en peper en zout aan toe. Roer goed door en ze de tzatziki even in de koelkast.
- Doe voor de burgers alle ingrediënten in een kom en kneed het geheel goed door. Vorm vier burgers van de mix en bak deze in een beetje boter of olijfolie in 15 min rondom bruin en gaar.
- Snijd ondertussen de burgerbroodjes open en smeer de binnenkant in met een beetje olie. Leg de kapjes en kontjes met de binnenkant naar beneden in een grillpan en grill de broodjes licht krokant.
- Verdeel de babyspinazie over de onderkant van de gegrilde burgerbroodjes en leg op ieder broodje een fetaburger.
- Haal de tzatziki uit de koelkast en leg op iedere burger een flinke eetlepel tzatziki.
- Verdeel de rode ui en tomaat over de tzatziki, dek af met de kapjes brood en serveer direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Fage yoghurt 0% is niet te eten. Wie maakt daar nu tsatziki van… Product placement voor de portefeuille maar met lekker eten heeft het niets te maken.
Smaken verschillen, ik ben dol op de yoghurt van FAGE! De wereld zou maar saai zijn als iedereen dezelfde smaak heeft.