Kipcocktail met mango & wasabimayonaise

Kerstmis zit vól met klassiekers als het om eten gaat. En daar is absoluut niets mis mee, want het past wel bij de nostalgie die Kerst ook vaak met zich meebrengt. Zo gourmetten wij al jaren bij mijn ouders, en bij een ander komt er standaard een kalkoen op tafel. Stoofpeertjes, aardappelpuree, rode kool.. Meringue als dessert of misschien Vienetta. Hoe dan ook, het is allemaal lekker en het draait wat mij betreft voornamelijk om de gezelligheid. Maar toch, toch vind ik het leuk om dan eens iets anders te serveren dan het bekende. Dan de garnalencockail bijvoorbeeld. En dus wordt dat dan bijvoorbeeld deze kipcocktail met mango en wasabimayonaise. Ook hartstikke makkelijk om te maken en die mango jongens, die is zo lekker fris en zoet in combinatie met die kip in wasabimayo.

Ik vind het een hele fijne combi en heb ‘m aangevuld met nog wat sla, radijsjes en andere lekkere smaakmakers. Koriander ook trouwens! Past er ook heel goed bij maar ik weet, dat niet iedereen daar fan van is. Dus lust je dat niet? Smaakt het bij jou naar zeep? Gewoon lekker weglaten!

Het is ‘t leukst om deze kipcocktail in mooie glaasjes te serveren zodat je alle ingrediënten goed kunt zien.

Toch liever de traditionele garnalencocktail? Daar hebben we ook een recept voor hoor.

Kipcocktail met mango en wasabimayonaise

3.67 van 3 stemmen

Kipcocktail met Mango en Wasabimayonaise

Zin in een keer iets anders dan de standaard garnalencocktail? Deze kipcocktail met mango en wasabimayonaise is zeker weten een verrassing.
Porties6 glaasjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren Een halve dag i.v.m. het verleppen van de sla. Bij voorkeur direct serveren.

Ingrediënten

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 g kippendijfilet
  • paar handjes jonge bladsla
  • 1/2 doosje mango - uit de diepvries, en nog kleiner gesneden
  • 1 avocado - in blokjes
  • 6 radijsjes - in plakjes
  • paar takjes koriander - fijngehakt

Wasabimayonaise

  • 4 tl wasabimayonaise + extra
  • 1,5 el mayonaise
  • 2 el water

Instructies

  • Breng een pan met water en het kippenbouillonblokje aan de kook.
  • Snijd de kippendijfilet in langwerpige stukken en doe ze in de kokende bouillon.
  • Laat koken voor 10 minuten.
  • Maak ondertussen de wasabimayonaise door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Wanneer de kip gaar is giet je deze af, en leg je de stukken kip op een snijplank. Trek de stukken met twee vorken uit elkaar zodat je 'pulled chicken' krijgt.
  • Meng de uit elkaar getrokken kip vervolgens met twee eetlepels wasabi-mayonaise. Voeg een beetje zout toe en roer nog even goed door elkaar.
  • Bouw dan alle glaasjes op met de sla, mango, avocado en radijsjes. Voeg wat kip toe en maak af met een extra dot wasabi-mayonaise. Je kunt eventueel ook wat toefjes van de onverdunde wasabi-mayonaise toevoegen voor meer pit. Maak af met een beetje koriander.
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch, Kerst
Trefwoord: allerlekkerste, cocktail, kerstdiner, kip, kipcocktail, makkelijk, mango, voorafje, voorgerecht, wasabimayonaise

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kipcocktail met mango en wasabimayonaise

Join the Conversation

  1. Je geeft als ingrediënt wasabi mayonaise maar bedoel je niet wasabi paste?

    1. Nee, we bedoelen echt wasabi mayonaise. Door daar normale mayonaise aan toe te voegen wordt de ‘dressing’ wat minder pittig.

      1. Gemaakt voor de kerst. Heerlijk. De glaasjes werden leeg geschrapt.

      2. Dat is een goed teken, super leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close