Wat stond er op tafel week 44

Wat een luxe, ik mocht gewoon iedere dag van de afgelopen week koken. Heerlijk vind ik die afwisseling, de ene week eet ik een paar keer buiten de deur en de andere week mag ik zelf in mijn keukentje staan. En dat heb ik dan ook gedaan. Naast het avondeten heb ik een viertal video’s voor jullie opgenomen die de komende weken voorbij komen. Ik krijg de smaak te pakken met YouTube, vind het zo leuk om te doen! Verzoekjes voor (recept)video’s zijn dan ook meer dan welkom. Wat betreft het avondeten was het de afgelopen week weer lekker gevarieerd. Aardappels, rijst, noedels, quinoa, brood en pasta, het kwam allemaal voorbij. Wat stond er op tafel in week 44?

kippenhaasjes met bietjesZondag
Vorige week zondag kwam het aan op last-minute beslissen wat we zouden gaan eten. Uiteraard had de Mr. zin in kip (het is steevast kip of wraps) en aardappeltjes uit de oven en ik had zin in bietjes. Een ietwat rare combinatie wellicht, maar we aten gekruide kippenhaasjes met barbecueaardappeltjes en bietjes. Voor mij een overvloed aan bietjes en weinig aardappeltjes en vlees, voor mijn meneer precies andersom. Een lekker simpel zondagsmaaltje.

pad thaiMaandag
Van mijn diner hadden we nog gamba’s in de vriezer liggen en daar had ik maandag zin in. Ook had ik zin in noedels aangezien we dit al even niet meer gegeten hadden en dus besloot ik aan de slag te gaan met het maken van Pad Thai, een van mijn favoriete Thaise gerechten. Gelukkig had ik nagenoeg alles in huis en hoefde er bij de boodschappen maar weinig bijgekocht te worden. Het was in ieder geval goed vullend en bovenal heerlijk. Jum, wat ben ik toch gek op gamba’s.

KipgoulashDinsdag
Ik vond het guur en koud weer aan het begin van de week en wat past er beter bij dit weer dan een stoofpotje. Okee, goulash is niet helemaal een stoofpotje, zeker deze niet, maar ik had er wel veel zin in. Normaliter is goulash niet bijzonder gezond en aangezien het geen cheatdag was moest ik hier iets op verzinnen. Ergens op het internet kwam ik een WW-proof goulashrecept tegen en dat moest ik natuurlijk even proberen. Heerlijk met kip en drie kleuren paprika. Zó lekker en romig was het. Ik heb het recept opgenomen op video, deze komt binnenkort dus online.

risotto van quinoaWoensdag
Afgelopen woensdag dook ik de keuken in voor een experiment. Ik had onwijs veel zin in risotto maar helaas is dat niet een Weight Watcher verantwoord gerecht. En daar moet natuurlijk iets op verzonnen worden. Een paar maanden geleden zag ik op de achterkant van een zak Quinoa de tip staan om risotto van quinoa te maken en dat vond ik wel een goed idee om te proberen. Zo gezegd zo gedaan en afgelopen woensdag stond er risotto funghi van quinoa op tafel. Oh my wat lekker… Dat ga ik vaker zo eten!

meatloafDonderdag
Op woensdag vega, op donderdag meatloaf. Iets met een goede balans aanbrengen in je voedingspatroon. Ik maakte een niet al te vette meatloaf met een heerlijke barbecuemarinade. We aten er bloemkool en frisse gemengde sla met honing-mosterddressing bij. Vrij simpel maaltje eigenlijk, meatloaf maken is namelijk super makkelijk. Je ziet hem binnenkort voorbij komen in Fastfood Friday!

pizzabroodjesVrijdag
Afgelopen vrijdag had ik het idee om soep te gaan maken in mijn slowcooker. Fanatiek aan de gang willen gaan en er ineens achterkomen dat ik toch niet alle ingrediënten in huis had. Dat gebeurd me wel vaker moet ik zeggen, maar vrijdag had ik toch echt geen zin meer om nog naar de winkel te gaan. Gelukkig had ik kip uitgehaald en pistoletjes liggen en dus ging ik aan de slag met het maken van pizzabroodjes. Vrij eenvoudig overigens, ik gebruikte Tostiquick van Remia, kip, kastanjechampignons, rode ui, kaas en uiteraard wat kruiden. Lekker en voor mij was het meer dan genoeg. Er komt geen recept van trouwens, een broodje met Tostiquick durf ik niet aan jullie te verkopen ;-).

mac and cheeseZaterdag
Gisteren op cheatdag dook ik samen met Matt Preston zijn kookboek helaas de keuken in om aan de slag te gaan met zijn Mac and Cheese. Ik ben gék op pasta met kaas, heel veel kaas, maar het is zo ontzettend machtig. Ik halveerde het recept van Matt zodat het geschikt zou zijn voor twee personen, maar man.. we hadden hier makkelijk met drie of zelfs vier personen van kunnen eten. Nu heb ik de restjes in de vriezer liggen en kan ik er later dus nogmaals van genieten. Lekker vond ik het namelijk wel! Voordat het gerecht de oven in ging deed ik er nog een laag grove broodkruimels en oude kaas overheen voor een knapperig korstje. Hmm, het was zo lekker!

Heerlijk om een hele week zelf te kunnen koken en dingen uit te kunnen proberen. De komende week is dat wel anders! Aankomende dinsdag neem ik deel aan een Turkey to go diner bij Midtown Grill in Amsterdam ter ere van Thanksgiving dat er aan zit te komen. Vrijdag een personeelsuitje met Tim zijn werk, aanhang mag mee, waarbij we gaan paintballen en daarna uiteraard uit eten gaan. Tot slot vertrek ik zaterdag met vriendinnetje Nanda voor een weekendje Dordrecht – Rotterdam waar we uiteraard zoveel mogelijk (food)hotspots gaan uitproberen. Met de camera in de tas, misschien zitten er nog mooie pareltjes voor OMF tussen.

Vergeten jullie tot slot niet mee te doen aan alle winacties? Tot 20.00 uur vanavond maak je nog kans op het Voedselzandloperkookboek en ook de winacties voor de Moleculair Starterskit en de Doppers lopen nog. Komende week volgen er nog twee die vooral heel lekker zijn. Stay tuned!

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Oh die pasta ziet er lekker uit!

 2. I scream beauty says:

  Ziet er erg lekker uit allemaal!

 3. tineke says:

  Ben heel benieuwd naar de meatloaf! :) Paste die ook een beetje redelijk binnen ww?

  1. Sabine Author says:

   Daar heb ik wel voor gezorgd ;-)

 4. wendy says:

  Ik zou graag weten wat je recept precies was met de quinoa, ik heb het nl in huis gehaald maar weet nog niet goed wat ik er mee moet maken :)

  1. Sabine Author says:

   Dat kan, over een paar weken komt het recept online! Wanneer je rechts bovenin de blog op”Quinoa” zoekt vind je alvast een aantal andere recepten!

 5. milou says:

  Ohh lekker!
  Die mac and cheese ziet er echt te lekker uit!

 6. Roxanne says:

  Mmmmmm, weer lekkere dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close