OMF’s Eetoverzicht week 50

Zo dan, nu Kerst volledig is afgerond en de planning voor mijn zwangerschapsverlof ook rond is (let wel: planning, het maken dus nog niet) kan er weer begonnen worden met fatsoenlijke eetweken. We duiken er direct vol in! Met nog ‘maar’ een paar weken tot aan mijn verlof te gaan kook ik nu gemiddeld zo’n 13 – 15 gerechten per week. Dit betekent dat we niet alleen iedere dag iets anders avondeten maar dat ik ook iedere dag uitgebreid lunch. Geen straf op zich, ik kom op deze manier wel aan mijn portie groenten, vitaminen en koolhydraten haha. Ik heb er bewust voor gekozen om de weekenden open te laten wat betreft de eetplanning. Nu ik zóveel in de keuken sta heb ik niet altijd zin om in het weekend ook nog te koken en bovendien zijn deze niet-ingeplande dagen ideaal om restjes op te maken. De eetoverzichten zijn vanaf nu dus ook lekker gevarieerd en jullie krijgen al een dikke vette sneak peek van wat er de komende maanden allemaal aankomt qua recepten. Al vergt dit ook wel een hoop geduld, ik ben al aan het koken voor april en mei namelijk! Lunches laat ik nog even niet zien, er moet wel iets een verrassing blijven ;) Kijk je mee naar een nieuw OMF’s Eetoverzicht?

sateschotel

Zondag

Voor zondag stond er niets gepland dus. Het duurde ook vrij lang voordat we eruit waren wat we ’s avonds wilden eten maar uiteindelijk had Tim zin in een satéschotel. Er zat vroeger in Apeldoorn een restaurant dat deze satéschotel serveerde en als klein jochie at hij dat daar altijd. Het is me nogal een flink gerecht, ik heb bij mezelf de friet achterwege gelaten want anders werd het me teveel. Tim at deze er nog wel bij. Voor de rest in die satéschotel: augurkjes, atjar, saté met pindasaus, kroepoek (cassave in dit geval) en een half stokbroodje. Simpel comfortfood. Prima voor de zondagavond.

fussili

Maandag

Vanaf maandag hield ik me strak aan de eetplanning. We trapten af met een lekkere pasta uit het nieuwe kookboek van Spaghetteria Pasta-bar. Zij hebben onlangs een kookboek uitgebracht met 61 pastarecepten uit hun eigen keuken. Jumm! De pasta van maandag was er een op basis van fusilli met aubergine. Compleet vegetarisch en erg lekker. Het recept deel ik in de eerste week van januari met jullie.

pinda-kokoscurry

Dinsdag

Op het bord ziet ’t er niet uit (de foto’s in het artikel zijn veel smakelijker hoor, ik beloof het je) maar de Pinda-Kokoscurry die ik dinsdag maakte was zó lekker. Tim bleef maar herhalen hoe lekker hij dit vond en dat terwijl hij normaal niet eens zo’n curryfanaat is. Super geslaagd dus. We aten de curry met basmatirijst.

gevulde_zoete_aardappel

Woensdag

Ziet er nogal wat armzalig uit op het bord he? Maar toch is dit een complete maaltijd: gevulde zoete aardappels met lekker veel groenten en kip. Uiteindelijk at ik één half gevulde zoete aardappel want ik had niet zo’n trek ’s avonds. We aten er ook nog ciabatta bij met wat kruidenboter want beide lagen in de voorraadkast en moesten op.

jambalaya

Donderdag

De slowcooker deed zijn werk afgelopen donderdag, ook fijn! Ik maakte Jambalaya uit de slowcooker, wederom een hitje bij vooral Tim. Ik ben nog altijd dol op mijn slowcooker en vind het een van de fijnste apparaten uit mijn keukenstash. Met dit gerecht als voorbeeld zie je overigens maar weer dat een slowcooker heus niet alleen geschikt is voor stoofpotten en soepen.

aardappeltortilla

Vrijdag

Tim had vrijdag een personeelsuitje en at niet mee dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om een heerlijk gerecht te maken met zuurkool. Ik ben dól op zuurkool. Om 09.00 uur ’s ochtends zette ik het avondeten al op de foto. Nadeel (maar ergens ook een voordeel) van die korte donkere dagen. Overigens heb ik er echt van gesmuld en is het heerlijk om eens iets anders te eten dan zuurkoolstamppot. Recept komt in januari op OMF!

patat

Zaterdag

Als jij zin hebt in een patatje oorlog met een kroket en het je man geen drol uitmaakt wat er gegeten gaat worden. Giftige combinatie. Wel lekker ;)

Aankomende week gaan we eigenlijk op dezelfde tour verder. Ik besef me ook ineens dat het de laatste week voor de Kerst en dus onze vakantie is. Wat bizar! Mijn dagen zitten zo volgepland dat ik totaal nog niet bezig ben met Kerst of de vakantie, idioot eigenlijk he. Voor de doordeweekse dagen heb ik in ieder geval de eetplaning weer paraat en in ’t weekend is het natuurlijk Kerst! Zaterdag (kerstavond) eten we bij mijn ouders en zondag (Eerste Kerstdag) bij mijn schoonfamilie. Een dag later zitten we in het vliegtuig richting Las Vegas. Yeeeess! Volgende week het laatste eetoverzicht van dit jaar dus ik zie je dan.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Ilona says:

  Veel plezier alvast in Las Vegas! Het is echt een te bizarre stad die je gewoon een keer meegemaakt moet hebben. Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Culinair gezien vond ik het vooral veel typisch Amerikaans fast food en van die mega buffetten…

  1. Sabine Author says:

   Ik ben er al eens geweest ;) Gaan nu dus vooral kijken of er ook echt leuke eettentjes zitten.

   1. Ilona says:

    Die zijn er vast! Wij aten trouwens super lekkere pizza bij Pizza Rock (naast Freemont street). Weliswaar ook fastfood maar dan wel lekker vers gemaakt en uit de houtoven ;-)

 2. Wat een heerlijke dingen heb je gegeten. De gevulde zoete aardappel lijkt mij wel wat en ook naar de curry ben ik wel heel erg benieuwd! Hele fijne kerstdagen alvast Sabine!

 3. Caroline says:

  De gevulde zoete aardappels zien er lekker uit! Heb je daar een recept van?

  Groeten, Caroline

  1. Sabine Author says:

   Het recept daarvan komt in januari online!

 4. Margriet says:

  Lekker Sabine! wanneer komen de recepten online?

  1. Sabine Author says:

   In de periode van januari t/m mei. Dus dat duurt (helaas) nog even!

 5. Rachel Kromdijk says:

  Ziet er weer allemaal super uit, ik ben de laatste tijd helemaal van de blauwe kaas en de spaghetti! Ik kwam er pas achter dat je ook tomatensaus hebt in een pot met vier soorten kaas erin.. die was zo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close