Wat stond er op tafel week 34 – 2014

Dank voor de leuke reacties op het Paleo eten van afgelopen week. Deze week een volledige week met Paleo avondeten, yaaay! Of nouja, bijna dan want afgelopen dinsdag ging ik uit eten met mijn foodie vriendinnetjes bij Frites uit Zuyd en ik lijk wel gek als ik daar dan de patatjes laat staan. Maar goed, voor één avond moet je best een keer kunnen ‘cheaten’, de rest van de dagen deed ik namelijk weer braaf mijn best voor de challenge al lastten we zaterdag ook een cheatmomentje in. Wil je zelf ook wat minder koolhydraten eten en meer groenten? Dan kan deze editie van Wat stond er op tafel je daar hopelijk een beetje mee helpen.

Kip/rozemarijnspiesjes met zoete aardappelpureeZondag
Het scheelde niet veel of Tim en ik hadden vorige week toegegeven aan onze cravings. Beiden hadden we zin om te snoepen maar vooral ook héél veel zin om een hapje buiten de deur te eten. Ik had net een paar uur in het hotel gewerkt en had geen zin om te koken, tel dat soort dingen bij elkaar op en je hebt een giftige combinatie voor Paleo. Gelukkig raapten we de moed bij elkaar en stond ik niet veel later alsnog te koken. We aten eenvoudig, maar wel smaakvol. Zoete aardappelpuree met kip/rozemarijnspiesjes.

Slawraps met garnalenMaandag
Ik hou ervan om af en toe een feestje te maken van het eten, net even iets meer uit te pakken. Tel daar van die do-it-yourself diners bij op en het plaatje is helemaal compleet. Afgelopen maandag zouden we slawraps gaan eten en in plaats van de wraps zelf al in elkaar te zetten, verdeelde ik de ingrediënten over verschillende bakjes en borden zodat we ze zelf aan tafel nog in elkaar konden zetten. Lekker en iedere wrap is daardoor een beetje anders. Op tafel stonden diverse groenten, uitgebakken spek, sla uiteraard en spicy garnalen.

Par Hasard / Frites uit ZuydDinsdag
Zoals ik zojuist al zei at ik afgelopen dinsdag bij Par Hasard, het eetcafé van Frites uit Zuyd in Amsterdam. Het was best vreemd om na bijna twee weken weer eens brood en aardappel te eten. Het smaakte gelukkig wel enorm goed, al moet ik eerlijk toegeven dat het zwaar viel. Je lichaam past zich bijzonder gauw aan een nieuw eetpatroon aan en dat merkte ik vooral de volgende dag (vol gevoel!). Het smaakte echter wel. Samen met Pauline deelde ik een Steak Tartaar vooraf en als hoofdgerecht begon ik met Fish & Chips die ik niet veel later inruilde voor het ‘Zoervleisch’ van Brenda. Als dessert ‘Hemelse modder’ en hemels was ‘ie zeker. Hmm! Het dessert (en de friet!) was zeker de ster van de avond. Op de foto de schaal frieten die we deelden, wooh!

sinaasappelWoensdag
Ik schaam mij diep, woensdag ging namelijk niet helemaal zoals gepland. Sowieso zat ik de hele dag nog vrij vol van het eten bij Par Hasard waardoor ik ontbeet en snackte met fruit en lunchtje met een simpel spiegelei. Niet erg bevorderlijk voor de stofwisseling, maar er stond in ieder geval wel gewoon avondeten op de planning. Maar toen, toen werd OMF ineens op non-actief gesteld door de hostingpartij. Ik heb zelden stress maar op het moment dat de site eruit ligt en dit langer dan een minuut duurt gaan alle alarmbellen af. Het gebeurde om 16.00 uur en om 18.30 uur moest ik naar het hotel om te werken. Uiteindelijk ging om 18.25 uur de site weer live maar met buikpijn van de ‘stress’ en een dichte keel werd mijn avondeten beperkt tot een sinaasappel. Lekker wel hoor, maar natuurlijk niet de bedoeling. Overigens vulde het genoeg om de rest van de avond nog op te teren.

Donderdag

kipstrips met gevulde portobello'sLunch
Ik maak het falende woensdagavondmaal even goed met een foto van de lunch van donderdag. Hetgeen waarmee ik lunchte stond namelijk op de avondplanning van woensdag. Ik maakte kipstrips met bacon en een hele fijne honing-mosterdglaze uit de oven en met groenten gevulde portobello. Hmm! Beide recepten volgen binnenkort.

enchilada_potjeDiner
De slowcooker mocht zijn werk weer doen afgelopen donderdag! Op Pinterest kwam ik regelmatig Enchilada/Taco hotpots tegen voor in de slowcooker en ik besloot hier zelf ook mee aan de slag gegaan. Ik maakte het extra spicy door jalapeños en chilipeper te gebruiken. Het gerecht had daarnaast wel wat verkoeling nodig en normaliter zou ik dat in de vorm van zure room hebben gedaan, maarja… Paleo staat geen zuivel toe. Daarom sneed ik een avocado in plakjes die ik over het gerecht verdeelde en aten we er een handje ijsbergsla bij. Goede keus die sla, qua textuur paste het perfect. En het was erg lekker!

preischotelVrijdag
Vrijdag aten we pas laat want de CrossFit workout is dan altijd om 18.30 uur. Daarvoor is het ingewikkeld om te eten want dan zit je vol, dus we aten pas rond achten. We aten echter wel heel erg lekker! Ik had Japanse beefburgers gehaald en daarbij aten we het bovenstaande gerecht. Ontzéttend simpel, maar zo smaakvol. Uitgebakken spekjes met prei en daarin liet ik vervolgens vier eitjes garen. Zó lekker, ik ben echt dol op prei en moet dit echt vaker gaan eten. Bovendien ziet het gerecht er zo ook nog eens gezellig uit, vind je niet?

tapasZaterdag
Gisteren besloten we een lichte cheatdag in te plannen aangezien we dit na de challenge ook weer willen oppakken. We wilden echter niet direct over board gaan en dus kozen we ervoor om alleen met het avondeten en de drankjes te cheaten. We dronken verschillende biertjes en aten Spaanse tapas. Fijn even, zo’n gezellig avond en naderhand (vanochtend) hadden we nergens last van. Het eten viel dus gelukkig goed.

We zijn er nog niet helemaal uit hoe we gaan eten na de challenge, of we verder gaan met Paleo op dezelfde weg of dat we het weer helemaal afschaffen. Sowieso is het goed dat de challenge aankomende woensdag is afgelopen, er staan namelijk veel dingen op de planning aankomende week. Vandaag, morgen, dinsdag en woensdag eten we sowieso nog Paleo, maar donderdag ben ik aanwezig bij een sushi-workshop (onder etenstijd), zaterdag gaan Tim en ik een avondje uit en eten we buiten de deur en zondag gaan we uit eten met mijn ouders. Het zal even wennen zijn om weer ‘gewoon’ te eten al denk ik dat ik toch de koolhydraten zoveel mogelijk wil beperken, dat is me namelijk wel bevallen en naar mijn idee eten we alsnog onwijs lekker.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. lonneke says:

  Oeh wat lekker allemaal!
  Ook die kipstrips, mhhhh!

 2. MySimplySpecial says:

  Wat zitten er veel lekkere dingen tussen zeg!

 3. Roxanne says:

  Toch nog erg gevarieerd kunnen eten! Ik denk dat je vanzelf creatief wordt als je de challenge doet. Misschien is het een idee om Paleo er in te houden, maar niet elke dag. Of regelmatig even een challenge in te lassen

 4. Susanne says:

  Ik denk dat je vanzelf wel weer de dingen toegevoegd die je hebt gemist. Zuivel en kaas bijvoorbeeld, ik zou daar écht niet zonder kunnen! Je eierschotel ziet er super lekker uit, heb ik ook weleens gemaakt!

  1. Sabine Author says:

   Haha! Misschien dat ik het wel weer ga toevoegen, maar alleen in het weekend ofzo. Ik mis het nu namelijk helemaal niet.

 5. Nadia says:

  Ik vind het er weer erg lekker uitzien allemaal! Wat een leuk idee, die kipspiesjes van rozemarijn.

 6. Madelon says:

  Mmmm ziet er allemaal heerlijk uit!

 7. Linda says:

  Je lunch van donderdag ziet er heel lekker uit! Ben benieuwd naar de recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close