Wat stond er op tafel week 27 – 2013

Na het Wat stond er op tafel week 26 en het Foodie in Zweden artikel is het nu weer tijd voor een artikel bomvol gevarieerde foodfoto’s. Deze week was ik namelijk deels nog in Zweden, drie avonden thuis en vervolgens nog weer een paar dagen in Oostenrijk. Je kunt het rustig een veelbewogen week noemen met vooral veel lekker eten. Op het moment dat ik dit typ ben ik nog in Oostenrijk en vertrek ik zo voor een bergtocht om vervolgens aan het eind van de middag weer naar Nederland te vliegen, maar het Wat stond er op tafel artikel wil ik jullie deze week natuurlijk niet onthouden, dus bij deze: Wat stond er op tafel in week 27?

midsummerZondag
De laatste dag in Zweden, althans… wat betreft het avondeten. Zoals je vanochtend al hebt kunnen lezen vierden we Midsummer en daarbij gaat een Midsummerdiner gepaard die we zelf klaarmaakten. In buffetvorm werden diverse snacks en gerechten opgediend en zo zag mijn bordje eruit. Een minitaartje met gekarameliseerde ui, groentensalade met krokante ansjovis, verse Perch met groenten en een cracker met viseitjes, hardgekookt ei, ui en dille. Hierna volgde nog een klein stukje worst en lamsvlees van de barbecue.

Maandag
Maandag had ik niet zoveel trek na zóveel te hebben gegeten in Zweden en aangezien ik pas om 19.00 uur thuis was aten Tim en ik heel makkelijk pannenkoekjes uit de magnetron van Jan. Van alle kant-en-klaar pannenkoeken en poffertjes vind ik deze het allerlekkerst. Ik ben alleen vergeten ze op de foto te zetten, sorry!

kip met tzatzikisaladeDinsdag
Voor de eerste keer weer even zelf koken en ik maakte iets van Donna Hay. Pittige kip uit de oven met tzatziki salade en we aten er een vers olijvenbrood bij. Zo fijn om weer even in mijn eigen keukentje te staan! Daarnaast was het eten lekker licht, ook wel iets dat welkom is na dagen vol eten.

Shabu ShabuWoensdag
Deze week was ik maar twee hele dagen thuis en om wat quality time met Tim te kunnen hebben besloten we op het allerlaatste moment sushi te gaan eten. We hadden nog een Groupon liggen voor de nieuw geopende vestiging van Shabu Shabu hier in Apeldoorn en aangezien we allebei wel zin hadden in sushi besloten we dat woensdag maar te gaan eten! Overigens hadden we ook nog wat te vieren, vorige week donderdag waren Tim en ik zeven jaar samen! Net op die dag vertrok ik naar Zweden en hebben we elkaar amper gezien, even wat tijd voor ons samen dus deze week. Zoveel als het kon.

hotel sonnDonderdag
De eerste avond in Oostenrijk. De exacte gerechten die ik deze week heb gegeten in Oostenrijk zullen jullie volgende week voorbij zien komen, maar uiteraard laat ik je al wel wat zien. Op de bovenstaande foto zie je alvast het hoofdgerecht. Vrij simpel, maar wel lekker en vooral heel veel. Het was spaghetti met tomatensaus en kalkoenfilet, maar op zijn Italiaans klinkt het natuurlijk veel chiquer: Piccata Milanese di tacchino con spaghetti pomodori. 

hotel trofanaVrijdag
Een uitgebreid diner volgde afgelopen vrijdag in Oostenrijk. We aten in Hotel Trofana Royal, een wat luxere aangelegenheid dan de rest van de dagen. We kregen een geweldig zeven-gangen diner voorgeschoteld en op de foto hierboven zie je al een kleine sneak peek:  het dessert! Wat de ingrediënten precies waren durf ik je niet te zeggen, maar in het glaasje zat een heerlijk frisse sorbet en het puddinkje er naast had vaag iets weg van een zachte crème brûlée. Heerlijk was het.

laatste avondZaterdag
Gisteren was het tijd voor een echt Oostenrijks diner. Zwaar, grote porties maar wel erg lekker. Ik heb niet alles opgegeten omdat het simpelweg teveel was, maar ik kan me zeker voorstellen dat iedereen in de winter -of in de zomer na een fikse bergtocht- hier naar snakt. Op de foto zie je het menu van de avond, de foto’s van ieder gerecht zie je volgende week in Foodie in Tirol!

Komende week is weer even ‘normaal’. Normaal als in zoverre dat ik drie avonddiensten draai en ik wederom niet thuis eet, maar ik slaap in ieder geval elke nacht thuis en kan tijdens lunch vast het avondeten voor Tim voorbereiden. Leuk hoor, twee van die perstrips en ik vind het geweldig dat het allemaal zo kan, maar thuis zijn is toch altijd fijn. Nu is het de komende weken een kwestie van hard vooruit werken want over vier weken gaan we dan eindelijk op vakantie naar Spanje!

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Joyce says:

    Heerlijke foto’s weer!

  2. Monique says:

    Ziet er allemaal heerlijk uit :)

  3. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er weer lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close