Foodie in NYC – nov ’18

“Huh? Foodie in NYC?” Ja, lieve mensen… in november was ik in mijn uppie een lang weekend in mijn favoriete stad allertijden maar door alle feestdagengekte was het me nog niet eerder gelukt om dit eetoverzicht te delen. Gelukkig vergaan foto’s van eten niet en aangezien jullie zulke eetoverzichten altijd leuk vinden om te zien en ze gebruiken ter inspiratie voor jullie eigen reizen, besloot ik hem ruim 1,5 maand na dato toch nog online te zetten. Hope you like!

Deze trip naar New York was voor mij de vierde keer en deze keer verbleef ik niet in de buurt van Times Square maar boekte ik een hotel in de wijk SoHo. Deze wijk is niet alleen heel leuk om te winkelen maar zit ook ramvol toffe eettentjes. Hoewel ik normaal gesproken tijdens citytrips echt mijn best doe om tal van nieuwe hotspots te ontdekken, stond dat deze keer niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Dit overzicht is dan ook een mengelmoesje van voor mij nieuwe hotspots en oude bekenden. Desalniettemin heb ik waanzinnig lekker gegeten. Klaar voor?

Jack's Wife Freda

Jack's Wife Freda

Jack Wife’s Freda

Op donderdag einde van de ochtend landde ik in New York maar vanwege het tijdsverschil en de lange reis voelde het voor mij al een stukje later. In het vliegtuig kregen we prima te eten maar toch had ik trek. Aangezien ik nog niet kon inchecken besloot ik (door de sneeuw!) naar Jack Wife’s Freda te lopen, een van de tentjes op mijn lijstje. Het was stikdruk maar als je alleen bent kun je vaak overal wel terecht, bijvoorbeeld aan de bar. Ik bestelde gegrilde halloumi met tomaat, gepocheerde eitjes, boerenkoolpesto en zuurdesembrood. Erbij een lekkere cappuccino.

Insomnia Cookies

Insomnia Cookies

Op aanraden van de taxichauffeur haalde ik een koekje bij Insomnia Cookies. Lucky me, deze zaak zat namelijk tegenover mijn hotel. Ik koos voor een triple chunk chocolate cookies en wow, die was zo gigantisch groot. Maar belachelijk lekker. Heel chewy maar ook knapperig, harde stukjes chocolade afgewisseld met gesmolten… Bommetje hoor.

Shake Shack

Shake Shack

In de avond had ik een kaartje gekocht voor de Frozen musical op Broadway en na mijn late lunch en het gigantische koekje van die middag had ik niet bijzonder veel trek. Bovendien had ik ook niet eindeloos tijd om ergens te gaan zitten eten dus ik wipte bij Shake Shack naar binnen en nam daar een chicken burger met crinkle fries.

Katz's

Katz’s

Heel hoog op mijn lijstje stond Katz’s. Tim en ik wilden daar een paar jaar geleden al heen maar toen hadden we zo’n trek en stond er een gigantische rij, dat we besloten dat maar even over te slaan. Nu zat ik met mijn hotel letterlijk om de hoek en in plaats van er te lunchen besloot ik er gewoon te ontbijten. Mega veel voor ontbijt natuurlijk dus ik kreeg niet alles op én at pas weer 9 uur later die dag haha. Ik koos voor de klassieker: pastrami sandwich met mosterd. Hands down het allerlekkerste broodje warm vlees dat ik ooit heb gegeten, niet normaal goed. Zo’n sandwich is flink aan de prijs ($21) maar als je ziet hoeveel vlees erop zit snap ik dit ook helemaal. Absoluut de hype waard!

Ivan Ramen

Ivan Ramen

Zoals gezegd had ik na de pastrami sandwich bij Katz’s niet heel veel trek en daarom besloot ik voor een noedelsoepje te gaan ’s avonds. Lekker warm ook, gezien het koude weer in New York. Ik at deze bij Ivan Ramen, een heel leuk tentje in Soho. Als je er met meerdere mensen gaat eten is reserveren wel aan te raden.

The Butcher's Daughter

The Butcher’s Daughter

Toen Viv en ik in oktober 2017 in New York waren, was het er knetterwarm. We aten toen een açaibowl op het terras van The Butcher’s Daughter en aangezien dit tentje nog geen 15 minuten lopen was vanaf mijn hotel, besloot ik er nog eens te ontbijten. Hoewel het weer heel mooi was, was het wel wat frisjes en daarom ging ik voor avocado on toast met gepocheerde eitjes en Hollandaise. Erbij kreeg je aardappeltjes, maar die heb ik niet allemaal opgegeten.

Lombardi's

Lombardi Pizza

Tijdens onze allereerste keer New York hebben Tim en ik 45 minuten in de rij gestaan om pizza te kunnen eten bij Lombardi’s. Ik had zin om pizza te eten, liep langs Lombardi’s en dacht ach – laat ik hier even wat gaan eten. Omdat ik in mijn eentje was duurde het wachten deze keer een stuk minder lang. Na 10 minuten mocht ik aan tafel! De pizza’s hier zijn echt heel erg lekker.

Remedy Diner

Remedy Diner

Het allerlaatste ontbijtje in New York alweer voordat ik richting huis zou gaan. Ik stond zondagochtend redelijk bijtijds op en nam de metro naar Dumbo vanwaar ik over de Brooklyn Bridge terugliep naar het hotel. Een wandeling van zo’n 10km dus ik had best trek in een ontbijtje. Ik wilde in eerste instantie ergens anders ontbijten maar toen ik zag dat daar 5 groepjes mensen buiten stonden te wachten voordat ze naar binnen konden, besloot ik verder te lopen. Uiteindelijk belandde ik bij Remedy Diner waar ik pancakes bestelde met bacon en gepocheerde eitjes. Jumm, goede basis om op terug te vliegen naar Nederland!

En dat was ‘m! Niet zo uitgebreid als alle andere eetoverzichten uit New York maar als je alleen bent zien je dagen er toch iets anders uit. Bovendien ontbeet ik iedere dag zo rijkelijk dat ik gedurende de dag helemaal geen zin had om nog iets te eten. Weinig snacks in dit eetoverzicht, maar die at ik dan ook nauwelijks. Verder nam ik ook niet echt de tijd om ergens iets te drinken, ik haalde sneller ergens een flesje zodat ik verder kon wandelen. Ik wilde zoveel mogelijk van de stad zien en de stad ervaren als ‘local’, dus voor deze ene keer stond de reis eens niet alleen in het teken van food. Maar dat was helemaal ok, zoals je ziet heb ik alsnog ontzettend lekker gegeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close