Foodfoto’s einde jaar 2012

Bijna, bijna is het alweer oud & nieuws en gaan we 2013 in. Het is al een hele poos geleden dat ik een foodfoto artikel plaatste en dus vond ik het wel weer eens de hoogste tijd. Ik heb aardig wat foodfoto’s op mijn telefoon staan en de meeste heb ik in dit artikel geplaatst. Bereid je voor op een fotorijk artikel dus! Wellicht leuk ter inspiratie?

andijvie

Het is winter en dat betekent tijd voor stamppot! Andijviestamppot is toch wel een van mijn favorieten. Lekker met een rauw uitje er door en een gehaktbal. Rookworst is me echt te vet namelijk.appeltjes

Healthy snack: aardappeltjes met kaneel.

bakvormen

Even wat nieuwe bakvormen ingeslagen bij Action, het kost daar nauwelijks iets. Een bakblik voor zes cupcakes, een taartvorm die ik superhandig vindt voor quiches en een brownie bakblik. Natuurlijk ook erg handig voor andere baksels.

banaan

Healthy ontbijtje: magere yoghurt met volkoren cornflakes en banaan. De cornflakes vond ik niet zo’n succes, banaan is altijd lekker door de yoghurt.

basilicum

Tijd voor een nieuw basilicumplantje, gekocht op de markt! Jeetje wat een grote bladeren.

bloemkoolschotel

Tim is helemaal niet zo’n fan van bloemkool, maar deze bloemkoolschotel vond hij zó lekker! De volgende keer dat ik het maak zal ik er een recept voor schrijven. Lekker met gebakken krieltjes overigens.

bolognesesaus

Hmm, pasta. I love it! Even een stuk gezonder gemaakt met deze saus: boordevol groenten.

broodpudding

Witte chocolade broodpudding met roodfruit saus. Ik maakte hem op Eerste Kerstdag als dessert, viel zeker in de smaak. Eén zo’n cakeje is precies genoeg voor één persoon.

caprese

Een andere favoriet voor een healthy snack: caprese salade met pesto, verse peper en verse basilicum. Moet wel eerlijk zeggen dat ik de mozzarella bolletjes niet zo’n succes vind. Ik snijd liever een hele bol in stukjes.

ceasar salad

Ceasar Salad, perfect als avondeten als je hem goed vult en er per persoon een hele kipfilet bij grilt.

chaitealatte

Ik moest een tijdje geleden overstappen op Utrecht en daar hebben ze twee Starbucks vestigingen. Het was een koude dag en daarom besloot ik maar eens de Chai Tea Latte te proberen waar iedereen zijn lyrisch over is. Lekker hoor! Ik zal hem binnenkort eens zelf proberen te maken.

champignonquiche

Hmm, champignon-tijmquiche blijft een favoriet van mij. Hier met extra kaas en twee plakjes parmaham die ik nog op moest maken. Hulde voor mijn nieuwe oven die quiche eindelijk goed gaar kan krijgen!

cinnabuns

De cinnabuns die ik maakte gaf ik mee aan Tim voor zijn collega’s op het werk. Iedereen heeft er twee gehad en het bakblik kwam aan het eind van de dag weer leeg naar huis. Geslaagd dus.

clubsandwich

Zo heel af en toe nemen we een clubsandwich als avondeten. Wel uitgebreid natuurlijk met toast, kipfilet, sausjes, sla, ontbijtspek, augurken, tomaat en alles wat we maar lekker vinden. Flink vullend in ieder geval.

cordonbleu

Kapucijnerschotel met een gemengde salade en een kip cordon bleu. Ik ben gek op cordon bleu, maar erg gezond is het helaas niet.

couscous

Hmm couscous! De eerste keer dat ik het maakte vond ik het niet zo geweldig, deze variant was heerlijk! Couscous geweld in kippenbouillon en verder gemixt met gebakken paprika, doperwtjes, uitje en feta kaas. Ik serveerde het met een gegrilde kipfilet, gewikkeld in ham. Jum!

crackerphiladelphia

Klein ontbijtje voor de niet zo grote trek: een volkoren cracker met Philadelphia light en een kop thee.

crackersei

Iets grote trek bij het ontbijt: twee volkoren crackers met schouderham, gekookt ei, Yofresh en verse peper. Samen met een schaaltje vruchtenyoghurt. Als ik late dienst heb of vrij ben doe ik altijd iets meer moeite voor mijn ontbijt.

cruseli

Oh jum! Cruesli Chocolade Brownie of Oma’s Appeltaart! Ik ben zo benieuwd hoe deze smaken. Heeft iemand die van jullie als eens gehad?

danarolles

Lekker een luie zondag ontbijt: danarolles met ham en kaas. Ik ben hier thuis echt mee opgegroeid, bijna iedere zondag aten we dit. Heerlijk! Helaas werk ik heel vaak vroeg op zondag en hebben we er tegenwoordig nauwelijks tijd voor.

dillesaus

Bij de vis hoort een lekker sausje, ik maakte zelf een dillesaus: Yofresh met een beetje magere yoghurt, mosterd en een hoop dille.

donuts

Weight Watchers start begin 2013 met haar Nieuwe stijl en om dit in te luiden kregen we een wel heel confronterend perspakket thuisgestuurd: minidonuts! Ik gaf ze mee aan Tim voor zijn collega’s, ben niet voor niets aan het Weight Watchen haha.

foe yong hai

Jam, Foe Yong Hai! Met Babi Pangang saus, want dat vind ik het lekkerst haha.

gevuldepaprika

Heerlijk gepaneerd visje met een gevulde puntpaprika. Wel met een beetje knoflooksaus, dat vind ik eigenlijk overal lekker bij.

gingerbreadcookies

Voor het eerste Gingerbreadcookies gemaakt! Ik had de ingrediënten voor het goede glazuur niet in huis dus ze zijn helaas niet zo mooi versierd, maar ze waren wel lekker!

hutspot

Eén van mijn favoriete stamppotten voor de winter is denk ik hutspot. Eigenlijk horen er spekjes door maar die heb ik deze keer weggelaten. Gegeten met een pittig gekruid gegrilde kipfilet.jamiemagazine

Ik heb mijn Risotto Funghi recept ingestuurd voor een wedstrijd van Jamies Magazine! Je kunt er een reis mee naar Sicilië winnen (en nog veel meer andere prijzen). Een dezer dagen kan ik in het magazine zien of ik iets heb gewonnen. Spannend!

kippeling

Hmm guilty pleasure meegenomen van de markt: Kippeling en kipfilet in een zoetzuur pepersausje. Lekker!

kipsate

Gegrilde aardappeltjes met kleverige kipsaté en een lekker sausje. Binnenkort maar weer eens maken, het was een groot succes hier in huis.

kipstoof

Net zoals de kipstoof in kasteelbier. Erg lekker.

kraft

Getest, de Mac and Cheese van Kraft. Het zag er niet eens zo chemisch uit. Natuurlijk voor de foto (en de smaak!) wel een beetje gepimpt met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

krieltjesprei

Simpel avondeten: gebakken krieltjes met geroosterde prei (geen succes in de oude oven…) en een gegrilde kipfilet. Niets bijzonders, maar wel vullend en gezond.

kruidnotencake

Chocoladekruidnoten cake gemaakt voor Sinterklaas. Toch een stuk leuker dan gewoon een bakje kruidnootjes.

lidlpakket

Dieetgoeroe Sonja Bakker heeft speciaal voor Lidl een nieuw boek geschreven “Bereik je ideale gewicht” voor het hele gezin. Ondanks dat ik helemaaaal geen fan ben van Sonja Bakker, was het perspakket jummie! Een flinke doos vol met gezonde producten en het nieuwe boek. Bedankt Lidl!

maiskolf

Voor het eerst een hele maïskolf klaargemaakt en gegeten, lekker! Met gepimpte aardappelpuree en een stukje mager varkensvlees. Inmiddels heb ik de maïskolf nogmaals klaargemaakt en smaakte hij nog lekkerder. 15 minuten laten koken in zout water en vervolgens nog even aanbakken in flink wat boter en kruiden met extra zout. Heerlijk!

nasi prep

Gebakken rijst voorbereiden: omeletje in stukken snijden en bosui in ringetjes. Lekker, maar erg lastig om tussentijds niet de helft al van op te snoepen als het zo voor je ligt.

omelet

Tijd om wat meer aandacht te besteden aan de lunch en daarom bakte ik een omelet van één ei en twee eiwitten en bakte ik er een groentenmix van champignons, ui en courgette bij. pastamix

Pastamixje van tortellini en ravioli met een champignon roomsaus. Het recept hiervoor hebben jullie al eerder voorbij zien komen.

pistoletaardbeien

Lekker ontbijtje: volkoren pistolet met Philadelphia Light en Alpro Mild & Creamy Vanille met verse aardbeien. Die laatste zijn in de zomer toch echt wel een stuk lekkerder.

powerontbijt

Oef, een korte nacht en dan toch om 07.00 uur weer op het werk moeten staan. Powerontbijt: koffie (ugh), vers geperste jus en een glas water.

risotto maken

Risotto in de maak! Jammer dat het altijd zo lang duurt, maar het resultaat is wel altijd geweldig. Heerlijk!

risotto

Jamm, ik kan dit iedere week wel eten. Er zijn ook zoveel variaties op te verzinnen!

scrambled egg

Weer een lekker ontbijtje: Toast met schouderham een en scrambled egg met versie bieslook en peper. Ik at een Activia verwenmomentje (geloof ik?) erbij, maar dat vond ik niet zo bijzonder.soep burger

Hmm tomatensoep met zelfgemaakte burger. Beetje jammer dat de burger wel heel erg gekrompen was, haha!spaghetti kip

Spaghetti gemaakt met tomatensaus en een gevulde kipfilet. Super makkelijk, maar het ziet er toch wat gezelliger uit. Ik heb de kipfilet overigens gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum. sushi

Vrienden te eten en dan moet ik altijd wat meer moeite doen voor het avondeten dan doordeweeks vind ik zelf. Ik maakte een grote plank met sushi (en probeerde voor het eerste binnenstebuiten te rollen!) en serveerde er verschillende andere gerechtjes bij. Gelukkig viel het in de smaak.taco's

Hmmm taco’s, hier kan ik ook echt geen genoeg van krijgen. Wel moet er altijd een frisse salade bij.

tacohotpot

Maar een Taco Hotpot gaat er hier ook altijd wel in, Tim is er groot fan van. Super leuk ook om in een grote pan in het midden van de tafel te serveren en gewoon uit de pan te eten.

tagliatelle

Tagliatelle met garnalen en cherrytomaatjes. Getopt met een bergje rucola voor de smaak. Jam!

tapas

Zuslief kwam op visite en dan moet er wel voldoende eten in huis zijn. Ik besloot om ’s middags gewoon wat hapjes op tafel te zetten. Het ziet er zo gezellig uit in die Spaanse schaaltjes. tosti

Jam, tosti op zijn tijd is echt lekker. Deze maakte ik onder de grill, maar uit de pan vind ik hem stiekem nog het lekkerst. Iets wat ik uit huis heb meegekregen.

zalm

Aaah, we eten helemaal niet vaak gebakken zalm, maar als ik het dan eet ben ik heel gelukkig. Deze was van Lidl en kwam uit de diepvries, helaas niet zo’n succes. De volgende keer haal ik echt mijn vis bij de visboer. Dan maar iets meer geld neerleggen.

zalmtoast

zalmtoastkaas

Twee variaties op zalmtoast: de eerste even kort onder de grill, de tweede met kaas bestrooid en in de oven gelegd. De tweede was toch een stuk lekkerder!

zuurkooltaartEn tot slot nog een heerlijk recept dat ik tegenkwam in Light Koken: zuurkooltaart! Tim lust geen zuurkool dus ik maak het nooit, maar dit recept staat toch echt nog op mijn to make lijstje. Maar een keertje doen als ik alleen moet eten.

Dat was em! Flink wat foto’s zoals je ziet, maar het is dan ook een verzameling van drie maanden. Goed voornemen voor 2013: regelmatiger een foodfoto’s artikel maken.

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Erg leuk om te zien, er zitten hele lekkere dingen tussen! Ik verbaas me er altijd over dat ze tussen de gezonde muesli dan chocolade gooien, dan is het ook echt nog gezond… ahum, not, haha.

  2. Brenda (Kookt!) says:

    Ziet er goed uit! Ben benieuwd naar de bloemkoolschotel :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close