Dr. Oetker Speculaas – Vanille kwarktaart

Nederlands misschien wel best bekende bakmix fabrikant Dr. Oetker kwam afgelopen zomer al met een nieuwe special edition smaak kwarktaart Citroen. Nu is zo’n frisse smaak wellicht niet hetgeen waar je naar op zoek bent in de winter en daar was Dr. Oetker het helemaal mee eens. Vandaar dat het merk speciaal voor de winter met een nieuwe smaak komt: Speculaas – Vanille kwarktaart. Wij testten hem voor je uit.

Dr. Oetker Speculaas - Vanille kwarktaart

Zoals in elke kwarktaart mix van Dr. Oetker zit ook in deze bakmix een mix voor de taartbodem, een mix voor de vulling en een papier om over de bakvorm heen te leggen zodat je de taart makkelijk aan kunt snijden en kunt verdelen.

Een kwarktaart maken aan de hand van één van de bakmixen van Dr. Oetker is denk ik wel het makkelijkste dat er is. Je begint met het maken van de bodem. Als eerst bekleed je de springvorm met het papiertje dat je in de doos vindt. Vervolgens smelt je roomboter en meng je dit met de kruimelmix voor de bodem. Dit stort je uiteraard in de springvorm en druk je goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem minimaal 10 minuten in de koelkast. In de tussentijd kun je mooi de vulling maken.

Dr. Oetker Speculaas - Vanille kwarktaart

De vulling maken is wederom erg makkelijk: je mixt water, kwark en de taartvulling mix tot het een lobbig mengsel vormt. Dit stort je op de bodem en vervolgens laat je de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast. That’s it! Een kind kan de was doen.

Dr. Oetker Speculaas - Vanille kwarktaart

Maar het belangrijkste: hoe is de smaak. Sja… de bodem is verrukkelijk, mits je van speculaas houdt natuurlijk. De taartvulling vind ik eerlijk gezegd niet zo spannend. Eigenlijk is het gewoon vanillekwark. Lekker, fris en daarnaast heeft de taart een echt winterse smaak, maar het heeft zeker nog iets extra’s nodig. Wat verkruimelde speculaas als topping over de taart doet wonderen, zowel voor het uiterlijk als voor de smaak.

Dr. Oetker Speculaas - Vanille kwarktaart

Leuk dat Dr. Oetker voor de winter met deze special edition smaak op de markt komt, maar ik word er niet súper enthousiast van. Leuk om geproefd te hebben, en een stukje taart als toetje is natuurlijk nooit verkeerd, maar ik zal hem zelf niet zo snel weer uit de schappen trekken.

De Dr. Oetker Speculaas – Vanille kwarktaart is nog tot en met eind april 2013 verkrijgbaar voor € 2,98.

Join the Conversation

 1. Ingeborg says:

  Oeh ziet er super lekker uit!

 2. Leila in Wonderland says:

  Jummie! Lijkt me heerlijk!

 3. Leek me heel lekker, nu wat minder enthousiast. Vind het misschien ook wat prijzig, dan maak ik wel good old brownies… :)

  1. Carla says:

   1,79 bij Xenos, kwark 1,39, slagroom 1,19 en pakje speculaas 49 cent…4,89 eurocenten voor 12 stukken taart..prijzig ???

 4. Deze moet ik een keer uitproberen!

 5. Armande says:

  Dat is wel een goeie tip. Afgelopen weekend heb ik voor de allereerste keer een dr. oetker taart gemaakt, dat was ook heel makkelijk. Ik wist niet dat er zo’n bakvormpje bij zat dus ik had alle keukenkastjes voor nop nagezocht… Had ik de verpakking eerst maar eens opengemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close