Wat stond er op tafel week 49

De eerste week van december stond zoals ik had verwacht direct al in het teken van de Feestdagen. Sinterklaas werd bij ons gevierd met een gourmet en verder was ik bezig met het testen van diverse Kerstgerechten. Een maand die voornamelijk in het teken staat van eten, gezelligheid en cadeaus want tijdens de bedrijven door zijn we druk bezig met het inslaan van de Kerstcadeautjes. Daarnaast gewoon lekker aan het werk en flink vooruit werken voor de blog, de dag na Kerst vertrek ik namelijk voor een paar daagjes naar Antwerpen en het is de bedoeling om tijdens de Kerstvakantie zo min mogelijk te hoeven werken. Maar first things first: Wat stond er op tafel in week 49?

Gekruid kipfiletbroodje van La PlaceZondag
Het was alweer lang geleden dat ik het Gekruide Kipfiletbroodje van La Place maakte en ach, op zondag mag het eten best wel eenvoudig zijn dus besloten we de broodjes vorige week weer eens te eten. Ze waren weer heerlijk. Zo ideaal dat je eigenlijk heel eenvoudig een lekker vullend maaltje op tafel kunt toveren! Deze broodjes zijn overigens ook niet echt ongezond. Het meest ‘ongezonde’ is de saus, deze maak ik altijd met Yofresh en demi-crème fraîche.

Groupon's 4-gangen kerstdinerMaandag
Ik moest nog één gerecht van het Groupons 4-gangen kerstdiner testen afgelopen week en aangezien ik niet al te lang met de review kon wachten, besloot ik dit maar op maandag te doen. We aten de runderstoof en zelf maakte ik daar aardappelpuree bij. Verder serveerde ik er heel eenvoudig sperzieboontjes met nootmuskaat en mosterd bij. Ik vond het een erg lekker maaltje!

Quinoa fried riceDinsdag
Ik wilde graag Kip Tikka Masala maken afgelopen dinsdag maar toen ik thuis kwam om 16.00 uur bedacht ik me dat ik een slowcookerrecept had uitgekozen. Hmm… ik wilde toch wel heel graag de slowcooker hiervoor gebruiken en dus besloot ik iets anders te maken. Uiteindelijk werd het Fried Rice maar dan met quinoa in plaats van rijst. Ooh, zo lekker! Enorm vullend en een stuk gezonder dan wanneer je rijst gebruikt maar zeker niet minder lekker. Het recept deel ik over een paar weken – Kerst gaat voor! -, maar zeker een aanrader in ieder geval.

tortellini uit de ovenWoensdag
Woensdag ging de Kip Tikka Masala ook niet door omdat ik niet genoeg kip meer had en donderdag pas boodschappen ging doen. Weer iets anders dan maar en het werd Tortellini uit de oven. Het recept dat ik gebruikte komt van de Weight Watchers website maar ik heb hem voor jullie op video opgenomen. Een vrij eenvoudig gerecht en ook snel te maken dus wat mij betreft ideaal voor een doordeweekse dag.

gourmettenDonderdag
Hoewel wij Sinterklaas niet vieren met cadeaus -wij doen dit altijd met Kerst- gourmetten we wel altijd gezellig met de schoonfamilie. Eigenlijk is dat traditie, met zijn allen gezellig om de tafel op 5 december. Daar maak je mij ook veel blijer mee dan met Sinterklaascadeaus! Het was allemaal erg lekker. Diverse soorten groenten, vlees en vis en heerlijke salades.

PizzaVrijdag
Pizzaaaaaa!

RosbiefZaterdag
Afgelopen week kreeg ik een enorm pakket thuisgestuurd met daarin een waanzinnig vier-gangen Kerstdiner. Dat moest uiteraard getest worden! Het voorgerecht bestond uit coquilles in de schelp met romige champignonsaus en kaas, het hoofdgerecht zie je hierboven: rosbief met diverse wintergroenten en aardappeltjes, als bijgerecht werd hier schorseneer met kaassaus bij geserveerd en het dessert bestond tot slot uit amandelcakejes met amarenekers, salted caramel amandelen en maple fudge. Waanzinnig lekker was het.

De komende week ziet er vooralsnog vrij normaal uit, al weet je het deze weken maar nooit. Ik heb een  flinke to-do lijst voor de blog en werk vier dagen in het hotel in verband met het Dickens festival dat aankomend weekend plaatsvindt in Deventer. Een enorm gezellig weekend -al wordt het mijn eerste keer- aangezien het hotel bómvol is en het voltallige personeel aanwezig zal zijn. Leuk! Ondertussen ben ik wel stiekem aan het aftellen naar de vakantie.

Fijne zondagavond iedereen!

Join the Conversation

  1. Ik vind dit altijd zulke leuke posts! De rosbief ziet er heerlijk uit en de rest van de gangen klinken ook niet verkeerd.. Wat een naar werk doe jij zeg ;)

  2. Sabrina says:

    Ziet er lekker uit! Fijne week!

  3. Kelly says:

    Wat een heerlijke gerechten hmm!

  4. MySimplySpecial says:

    Gourmetten blijft leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close