Sab’s Eetoverzicht week 19/2017

Mijn eerste echte officiële werkweek zit er weer op en het was direct een drukke en rommelige week, iedere dag stond er wel iets op de planning. Wat zoal vertel ik je morgen in de Week van OMF maar alles had ook zo z’n weerslag op het eten. Gelukkig is het ons wel gelukt om gevarieerd te eten, maar er stonden regelmatig (zeer) makkelijke maaltijden op de planning. Ik denk dat dit ook het kenmerkende woord is voor dit Sab’s Eetoverzicht: gemak.

snackdiner

Zondag

Vorige week zondag was Lepeltje Lepeltje nog in Apeldoorn en in de middag ging ik hierheen met vriendinnetje Nanda. ’s Avonds had ik dus geen reuze honger meer en zat koken er niet meer in. We toverden een snackdiner op tafel met wat snackjes die ik nog had van mijn verjaardag en lekkere quesadilla’s.

caesar salad

Maandag

Voor het eerst sinds lange tijd stond ik maandag weer de héle dag in de keuken om video’s op te nemen. Ik was dus behoorlijk gesloopt aan het einde van de dag maar toch dook ik nog een keer de keuken in voor een lekkere maaltijd. Het werd een uitgebreide Caprese salade met balsamicokip, heel erg lekker. Het recept komt online binnenkort.

BLT wraps

Dinsdag

Ik vind wraps als avondeten er altijd zo kaal uitzien terwijl het wel erg lekker is. Dinsdag zette ik BLT wraps op tafel met kipfilet. Dus wraps met een beetje mayonaise, sla, tomaat, knapperige bacon en kipfilet. De BLT combi is een van mijn favorieten. Zo goed!

omelet

Woensdag

YES, tattoodag! Na Tim zijn werk hadden we om 18u een afspraak in de tattooshop, beide voor nieuwe inkt. Uiteindelijk waren we later thuis dan verwacht dus werd de maaltijd heel simpel. Ik flanste snel een omelet in elkaar met prei, champignons, rode ui en een beetje mozzarella. Prima voor een keertje.

Donderdag

Omg als ik het eten van donderdag terug zie heb ik er direct weer zin in. Het was een probeersel maar zó lekker. Ik maakte een soort van Mexicaanse ovenschotel op basis van zoete aardappel, woaaah. We waren het er beide over eens dat we nog wel een schaal hadden willen eten. Gelukkig heb ik foto’s gemaakt voor OMF dus het recept deel ik binnenkort.

surinaamse bami

Vrijdag

Vrijdagavond had ik rond etenstijd een boeking bij IKEA in Delft en dus kwam ik niet aan fatsoenlijk avondeten toe. Ik at wat krentenbollen in de auto en besloot ter compensatie ’s middags warm te lunchen. Op het winkelplein om de hoek stond SuriFoods met hun eetkarretje en daar haalde ik een bakje Surinaamse bami met kippendijen. Zalig, wil ik ook iedere week wel eten.

poffertjes

Zaterdag

Het weekend stond qua eten nog helemaal open zoals gewoonlijk. Ik had ’s middags een babyshower van vriendinnetje Kevser en Tim gaf ’s ochtends aan zin te hebben in kant en klare poffertjes (hoe specifiek haha). Ah well, het kwam mij wel goed uit en stiekem zijn die poffertjes best een guilty pleasure. Dat was dus ons maaltje gisteren.

En toen was de week weer voorbij! Ik heb nog geen eetplanning voor de rest van de week of voor vanavond dus alles staat nog open. Wel heb ik zin in Aziatisch eten merk ik. Ik zou wel Rendang lusten maar ga zeker ook noedelsoep en een poké bowl maken deze week. Hopelijk slingeren we de barbecue ook nog even aan deze week, zou lekker zijn.

Fijne zondag! X

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Die poffertjes zijn best lekker af en toe! :-)

 2. Dorando Karsowidjojo says:

  Hoi Sabine,

  Toevallig zijn wij terecht gekomen op jouw blog. Na het een en ander gelezen te hebben zijn we erachter gekomen dat jij een klant van ons bent!! Het doet ons goed dat jij als liefhebber van lekker eten zo enthousiast en positief bent over Surifoods.

  Mocht je een keer tijd hebben om langs te komen dan ligt er een portie bami/nasi/roti voor je klaar. Dit als dank voor jouw positieve reacties!

  Groetjes,
  De leuke jongens van Surifoods
  Dorando & Sly

  1. Sabine Author says:

   Ha Dorando en Sly, groot fan van SuriFoods hier – wat leuk dat jullie Ohmyfoodness hebben gevonden! Ik kom gauw weer een keertje langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close