Wat stond er op tafel week 7 – 2013

Week 7 alweer, wat gaat de tijd snel! Deze week vlogen we weer de hele wereld over wat het eten betreft en hadden vriendlief en ik een Valentijnsetentje samen. Zoals altijd gingen we in het weekend weer voor gemak. Niet alles liep deze week helemaal als gepland maar we hebben wel lekker en gevarieerd gegeten. Tijd voor weer een nieuwe Wat stond er op tafel, week 7.

Kippenbouten met roseval aardappeltjes en slaZondag
Zondag was easy peasy dag. We hadden al in lange tijd geen kippenbouten gehad, dat geknaag is best lekker zo af en toe en dus stond dat op het menu. Foodie als ik ben wilde ik er wel iets ‘anders’ mee doen en dus heb ik een onwijs lekkere barbecuemarinade gemaakt. Het recept hiervoor krijgen jullie van de week, zeker een aanrader. Bij de kippenbouten serveerde ik geroosterde roseval aardappeltjes en een simpele salade.

Chinees etenMaandag
Maandag stond de test van de Remia saus voor ovenschotel op de planning. Jullie hebben afgelopen vrijdag al uitgebreid over dit fiasco kunnen lezen en in plaats van een heerlijke ovenschotel moest er dus gauw iets anders op tafel komen te staan. Aangezien het tijd was voor boodschappen had ik ook niet veel meer in huis, dus op zulke momenten ben ik erg blij met een snackbar en afhaal Chinees aan de overkant van de weg. We zijn dus even naar de Chinees gelopen en hadden nasi met Tja Siu, Kip Kerrie, Foe Yong Hai en natuurlijk kroepoek. 

mexicaanse tomatensoepDinsdag
Ik heb al even het Jamie in 15 minuten kookboek in huis maar had er tot op heden nog niet uit gekookt. De hoogste tijd dus, ik ging voor zijn Mexicaanse tomatensoep (die overigens echt niet in 15 minuten te maken is) en maakte er kip quesadilla’s bij. Beide recepten zal ik komende week publiceren.

babi ketjapWoensdag
Eigenlijk stond deze Babi Ketjap voor dinsdag op de planning, maar dan zouden we twee dagen achter elkaar Oosters eten en dat zag ik niet zo zitten. Vandaar dat ie verschoven is naar woensdag. Dit is zonder twijfel het lekkerste gerecht dat ik de laatste tijd heb gegeten en zal het recept dan ook snel met jullie delen. Bij de Babi Ketjap serveerde ik Basmati rijst en Sajoer boontjes. Helaas hield ik niets over, anders had ik het wel geweten voor de lunch de volgende dag.. Heerlijk!

vijf-gangen verrassingsmenu RontgenDonderdag
Eigenlijk stond er voor vanavond Koreaanse noodlesoep op het programma, maar aangezien het Valentijnsdag was en Tim en ik elkaar amper zouden zien dit weekend hebben we toch maar besloten om uit eten te gaan. Na veel wikken en wegen hebben we uiteindelijk besloten om bij een eetcafé hier in Apeldoorn te gaan eten. Eén van de voornaamste redenen dat ik hier graag wilde eten is het feit dat ze een verrassingsmenu hanteren. Je kunt kiezen voor 3-gangen (€ 20,00) of 5-gangen (€ 30,00). We gingen allebei voor het 5-gangen menu en de volgende gerechten werden geserveerd:

 1. Trio van Spinata Romana, Serranoham en Chorizo met olijventapenade
 2. Champignonroomsoep
 3. Rode poon met een salsa van tomaat
 4. Diamanthaas in een jus met o.a. aubergine en courgette. Er werd een salade en patatjes bij geserveerd.
 5. Trio van Mango parfait met roodfruit coulis, pure chocolademousse en bloedsinaasappel sorbet.

Héérlijk was het. Het was niet de eerste keer dat we bij Eetcafe Röntgen aten, maar dit is zeker de lekkerste keer.

tomaten-kaascasseroleVrijdag
Vanwege mijn grote voorliefde voor pasta, wil ik toch eigenlijk wel proberen om dit iedere week een keer te eten. Na het fiasco van afgelopen maandag had ik mijn bord pasta gemist en dus besloot ik om dit vandaag te maken. Ik schreef al eerder dat de februari Allerhande zo onwijs veel lekkere recepten bevat en dit recept komt hier ook uit. De reden waarom ik deze Tomaten-kaascasserole wilde proberen was het feit dat de basis van de pasta saus bestond uit tomatencrème soep. Dat moest ik natuurlijk even proberen. Heerlijk was het (en enorm veel, kan er rustig nog twee keer van eten) en gevuld met veel groenten. Het recept volgt binnenkort.

patat en spareribsZaterdag
Zaterdag, de eerste dag van het weekend en dus cheat dag voor ons. Tim riep vorige week al dat hij graag weer een keer spareribs wilde meenemen van de markt en dus hebben we dat gedaan. Ik marineerde de spareribs in een barbecuemarinade en we maakten er zelf patatjes bij. Lekker simpel en echt zaterdag-/mannenvoer.

Wat er de komende week op de planning staat is nog min of meer onbekend. Ik doe op woensdag boodschappen, dus enkel morgen en dinsdag zijn al bekend. Mijn want-to-make lijstje is in ieder geval enorm, zonder ideeën zal ik dus niet komen te zitten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Maartje says:

  Die babi ketjap ziet er heerlijk uit! Ik maak het altijd met een pakje van conimex, maar vind de smaak een beetje vlak, dus ben erg benieuwd naar dat recept!

  1. Sabine says:

   Als je deze eenmaal hebt gemaakt wil je niets anders meer!

 2. Sharon says:

  Wat een heerlijke dingen heb je weer gegeten zeg! Ziet er allemaal goed uit :) Vooral de spareribs hmmmmmm, nu zin in!!

 3. Charlotte says:

  Hmm lekker allemaal!
  Die soep lijkt me heerlijk.

 4. Hester says:

  Ik ben heel benieuwd naar de Babi Ketjap! De rest ziet er ook enorm lekker uit, chinees en spareribs is altijd goed haha. Zo’n verrassingsmenu lijkt me ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close