Wat stond er op tafel week 4

Sorry, misschien dat de edities van Wat stond er op tafel deze maand een beetje saai zijn, ze bestaan voor 90% alleen maar uit gezond eten. Wel sta ik er van te kijken dat ik tot nu toe niet één dag hetzelfde heb gegeten. Ik was er in het begin van de maand een beetje bang voor dat mijn inspiratie op een gegeven moment zou opraken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet de drang heb gehad om met koolhydraten te gaan koken of om terug te grijpen op een voor mij bekend recept. Ook de afgelopen week aten we weer lekker gevarieerd en bestond het voor mij ook uit comfortfood. Snackdinertjes, slowcooker-gerechten en cheaten op zaterdag. Perfect voor dit koude weer!

Zondag

Italiaanse mosselen

Omdat ik recentelijk heb besloten dat zondag onze ‘visdag’ is, haalden we zaterdagochtend iets bij de visboer. Het kwam eigenlijk uit de lucht vallen, maar ineens had ik zin in mosselen. Omdat ik ze wel wat meer ‘body’ wilde geven (normaal eten we er stokbrood of frietjes bij!) besloot ik iets meer uit te pakken met de mosselen zelf. Ik maakte ze klaar op Italiaanse wijze, met onder andere tomatensaus en chorizo. Wow, zo lekker! En we mistten de friet of het brood totaal niet. Ik ga het recept binnenkort nog met jullie delen.

Maandag

Paleo kipnuggets met gevulde avocado's

Ik moest op maandag de donderdagvideo nog opnemen en ik had besloten daar kipnuggets voor te maken. Omdat ik het niet zag zitten om voor mezelf als lunch alle kipnuggets op te eten, besloot ik deze gewoon door te schuiven naar het avondeten. Uiteindelijk aten we dus ’s avonds gezonde kipnuggets met gevulde avocado. Ik had de avocado’s gevuld met een soort uitgepakte guacamole. Avocado, sjalot en tomaat in stukjes, beetje ham erbij, peper en zout en wat citroensap. Leuk om een salade op deze manier te serveren en het was hartstikke lekker. Ga ik vaker doen!

Dinsdag

Enchiladapotje

Dinsdag stond de slowcooker de hele dag aan. Heerlijk is dat hoor, ’s ochtends besteed je even een beetje aandacht aan het eten en de rest van de dag heb je er geen omkijken naar. Omdat tijdens de Paleo-challenge in augustus dit Enchilada-potje zo in de smaak viel, besloot ik die deze week weer eens te maken. Het allerliefst zou ik er tortillachips bij serveren, maar door er gewoon knapperige ijsbergsla bij te doen zit je qua texturen ook prima. Ik verdeelde er trouwens (wederom) avocado overheen. Ik hou van avocado!

Woensdag

Frittata

Ik kocht vorige week bij Hanos een set koekenpannen die ook de oven in konden. Fijn, zulke pannen heb ik namelijk nog niet eerder gehad. De hoogste tijd om ze dus eens aan een grondige test te onderwerpen en ik deed dit door een frittata te maken. Ik maakte een kleine voor ons samen met onder andere spekjes, ui en champignons. De koekenpannen zijn in ieder geval goedgekeurd, de frittata was ook erg lekker. Voor de dosis groente maakte ik er een snelle salade bij van gemengde sla met tomaat, komkommer en biologische sladressing.

Donderdag

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Man wat was het koud afgelopen week en daarom vond ik het wel weer tijd voor een stamppotje. Ik wilde al langere tijd proberen om boerenkool te mixen met zoete aardappel en dit leek de uitgelezen kans daarvoor. Wat een hit! Hoewel Tim het niet zo lekker vond als de échte boerenkoolstamppot, eet ik deze gezondere variant minstens net zo lief. We aten er trouwens braadworstjes bij, heerlijk. Recept volgt!

Vrijdag

restaurant Orange

Vrijdag was een goede dag! Ik heb fijn zakelijk nieuws gekregen, mijn mailbox liep vol met leuke mails en ik ga aan de slag met een nieuw, superspannend project dat ik nog heel even voor mezelf houd. Kortom: we hadden wat te vieren en dus nam ik Tim mee uit eten. Zin om helemaal naar de stad te fietsen hadden we niet, maar aangezien restaurant Orange (ja, daar waar ik vorige week met mijn ouders ook al was) om de hoek zit besloten we daar heen te gaan. Tim was er nog nooit geweest maar was er wel nieuwsgierig naar en ik vond het wel prima om er nog eens te eten. Ik maakte alleen een foto van mijn bordje voorgerechten, maar we hebben natuurlijk heel wat meer gegeten!

Zaterdag

geitenkaasburger

Het was de bedoeling dat we zaterdag zouden eten wat er voor vrijdag op de planning stond, maar ook dat liep even iets anders dan gedacht. Vrijdag ontving ik aan het einde van de middag een mail dat er een (extra) deadline op mij wachtte na het weekend en dit betekende: aan de slag. Niet helemaal (lees: helemaal niet) volgens Paleo maar gisteren aten we waanzinnig lekkere rund/chorizoburgers met rode uienchutney en geitenkaas. Belachelijk lekker en dus volgt het recept snel!

Goed, dat gerecht dat eigenlijk bedoeld was voor afgelopen vrijdag heb ik vanuit de slowcooker linea recta de vriezer in gemikt dus dat staat aankomende week sowieso nog op tafel. Verder eten we vanavond kabeljauw met mosterd-dillesaus en gegrilde groene aspergetips, want ik heb zondag immers uitgeroepen tot visdag. Voor de rest ben ik nog een beetje blanco als ik heel eerlijk moet zijn. Ik ga met later vandaag nog wel bezighouden met de eetplanning voor aankomende week.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Rebecca says:

  Ik heb nu twee koekenpannen die in de oven kunnen. Zo handig! Het bevalt hier ook heel goed. Die burgers zien er heerlijk uit trouwens, ben benieuwd naar het recept.

 2. Marjoleine says:

  yum, yum, yum, van deze artikelen krijg ik altijd zo’n honger!

 3. Margot says:

  Wat een hoop lekkere dingen! Dat enchilada-potje lijkt me ook wel wat.

 4. Diana says:

  Denk dat ik straks frittata met salade ga maken, heb ik echt zin in gekregen!

 5. Weer een fijn & lekker gezond weekmenu :) ! Wat handig, koekenpannen die in de oven kunnen, ideaal. Snel maar eens voor kijken!

 6. Sabrina says:

  Ah lekker allemaal! Super leuk bedacht om een uitgepakte guacemole te eten, ziet er heerlijk uit (:

 7. Joyce says:

  Mm ziet er goed en lekker uit!

 8. Susanne | thefoodiary says:

  Oehf, lees ik nou geitenkaas?! Ik ben zeeeeer benieuwd! Wat fijn dat je de week zo lekker afsloot op vrijdag, ging je in ieder geval heerlijk het weekend in!

 9. Nanda says:

  ik heb vorige week op de zwarte markt nieuwe pannen gekocht, deze kunnen allemaal in de oven, zo blij mee !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close