Wat stond er op tafel week 51

De afgelopen week was een eetweek vol pakjes en zakjes. Ik ben een beetje kookmoe. Na al het kerstkoken voor de site moet ik zelf aankomende week natuurlijk nog een kerstdiner in elkaar flansen en bovendien zit ik met mijn hoofd al vol in de planning voor januari. Het ideale moment om de voorraadkast dus leeg te eten. In de Wat stond er op tafel van vorige week gaf ik al aan dat ik daarmee bezig ging en het lukt me aardig! Ware het niet dat er ineens (of nouja, ik was het gewoon vergeten) een kerstpakket van Tim voorbij kwam vól met eten. Dat in combinatie met het feit dat ik nog wel eens wat krijg thuisgestuurd zorgt ervoor dat onze kast vol blikjes en pakken stond. Geeft niet hoor, ik ben helemaal niet anti-pakjes (mits met mate) namelijk en dus heb ik vooral dat soort dingen opgemaakt afgelopen week. Simpele maaltijden waarvoor vrijwel geen moeite is gedaan, uit pakjes en zakjes. Heerlijk, punt.

Zondag

pizza

Pizzzaaa! Vorige week zondag waren we de hele dag in onze CrossFit box in verband met een weightlifting competitie. Ik zat een paar uur op de koude vloer foto’s te maken terwijl Tim mee deed. ’s Middags snackten we wat tijdens de borrel (de box vierde zijn tweede verjaardag!) en uiteindelijk waren we tegen 16.00 uur weer thuis. We hadden er rekening mee gehouden dat we niet thuis zouden eten, maar dat liep dus iets anders. Uiteindelijk deelden we samen één pizza en aten we van het (gratis) knoflookbrood. Chill hoor, zo’n zondag!

Maandag

burritos

Ik vond een pak van Knorr voor Burritos en ik ben er al eens openlijk voor uitgekomen dat dit mijn grote guilty pleasure is. Het is me tot op heden nog niet gelukt om burrito’s zo lekker te maken. Gelukkig denkt Tim daar net zo over en dus was de keus makkelijk gemaakt toen mijn oog op het pak viel. Het enige wat ik hoefde te doen is de kip en paprika te snijden en voor de rest sprak het wel voor zich. In een handomdraai toverde ik een goedgevulde ovenschaal op tafel. Relaxt!

Dinsdag

soep

In Tim zijn kerstpakket zat een literpak tomatensoep en uiteraard een doos met pasteitjes en een blikje ragout. Lekker standaard inderdaad, maar stiekem ben ik nog altijd dol op ragout en tomatensoep. Normaal zou ik soep met pasteitjes als lunch eten in het weekend, maar voor nu vond ik het wel prima als avondeten. Tim werkte over en ik werkte net zolang door tot hij thuis was, dus het was ook maar wat makkelijk om alleen het eten maar te hoeven opwarmen.

Woensdag

tjak

Wauw, wat had ik een enorme off-day wat betreft het koken afgelopen woensdag. Ik had een idee in mijn hoofd dat totaal niet haalbaar was en uiteindelijk zaten we opgescheept met een bordje tjak zoals wij het liefkozend noemden ;) Overigens smaakte het best trouwens! Het was een soort van zoete aardappelpuree met knoflook en ui met daarbovenop gehakt in tomaat-chilisaus. Vooral op een stokbroodje was het erg lekker maar het leek in de verste verte natuurlijk niet op de zoete aardappelrösti met Sloppy Joe sla-wraps die ik eigenlijk wilde maken.

Donderdag

hapjes

Tim heeft vakantie en dus eten we bijna iedere dag alsof het weekend is. Donderdag was de eerste dag dat ik wel wat moeite in het avondeten stak, ik maakte namelijk snacks! Op oudjaarsdag komt er een artikel op OMF met 5x super lastminute snacks en deze maakte en aten we afgelopen donderdag. I love snackdiners! Het leek bijna wel zondag.

Vrijdag

risotto

Ik geloof dat ik serieus wel vier pakken/zakken risotto-rijst in de voorraad kast heb staan. Bi-zar! De keus om een keer risotto te maken was dan ook makkelijk gemaakt. Gelukkig had ik ook nog bieten liggen en uiteindelijk maakte ik op vrijdag dus bietjesrisotto. Een keertje niet met Parmezaan trouwens maar met Parrano, aangezien ik dat ook nog in de voorraadkast had liggen. Ik ben op de goede weg hoor, de kast is al een stuk leger!

Zaterdag

arrabiata

Supermarktketen Lidl bracht afgelopen week een kerstpakket vol met lekkers, wat een verwennerij. Er zat een zak pasta met arrabiata kruidenmix in en dat besloot ik gisteren klaar te maken, samen met wat kip dat we ’s ochtends op de markt kochten. Maar WOW wat was de kruidenmix pittig. Ik voegde zelf nog wat verse tomaat toe maar de chilipeper overheerste net iets teveel. Heftig. Iets te fanatiek naar mijn smaak.

Aankomende week is het Kerst, hurraaaaay! Op kerstavond eten we bij mijn schoonmoeder, op Eerste Kerstdag komt de hele familie bij ons voor het kerstdiner. Voor het eerst bij ons thuis, zoveel zin in! Tweede Kerstdag hebben we voor het eerst in negen jaar gewoon vrij en dus gaan we lekker gourmetten samen. Relaxt! De rest van de week ga ik wederom zo goed mogelijk proberen de voorraadkast leeg te eten. Ik heb nog iets meer dan een week voordat de bezem erdoor gaat ;)

Fijne week en natuurlijk FIJNE KERST!

Join the Conversation

 1. Deze lijstjes vind ik echt een van de leukste (vaste) onderdelen van je blog. Zo leuk om te zien wat er de hele week bij je op het menu staat en goed dat je je voorraadkast aan ’t legen ben (af en toe is dat hoog nodig ;)

 2. Eline says:

  Ik vind het echt iedere week weer lek om te zien wat jullie gegeten hebben!

 3. Margot says:

  Zo’n snackdiners is af en toe zo lekker! Fijne kerst!

 4. Sabrina says:

  Ziet er lekker uit allemaal!

 5. Diana says:

  Dat snackdiner! Doe ik af en toe ook wel eens, maar ziet er meestal niet zo mooi uit als op jouw foto, haha! En bedankt voor de tip van de Knorr-burito’s:-)

 6. Ziet er allemaal weer erg lekker uit! Ben benieuwd naar het artikel over de 5x last minute snacks

 7. Susanne says:

  Zo’n weekje is af en toe gewoon heeeel lekker! En eigenlijk ook nog heel divers. Ik krijg trouwens spontaan zin in ragout, zo lang geleden!

 8. Hester says:

  Haha, ook best wel lekker af en toe, gewoon de voorraadkast leegeten! En jij een heeeel fijne kerst uiteraard, veel succes en plezier met het kerstdiner!

 9. Marijke says:

  Ik ga misschien een beetje als Moeder Theresa klinken… Maar i.p.v. de ongebruikte pakjes weg te gooien bij het schoonmaken van je kastjes, kan je ze ook aan organisaties zoals Voedselbank schenken. Ik weet niet of er ééntje in je buurt is, want ik snap ook wel dat je niet heel veel moeite voor wil doen.
  Als wij op het werk broodjes over hebben, geven we ze meestal aan een bedelaar of een dakloze. Ik ben zelf nogal tegen voedselverspilling, maar ik neem aan dat je geregeld promotiemateriaal ontvangt in de vorm van voedsel en je er zelf helemaal niet aan kan doen ;-) Maar het zou misschien een mooie oplossing kunnen zijn… als het haalbaar is tenminste!

  1. Sabine Author says:

   Haha Moeder Theresa. Maar de spullen waar ik niets meer mee doe gaan ook naar de Voedselbank hoor ;)

 10. Aanhetlijntje says:

  Wat leuk om een food diary te zien, ik vind het zelf heel fijn om te zien wat anderen zoal eten. Bij ons was het deze week ook best comfy food, de kerst stress zeker?

  1. Sabine Author says:

   Geen kerststress, gewoon kookmoe door de vele uren die ik in de keuken heb gestaan de afgelopen weken haha.

 11. Linda Delichef says:

  Dat snackdiner ziet er erg goed uit. Ik zie op de foto al een heel erg goed idee langskomen!

  Wij hebben afgelopen week ook erg makkelijk gegeten, ik had door de drukte voor kerst ook niet heel veel zin meer om te koken. Altijd fijn om de kastjes (en in mijn geval ook de vriezer) leeg te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close